Új hozzászólás Aktív témák

  • Obliterátor

    tag

    Üdv Urak ! Tegnap ismerősömtől kipróbálásra kaptam egy Msi 390 Gaming 8G kártyát. Már jó ideje távol tartom magam az összes (Msi) hardvertől , múltbéli csalódások okán. De kellemes meglepetésben volt részem :) . Rövid leírás a tesztkörnyezetről : Friss Win 10 + Crimson , 0 bug , minden rendesen elsőre működött. Gépem a profilomon , gépházam nincs , az alaplap vízszintesen fekszik egy erre kialakított maszekolt álványon.

    Elsőre a kártya felépítése okozott meglepetést. Korábban járt nálam 290X Tri X , 7970 Windforce3 és Alpenföhn peter 2-vel moddolt 290X. Viszont egyik se volt ennyire masszív, minőséget sugárzó és átgondolt hűtő. A nyák természetesen nem gyári , jóval túllép az eredeti méretein, a borda a 290X Lightning-ra hajaz csupán 1-el kevesebb légkavaróval. A borda lamellázása sűrűbb mint a Tri X , jóval több is van benne és a kártya végén is ugyanolyan hosszúságú a ventilátorok alatt mint a közepén. (Ellentétben a Sapphire félmagas megoldásával) pedig az sem hűtött rosszul. A kártya nem csak a hátára kapott fémlemezt hanem a Gpu köré is raktak egy fémkeretet a bordák és a nyák közé.(A honlapjukon jól látszódik a hűtő komponenseinek felépítése)

    Afterburner telepítése után az 1040/1500-as órajelek fogadtak. A gyári Fan control nagyon alacsonyan tartja az rpm-et. Kapott egy kis + és még így se lett hangja, cserébe 10 C csökkent a hőmérséklet. A kártya nagyon hűvös, több próbálkozás után az 1220/1640 órajelnél álltam meg ez kicsivel 12100 pont fölötti értéket produkált Firestrike alatt. Ekkora 66!! C volt a max temp. Nem hittem el, de a bordák és a nyák érintése igazolta. (Szegény Tri X kazánként hevítette magát és a környezetét).

    A max Oc még nem lett kipróbálva de később sort kerítünk rá.

    Természetesen nem reklámozni akarok , de aki esetleg most gondolkodik vásárláson annak jó támpont lehet a közeljövőben.

Új hozzászólás Aktív témák