Új hozzászólás Aktív témák

  • zxLAZy

    csendes tag

    Sziasztok! Van egy ASUS Radeon HD 7870 DirectCU II kártyám. Ismertem az előéletét, az egyik jó barátomtól vettem, mindig remekül működött. Bonyolult a sztori, a lényeg az, hogy TV-n volt használva a PC amiben a kártya van, és elkezdett csúnya dolgokat produkálni. Kiderült később, hogy a TV ment tönkre, nem a kártya.. hosszú sztori.. :B

    Emiatt viszont szét lett szedve (labor körülmények között, szakemberekkel), alaposan meg lett takarítva, körültekintően összerakva stb. Majd elkezdett a kártya baromira túlmelegedni. Kiderült, hogy az egyik szakértő levakarta a gyári hővezető réteget a kártyáról ami egyébként egy nagyon vékony matrica szerű anyag volt, és pasztával próbálta helyettesíteni, ez okozta a problémát. Ezután egy viszonylag jó hővezető képességű lappal lett pótolva a gyári anyag, amely meg is oldotta a megfagyós/újraindulós túlmelegedéseket.

    Nagy problémám, és emiatt írok, hogy azóta a kártya mintha lebutult volna. Használtam most egy ideig (hetekig), jöttek új driverek és beletörődtem hogy ma már csak ennyit tud a kártya. Viszont ma arra szántam el magam hogy kicsit húzok rajta. Két dolgot tapasztaltam. Az egyik, hogy látszólag sem az afterburner, sem a gyári Radeon szoftverben lévő overclock nem állít be semmit a ventik fordulatán kívül. DE és ami a fő érdekesség és amit meg kellene fejteni: a PC indítását követő első benchmark elindul egy remek értékkel, majd hallani a ventik felpörgését, majd egyszercsak hopp a ventik leállnak, a hőmérséklet fixálódik 60 fokon, és a benchmark fele akkora fps számokat produkál. Mindez lezajlódik 3-4 másodperc alatt és utána már csak ezen a max fps-en és hőmérsékleten megy tovább a dolog.

    Kevés a hővezető, rossz a driver (ja igen ott már mindent IS kipróbáltam), vagy csak megöregedett a kártya?

Új hozzászólás Aktív témák