Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
karesz501
senior tag
válasz BomiBoogie #16850 üzenetére
Nemhiszem, 1080p alatt még biztos nem egy darabig.... Addigra meg itt lesznek a 8xxx széria bestbuy kártyái, majd akkor cserélsz
Life is no picnic!
-
-
HSM
félisten
válasz BomiBoogie #16848 üzenetére
Nem volt rossz döntés nálad az 1gb, figyelembe véve a procid meg a géped többi részét. Én csak annyit mondtam, hogy sajnos szűkös, és később csak még szűkösebb lesz, ahogy terjednek a 2gb-s kártyák, és jönnek ki a szebb és szebb játékok... Ezért ha valaki megteheti, érdemes rászánni azt a plussz néhányezret. De mint az előzőben is írtam, azért meg lehet ezt oldani, még mindig nagyságrendekkel jobb, időtállóbb helyzetben vagy, mint mondjuk ha egy 7770 vagy 6870 lenne a masinában....
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Mostanra pedig már gyakorlatilag olyan minimális az árkülönbség az 1 és a 2 gigásak között, hogy én is mindig az utóbbit ajánlom a most vásárlóknak, hogy ne legyen gondjuk vele, azért a fullHD felbontás már elég sztenderdnek mondható. Mire jön a 4K, ezek a kártyák már úgyis csak pislogni fognak.
-
Tomix24
addikt
válasz BomiBoogie #16855 üzenetére
Már most is pislognak, hiába a 2Gb.. Butítani kell ha nem akarnak 20-30 Fps-el játszani, Úgy meg elég az 1gb. De pár ezer forinton már tényleg nem érdemes spórolni, ha eljutottunk idáig. Jobban el lehet majd adni a 2Gb-ost, ha másra nem is jó.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz BomiBoogie #16855 üzenetére
A 4K-tól én egyáltalán nem félek... Ahhoz olyan monitor is kelleni fog, ami még jóideig sokszorosába fog szvsz kerülni, mint egy VGA upgrade, hogy meghajtsd képpel....
Ráadásul nem is vágyom jobbra, nekem 23"-on a FullHD teljesen hawaii a jó kis IPS moncsimon, ha nem kerülne sokkal többe se váltanék. És ezzel szerintem nem vagyok egyedül. -
HSM
félisten
válasz Tomix24 #16856 üzenetére
De tényleg nem a felbontás, ami igazán eszi a VRAM-ot, az csak egy rész. Nézz meg egy GTA4-et (azért azt, mert az kiírja, mennyit kér) és látni fogod te is.
Arról nem beszélve, ha egy 2GB-s 7800 elfogy, akkor mellédobsz mégegyet, és máris 40-60fps, míg ha az 1GB-s mellé dobsz mégegy 1GB-st, akkor a végeredmény hogyismondjam, nem lesz éppen optimális.
Nem véletlen hozták ki a 7900-akat 3GB rammal, és árulják úgy a mai napig.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én a gépújításnál 15-ért szereztem ezt az 1280-as monitort egy régi CRT helyett. Olyan kényelmes nekem ez az 5:4-es arány, most azért, hogy jobban tekergessem a fejem, és ne legyen elég a kártya fullHD-ra, nem fogok monitort cserélni. A minőségi ugrás egy fullHD tévé lenne, de ahhoz meg olyan hátra kéne ülnöm, hogy át kéne kéredzkednek a szomszédhoz.
Tomix24-nél is ott a pont. -
Tomix24
addikt
Nekem nem kell elmagyaráznod, hisz te elméleti síkon(vagy eltévedve) én meg gyakorlati síkon elmélkedek
Volt nálam már minden ami 7000. Tahiti / 1GB / 7750 / 7770 / kolléga Hawk 7870-sét is kielemeztük. Most meg 7950 3GB .Az igazi tapasztalat az hogy amikor elfogyna az 1GB, akkor olyan szinten elfogy a 7850 ereje (mindegy hogy 2GB-os) hogy értelmetlenné válik azon beállításon használni, vagyis az erőzabáló élsimítást 2x-re vesszük le mindkét karinál, ott pedig 1GB alá megyünk fogyasztásban. 1-2 játéknál 4K Mod esetén más a szitu, ott kell a 2GB, mert a kari bírja.
-
HSM
félisten
válasz BomiBoogie #16859 üzenetére
Pedig minőségi ugrás egy szélesvásznú 23"-os FullHD 16:9 monitor, nekem másfél méterre van, nem kell tekergetni a fejem se, pont jó. Sokkal jobban kitölti a látómeződ, és praktikus is a plussz hely, és itt most nem játékokra gondoltam.
Azon meg csak mosolygok, hogy nem elég ehhez a felbontáshoz egy 7800, mert nálam az 5850-el sincs semmi komolyabb gond, igaz, nem is játszok az elmúlt fél év legújabb dobásaival. A korábbi 1680*1050-es felbontáshoz se éreztem semmi jelentős lassulást mikor monitortcseréltem kb. egy éve.
Most akkor hogy is van ez?[ Szerkesztve ]
-
karesz501
senior tag
válasz Tomix24 #16860 üzenetére
Errol beszelek! En is vegigporoszkaltam (rohantam) a 7-es szeria nehany allomasan (7770, 7850, 7870, 7950) kezdve 1gb --> 3gb ea ugyan ezen a velemenyen vagyok. Teljesen eleg az 1 gb a 7850-be, foleg az ujabb jatekoknal, mert ott ugy is le kell venned az elsimitast. Ennyi. Nehezebb lesz eladni, mert ezt az emberek eleg nehezen latjak be, ezert mar jobban megeri megvenni egy 2gb-osat, de semmivel nem lesz jobb szerintem.
Meg abban az esetben jobb a 2gb 7850, ha romma huzod, mert olyan 1,1 - 1,2 ghz kozott mar szepen megy 7870+ szinten.
Life is no picnic!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Persze, a "nem elég" kérdés is, tudom... mindent feltolva fullHD-ra a Jóisten VGA-ja is lehet kevés.
Hogy is van ez?
Én elfogadom az indokot, hogy érdemes egy fullHD monitorra váltani, lehet, hogy meg is lépem majd idővel, de ugye tudod, úgy van ez, amíg a Polskiban ülsz, nem tudod, mennyivel jobb a Mercedes, csak azt mondod, nem ér annyit. Én is valahogy így vagyok még, inkább megspórolom azt a pénzt, amíg az igényeimnek megfelel.A játékélmény így is megvan, néha meg is lepődök, milyen egyszerű, akár platformjátékok milyen szórakozást tudnak nyújtani, pedig a gépem töredékét sem használják ki.
-
HSM
félisten
válasz Tomix24 #16860 üzenetére
"1-2 játéknál 4K Mod esetén más a szitu, ott kell a 2GB, mert a kari bírja."
No, erről elmélkedtem én "elméleti" síkon.
Az erőforrászabáló élsimítás persze, megeszi a karit, ha ész nélkül tolod rá, de mint írtam, nem csak az zabálja meg a felbontás a VRAM-ot. Bár nálam még egyetlen 7000-es se járt, de annyiból van tapasztalatom, és nem csak a "levegőbe beszélek" hogy már volt több játék, amivel játszottam, és az 5850-em 1gb-ja miatt kellett itt-ott visszavennem, pedig amúgy bírta bőséggel.
Aztán javítsatok ki, de én a 7850-et azért némileg erősebb karinak gondolom a tesztek alapján egy húzott 5850-nél... -
HSM
félisten
válasz BomiBoogie #16863 üzenetére
Abszolút osztom a véleményed.
Egy játéknál sokkal fontosabb, hogy élvezetes legyen, mint hogy jól nézzen ki. -
Tomix24
addikt
válasz zserbox #16866 üzenetére
Ez kész.. Csoda hogy 38K-ért tudtam csak eladni, megboldogult 7850-es karimat A sok hasonló beszólás miatt.
Ennyi sületlenséget. Far Cry 900! Mega alatt evett, és eszik most is. Magasabb beállításon a 7950-esem alig bírja szerencsétlen a játékot. Ha kell az 50Fps legalább AVG-be, akkor le kell butítani a játékokat.
Hitman is hasonló. Milyen 70 Fps? Áhh, lefáradok .Tessék:
7850 1GB VS 7850 2GB (Márka/órajel ugyanaz) CPU ugyanazNa mit látsz ezen? 8x élsimítás, elfogy az 1GB-oson a VRam. 2GB-os karival lehet játszani élvezetesen? Nem. Ok vissza véve az élsimítás, és lám még erősebb is az 1GB-os modell(ez ugye egy nem reklámozott előnye is)
[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
válasz Tomix24 #16869 üzenetére
azért az meredek hogy engem okolsz azért mert 38 adtad el
rosszul eteted a farcry-t akkor ha csak 900-at eszik
amúgy meg rohadt proci igényes és lehet a szegény i5 2400-ad se hajtja ki a 7950-ed.
én se alapon használom a 2500K-t
szerk: ez nem fullHD
a beállításokat sose eszetlenül kell használni persze hogy nincs érelme felrakni 16x élsimításra de az egyéb javítószarok is visznek memóriát valamint ha megrángatod 1200-ra az órajelet máris más lesz a kislány fekvése[ Szerkesztve ]
-
kockaharcos
senior tag
válasz Tomix24 #16869 üzenetére
Gondolom annyiból gazdálkodik a kártya, amennyiből tud, ha 1GB van neki, akkor igyekszik nem kifutni belőle, ha 2GB van, akkor meg "elterpeszkedik" Far cry 3 játszható szinten valóban nem eszik 1GB fölött
viszont a BF3 minden esetben 1300MB fölött eszik, nem tudom 1GB-os kártyával hogy alakult/alakulna? Nézted esetleg?
-
HSM
félisten
válasz Tomix24 #16865 üzenetére
Visszalapoztam, és te is azt írtad, hogy akad játék, ahova kevés: [link]
Max Payne-ban is 4XMSAA 1400MB-ot kér, a 2X-es is 1100-at a képmentéseid alapján. [link]
Nálam ez nem annak a jele, hogy elég 1GB. Na, mindegy. Ahol meg már 1-10FPS az esés, ott már régen nagyon-nagyon kevés volt az 1GB, az nálam már nem lenne élmény a különböző apróbb disznóságok miatt, mint pl. több játékban az utólagos kirajzolás, vagy a memória telíődésekor/tartalomcseréjekor megjelenő apróbb belaggolások.
Régen, 4850 OC-ből váltottam 512-ről 1GB-ra és elég sokat foglalkoztam a kérdéssel, mert nem kevéssel volt drágább/nehezebben beszerezhető az 1gb, és nem volt sok felesleges pénzem, hogy a VGA-ban esetleg haszontalanul áljjon... Tapasztalatok: [link] Amiket itt leírok, megmagyaráz pár dolgot, pl. miért sikerült egyes review-okban az 1gb-s karival picit több FPS-t mérni. És ezért mondom, ha már 1-10FPS-t írsz, az már elég durva.(#16869) Tomix24: "Ok vissza véve az élsimítás, és lám még erősebb is az 1GB-os modell(ez ugye egy nem reklámozott előnye is)"
Na, látod, épp erről beszéltem pár sorral feljebb.
Ráadásul ha felraktad volna 4XMSAA-ra, ami azért nem extrém, a gpu tuti meg se érzi, vagy fullhd-ra, mindjárt összecsinálta volna magát az 1GB-s. Szval azért az szépen látszik, hogy a 2GB bőséggel elég mindenre, míg az ember 1GB-vel okszor már borotvaélen táncol.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz zserbox #16870 üzenetére
1.Dehogy téged, csak a hasonló "nem volt még ilyen karim, de tudod milyen" kollégák lerontották a hírét
2. Nem FullHD, de elképzelheted hogy Hitman-nél akkor mennyivel rosszabb lenne a helyzet mindkét karinál...Kollégának csak ennyit tudott összeméréskor a monitorja. Nálam 1080p-n megy minden.
3. "a beállításokat sose eszetlenül kell használni" - Hát akkor miről beszélünk. Ha nem maxon használod a beállításokat akkor a VRAm fogyasztás sem így alakul. Az élsimítások meg csak elveszik az erőt. 2x felett a 7850-nél nem ajánlanám, hacsak nem akar valaki diavetítést.
4. "Ráadásul ha felraktad volna 4XMSAA-ra, ami azért nem extrém, a gpu tuti meg se érzi, vagy fullhd-ra, mindjárt összecsinálta volna magát az 1GB-s" De a 2GB-os is összecsinálja magát, mert nem bírja erővel. Látom nem érted.. Hagyjuk, már nincs ilyen karim. Ha lesz neked is véletlen , próbáld ki
kockaharcos: Csak Singel volt meg(virágboltos) - Ott nem volt gond. Multiról nem tudok nyilatkozni.
De elég jól kezelték a játékok az 1GB-ot, szépen beosztották, nem terpeszkedtek el mint egy 3GB-os 7950-en, ahol 2300-at is mértem Hitman alatt[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz zserbox #16874 üzenetére
Ha pár ezer FT-ról vitatkozunk, akkor az 1GB-os modellnél jobb a 2 persze. Könnyebb eladni, illetve 3-4 játéknál nem lenne FPS gond a RAM elfogyás miatt. Időt állóbb ha ez megnyugtat. Csak ezt az elfogy az 1Gb hagyjuk már, mert HD texture Mod-os GTA/Crisy/Skyrim esetleg BF3 multi 64-es szerver-en kívül nem fogja meg semmi. Ezt mentsétek el, és így hírdessétek az igét
Max Payne -na még az is érdekes. Minden maxon , és épp elment a játszhatósági határon. Nem tudok nyilatkozni, hogy mekkora FPS lett volna 2x 4x élsimításon. Ha valaki megnézné a 7850/2gb tulajok közül. Ha több mint 40-50Fps, akkor elismerem, a fentiekhez beírható a nem játszható játékok közé.
A Tahitit is szét fogják páran szedni már látom
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
És még egy cikk az 1GB VRAM-ról: [link]
Jó olvasást -
BRIKLY
veterán
válasz kockaharcos #16871 üzenetére
BF3 multiban az 5850-emről is elfogyott a VRAM 1440*900-on... persze visszábbvéve a grafikát elfért,de hát na...
-
Tomix24
addikt
válasz zserbox #16878 üzenetére
Nincs jelentősége. 1180-on toltam annó, az stabil volt. Ram 1300-on. Annyit nem hoz amennyit te gondolsz/képzelsz.
Vegyél valamilyen 78xx karit és akkor meglátod/tapasztalod. Mintha a vakot akarnám meggyőzni hogy villanykörte színéről. Peace, téma lezárva részemről.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tomix24 #16873 üzenetére
a fullHD-ben 17.5%-kal több a pixel, úgyhogy attól azért rémdráma nem lesz GPU-teljesítményben.
viszont a 2xAA-s teszted már arra utal, hogy ott is kevés a memória (ld. minimum fps), és nem kizárt, hogy annak már helyenként látható hatása is van."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
rayoliviero
veterán
1000/1300-at bír a kártyám. 1050-et tuti nem bír a gpu-m, memória az bír többet is valószínűleg. De a memóriánál 1300-1350 felett már nem nagyon jelentkezik gyorsulás, úgy mondtátok.
Érdems a gpuval 1025-el próbálkoznom és a memóriát felhúzzam 1350-re? Vagy hagyjam így, mert nem fog már annyi gyorsulást hozni? Csak ha van értelme, akkor szenvedek vele...
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
7870 - elfenekeli, mindegy hogy húzod. Oda meg már tényleg kell a 2GB.
Max Payne 3 - Húzhatod ahogy akarod, 2x 4x élsimítás. Kipróbálod? Megírod hány FPS-ed van. CPU-t ne húzd elég alapon. A kihajcsa-e egy egész más témaJó példa a Sniper Elite V2
7850 - alapon 23Fps kb, CPU tök mindegy, 1-2 FPS-t ad ha a legújabb van is. Szarrá húzva ~32 Fps
Pont a napokban méregettük z e-péniszt jópáran
Ez az erős VGA dolog elég relatív... nem gondolod. Ha meg 50-60-ra feltolod az FPS-t, akkor meg mindenből leveszel, elveszel, és hopp, 1300 helyett 800 körül megáll 1080p-n is.(#16880) HSM Lehet léptetni, több oldal van. (legalul)
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz rayoliviero #16884 üzenetére
A GPU-t húzd inkább. 1300 felett már nem sokat hoz a memória(szintetikusban van látszata főleg). Feszt adj neki, és mehet. 1150 van minden 7850-ben , addig kényelmesen fel fogsz tudni menni.
[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
válasz Tomix24 #16885 üzenetére
ott az én mérésem is pl és nem 32..., de én azt kérdeztem, mivel a gyárból kijött 7870-re se érdemes a te feltételezésed alapján 2Gb mert egy 7850 2Gb 1200 órajelénél nem tud többet.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Fesszel már próbáltam (1,25), sajna az 1100-at sem bírta a gpu. Akkor a meória marad, a gpu-t még kipróbálom 1025-ön, ha nem bírja hagyom 1000-en, mert fesz emeléssel is csak 150-et bírna a jelek szerint. Mondjuk ez elég érdekes... Hogy kb. 25 vagy 50 MHz eltérés van alapfeszem és 1,25-ön.
-
zserbox
őstag
válasz rayoliviero #16891 üzenetére
ha nem bírja akkor hagyd a kisebb feszen kevésbé melegszik/csöndesebb 25Mhz nem ér annyit és úgy tuti stabil
Tomix24:
viszont most már nincs több időm szájkaratézni, remélem belátod hogy igazam van de hanem akkor is igazából mind1.[ Szerkesztve ]
-
-
Tomix24
addikt
válasz zserbox #16894 üzenetére
És 1 Gigás? ..
A többi karinál meg mi a problémád? Havernál/munkatárs-nál erős CPU van. Hadd ne ott ellenőrizzem a VGA-kat néha napján , kizárva a Cpu limitet. És attól hogy 7950-em van épp, ide is benézek, ez van, tiltass ki innen ha nem tetszik.
(#16897) zserbox - Zárjuk le. Jó játékot!
[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
válasz Tomix24 #16896 üzenetére
nem, 2
jó kártya 1-el is de ha nem sokkal drágább és kihasználod a kártyát(tuningolod) akkor kell és kelleni is fog a 2Gb
ha meg ennyire korrekten akartok mérni hogy no cpu limit akkor illene egy fullHd monitor is ha már fullHD-s dolgokról beszélünk.+nem tudom hogy emeljem ki hogy húzott gpu[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra azért nagyjából kikristályosodott a lényeg.
Hasznos infókhoz jutottam, köszönöm.
Asszem hamarosan csatlakozom a topichoz egy 7870-el...
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest