Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz viperabácsi #9688 üzenetére
AM4-ben a DDR4 3000/3200-hoz képest a 3600/3800 hoz, de még a 4000 is, kb itt a vége.
Ez után már csak az IGP húzása dob rajta.
Szóval, sanszosan igen, hozhat a nagyobb ram AM5-ben is, játékban legalábbis lehet előnye.
Meg ahogy nézem, alig van a 2 ram között árdifi.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
félisten
Az IGP biztosan, talán GamersNexus tesztben mutatták a skálázódást játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sb
veterán
Computerbase tesztben is lemérték, és a STAPM gyorsulás is benne van már.
- Utóbbi kb. +15% volt
- A ram 5200->7200 kb. +10%. Min fps-ben talán nagyobb.Hw Unboxed-nál is mértek de nem tudom ott benne volt-e még a STAPM variálás.
Összességében valami miatt nem igazán gyorsul be 6000 felett, hiába sávszélesség-hiányos az egész igp koncepció. Az átlag úgy látom onnan +5-10% 7000+ órajelekig, van ahol több, de ritka, és volt ahol lassult is.
Amíg nincsenek teljesen tiszta tesztek, STAPM ügyben is, de amit főleg hiányolok, IF clock ügyben, addig kérdéses a dolog. 6000 felett biztosan visszavesz/aszinkron fclk van alapból, gondolom innen jöhetnek a lassulások is, ill. egy-két konkrét ram tesztben látszik, hogy az olvasási sávszélesség jóval lentebb van.
User tesztekből az látszik, hogy az IF is elmegy 2400-2500-ig de azt nem tudom ezeknél a teszteknél 7000+ ramoknál mennyin mehetett.Szóval egyelőre szerintem 6000-6400 felett sokat nem éri meg költeni rá. Valószínűleg utána sem, sokkal több nem lehet benne 7200-al pl. Ha nincs árkülönbség akkor meg mindegy.
Ill. ez leginkább játékra vonatkozik, máshoz nem nagyon van szükség rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest