Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, ma kezdtem el tapasztalni azt a hibát hogy nem terhelem a VGAmat, csak áll egy helyben a gépem de mégis felmegy 70 fokra és a hűtő pedig süvít ezerrel, ez milyen hiba?
Virus?3 hónapja megvan és ma kezdte el csinálni ezt. Nem poros és nem koszos, vissza raktam a régi drivert és az sem segített. Bekapcsolás után a VGA 50 fok körül van 10-15 percig, ezek után terhelés nélkül elkezd pörögni a venti és felmegy a VGA-m 70 fokra.... ezt nem értem.
Ti milyen programmal pucoljátok le a VGA-t?
R9 380 G1 a kártya.Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
törölt tag
Ti crimsonban használtok OC-ét? Ki mennyit? Meddig stabil? G1 Gaming 380X.
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
válasz csucsbicep #3080 üzenetére
az enyém elfogy 1040körül
-
törölt tag
válasz csucsbicep #3080 üzenetére
És hány %-ig érdemes elsőre felhúzni a crimsonban, hogy kiderüljön mit bír?
-
Xelo
addikt
válasz csucsbicep #3083 üzenetére
persze, nem is búslakodom. teljesen elégedett vagyok a kártyával
-
jani04
aktív tag
Fogalmam sincs mit bír ez a dög,mert én alapon használom.Elég az nekem.
Csak próba képen bazirgáltam.[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz #65537792 #3084 üzenetére
Ki kell tesztelni. Az enyém alapfeszen olyan 1170/1625 körül tud. De ezt nem próbáltam ki minden játékban, hogy 100%-ig stabil vagy sem.
Mondjuk a GPU-t 1100-ra feltolod, a vramot hagyod alapon, áramfelvételi korlát +20%. Aztán vmi combosabb játékkal elkezded tolni. Ha bírja, tovább emeld az órajelet, aztán előbb utóbb úgyis kifagy, ha már nem tolerálja.
A memóriát meg hasonlóan. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz csucsbicep #3087 üzenetére
És arra mi a legegyszerűbb módszer, ha vissza kell állítani, mondjuk túlzott memória órajel csökkentése után, mert működésképtelen a rendszer? A héten pont így jártam. +/- 21 %-ot engedett változtatni. Csökkentettem 11 százalékot és kiléptem a programból. Mondom de jó; újra beléptem a crimson programjába és újra 20 % állítási lehetőség volt. Ekkor már többet húztam rajta és amint jóváhagytam lefagyott az egész rendszer. Csökkentett módban tudtam csak indítani rendszert, de akkor nem tudtam visszaállítani semmit. Csak driver újratelepítéssel volt megoldható. Ezért kérdezem, van e egyszerűbb módszer.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Glaz-dozfhut #3088 üzenetére
Orajelcsokkentes?? En eleve Gpu Tweaket hasznalok. Ha bukta az oc, restart utan nyomok egy defaultot es maris gyari orajeleken megy.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz #65537792 #3079 üzenetére
Nekem sikerült egy antituningos példányt kifognom
PowerPlay: +20% (ez mindig ezen van)
Gyári feszen (terhelve 1,07V) 1040MHz a stabil.
+100mV (terhelve 1,15-1,16V) 1120MHz a stabil.
Ezután hiába adok akár +150mV-ot a 1140MHz akkor sem stabil.
Memória tuningot még nem csináltam, mert elment a kedvem.
Heaven benchben kb 10%-ot hozott átlag fps-ben. A mem tuning még hozni 1-2%-ot és kész. Ezért nem szórakozok inkább vele. Megy alapon és kész.Visszasírom a kis Giga R9 270-enem, ami simán bírta a tuningot (+24%fps-t hoztam ki a kicsiből 0-24-es beállítással).
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Xelo
addikt
válasz szivacs1987 #3090 üzenetére
mivel állítod a giga 380x gpu feszültségét?
-
fanti
addikt
válasz szivacs1987 #3090 üzenetére
Ezen ne bosszankodj.
Mit nyernél egy jó tuningos példánnyal? Pár százalékot.
Utána meg lehet, hogy a VRM-ed bánná......Jók ezek a kártyák alapon is, ne erőltessétek őket azért az elenyésző többletért, pláne ebben a hervasztó hőségben..... Jók ezek a kártyák alapon is...... mondom mindezt egy MSI 290X Lightning volt tulajaként.
-
szivacs1987
aktív tag
Trixx tudja egyedül állítani, de ez meg sajnos/szerencsére csak offsettelet tudja.
(#3092) fanti
Ha az előző kártyám (tudom, más "széria") kibírta a +0,22V feszt 3 évig tartósan és teszt erejéig akár a +0,26V-ot is, akkor ennek sem kottyanhatna meg a +0,15V, ha stabil lenne 1140MHz felett is.
Azért a +20% fps az már meglátszik 50->60, 30->36, vagy akár még valamit bekapcsolhatok/feljebb tehetek.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
jani04
aktív tag
válasz szivacs1987 #3093 üzenetére
Szerintem igaza van fantinak.Nem éri meg.Linkeltem nálam mennyi különbség volt.vissza is raktam alapra.Feleslegesen nem nyúzom.
Persze mindenki maga dönti el mi mennyit ér neki. -
fanti
addikt
válasz szivacs1987 #3093 üzenetére
MINDENKINEK!
Ha tuningoltok, ezzel is teszteljétek, majd szépen dobálja a hibákat kifelé a GPU teszt részben.
Mert amúgy ráfogjuk, hogy pl. a Firestrike szépen lement, jajjjjjjj de jó, stabil a tuningom! Vagy fél órát ment a Crysis3 jupijjjjjj atomstabil a tuningom.
Dehogy!
Korántsem az!Kissé kellemetlen, amikor jön valami új játék (valami optimalizálatlan bughalmaz) és alatta eldobja magát olykor a kártya, mi meg "ááááááá persze, ez még nem kiforrott, meg patch kell rá, stb...." közben meg a biztosnak hitt tuningunkat ha visszarakjuk alapra, akkor meg simán fut az új játék.
Tapasztalat alapján mondom ezt.
Manapság, ebben a rohanó világban még olyan gyári OC-s kártyaszériák is jönnek ki, amik nem bírják a gyári OC-t sem. És milyen hervasztó, amikor tíz játékból háromnál van ez csak, és a gyártó kiadja az ÚJ BIOS-t a kártyához, ahol visszább veszi a frekiket......
És ugye emellé jön még az oprendszerek hibácskái, a driverek gyengeségei, és csak hab a tortán az új játékok elbaltázott kódja.
Ja, és ugye mindezekből még vannak a virágbolt edísönök is........ -
fanti
addikt
válasz Apucy01 #3097 üzenetére
Ez pontosan így van!
Az előd kártyámnál (290X) már nem is igen próbálkoztam semmivel. Minek? Ilyen 5-10% többletekért nem fogok bevállalni egy stabilnak hitt instabil rendszert, ami többet fogyaszt, jóval nagyobb szellőztetés kell neki, és gyorsabb degradálódásra is számíthatok.
Az én kis Giga 380X Gamingom szépen teszi a dolgát, gyors, hűvös, halk. Nekem MINDENRE elég alapon!
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
380X-ből az XFX DD BE vagy a Giga G1 Gaming a jobb?
Ahogy néztem az XFX hűti a vrm-et, de a ramokat nem.
A Gigánál nem tudom, hogy hogy van. Ha nem csal az emlékezetem az nem hűti a vrm-et. (a ramokat meg nem tudom)
Viszont tud passzívan is menni. (de ez nem létkérdés.)
Kicsit az XFX felé húz a szívem.
(Eredetileg 280x és 380 (4gb) közül akartam választani, de úgy néz ki, hogy bele fog férni a 380x is, elég jó áron. )#KeepFightingMichael
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest