Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    őstag

    válasz KROK640 #99601 üzenetére

    A vidéki átlagbéla régi gépet, amit fel kell újítani gyorsan, úgy képzeld el, hogy:

    -Van rá max 15-20k keret. Ez soknak tűnik, de nem az. Leírom, hogy miért:

    -Egyrészt kapnak egy új procit, esetleg lapot+procit+hűtést. Proci esetén pasztát is adni kell, mert eleve proci 30-40% overclock.

    -Van benne egy olyan táp, amin van max 4 db molex, és legjobb esetben 1, legroszabb esetben 0 db sata power connector. Ezt érdemes nem kicserélni, mert alapból elvinné a büdzsé majdnem harmadát.

    -Így aztán csak pci-e power connector nélküli videókártyát használhatsz. Ami azért jó, mert ezek nem tűnnek ránézésre gamer kártyáknak, ezért olcsóbban hozzá lehet jutni.

    -Csak VGA csatlakozó - ami miatt a legújabb tech eleve kizárva. De mindenképp újítani kell a kártyákon, mert ilyen radeon x1300 szintű kacat szokott bennük leni, tehát ez tovább erodálja a büdzsét.

    -Marad a PS2 billentyűzet, a monitor, optikai meghajtó, ház, esetleg a ventillátor kap némi olajozást.

    -A ramot mindenképp cserélni kell, legalább 4 gb-re fel kell updatelni, hogy használható maradjon a gép, ez elviszi kb a maradék büdzsét.

    Raknék bele nekik 100gb fölötti vinyót, de azok általában már sata... Amihez kell kábelt adni, esetleg molex to sata adaptert (azt nekem is meg kell venni), vagy új tápot (fent leírtam, hogy miért nem), ezért a sata már sokszor túl drága az ilyenbe... A 100 gb alatti ide vinyókat meg nyugodt szívvel kiadom a kezeim közül, mert azokért nem kell nekem se mátyás királyokat szurkolni.

    Ha eleve satás a gép, akkor az más kérdés, ott egy 20assal a zsebedben már jobb upgrade pathet lehet kigazdálkodni.

    [ Szerkesztve ]

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák