Új hozzászólás Aktív témák

  • frescho

    addikt

    válasz Pikari #96164 üzenetére

    Ah azok a szép CGA színek. Annak a kortársa a PC, XT és PCJr volt Mono vagy CGA grafikával speakerrel. A PC portok vagy felértek a C64 grafikájához, vagy inkább nem.

    De nem korrekt 88-ban a C64-hez mérni a PC-t, mert akkor már 3 éve ott volt az azt váltó Amiga. Egy A500 töredékébe került egy AT-VGA kombónak, érdemes a PC-t azzal összevetni.

    Ezzel meg pont azzal érvelsz ami a valóság volt:

    "az egységsugarú felhasználóknak a 80-as években (sőt még a 90-es évek legelején is) fekete-fehér TV-je és/vagy monokróm monitorja volt egy darab (vagy 0 db) hangszóróval. "

    Ezeknek az embereknek nem volt pénze PC-re. C64-et is úgy csempészték be.

    Ez meg totális ferdítés, mert nem 5 percet játszottunk. Betöltött a Commando fél perc alatt és toltuk orrvérzésig, vagy amíg nem kellett orosz korepetálásra menni.

    "Miközben a C64-en elindítod a Grand Prixet, addig a PC-s változatban végigtolsz egy pályát, és már le is kapcsoltad a számítógépet."

    vrob: A 386-os proci, VGA, SB mind-mind kellett hozzá, ez nem csak szoftver volt, hanem keményen hardveres evolúció is. Az átlag 12/16Mhz-es 286 neccesen érte el az Amiga szintjét. Na és érdemes mellé rakni az árát is.

    arn: A felülről kompatibilitás nem volt 100% PC oldalon, de elég volt, hogy kialakuljon a túlsúly. De ezt meg lehetett volna csinálni a másik oldalon is. Az Apple-t nem véletlenül hoztam fel. Ők folyamatosan fejlődtek. a csődöt ott is a management hozzáállása okozta majdnem. Csak a prémiumra lőttek és ültek a Motorola profin még akkor is amikor látszott, hogy jön a szakadék.

    Czo: Elég sok trükk volt ami minden működött. Pont a VGA hozta el ezek egy részét, csak egy példa a nem szabványos 320x240-es felbontás. Na meg bitplane-nel sem kellett bíbelődni...

    [ Szerkesztve ]

    https://frescho.hu

Új hozzászólás Aktív témák