Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz ityam #83617 üzenetére

    Nincs mit.
    Igen, ez így a 466-os után volt, ami szintén nem volt egy csúcs lépés. Az 1700-as Celeronnál biztosra mentem, Intel chipsetes ABIT lap (még ha csak bétais), DDR RAM ami haver szerint dupla annyi így a 256-al olyan mintha 512-m lenne (ebben kételkedtem, mivel dupla sebességet jelent, nem dupla méretet. Bár ha kétszer olyan gyorsan mozgatja az adatokat, akkor többnek érződhet, győzködtem magamat - a HDD olvasási kapacitását mint szűk keresztmetszet teljesen kihagyva a történetből XD ), szóval tényleg, mi baj lehet?
    Mentségemre legyen szólva, hogy a nyers adatokon kívül (magasabb órajel, Quad Pumped 4×100MHZ FSB, SSE2, P4 Architechtúra) semmi más nem volt ami alátámaszthatott volna, hiszen kipróbálni nem volt lehetőségem, az első PC-s újságokban megjelenő tesztekre még minimum 2 hónapot kellett volna várjak, a gép nekem meg MOST kellett, mert ráadásul akkor már 1,5 hónapja nem volt otthon saját gépem (eladtam a 466-ost és nem vettem semmit a helyére) a nyári szünet meg telt. Még örültem is magamnak, hogy milyen jó, hogy ennyit vártam a gépvétellel, mert megérte, ez így remek vétel lesz.
    Később egyébként iszonyatos melegedés mellett 1700@2266MHZ-en is hajtottam egy ideig, kb 2 hónap után a GeF2MX400-at, váltotta a GEF3Ti 200...
    Akkor jött a következő kör alázás, ugyanis a GeF3-at mikor megvettem, lehívtam magamhoz Csiga haveromat (900-as Tualatinja volt GeF3-al) aki nézte a Quake 3-at majd közölte velem "neked ez még most is olyan lassan megy". Árpinak 1 hét múlva lett GeF3-asa, ezekután a harmadik zakóért már nem mentem házhoz, így nem erőltettem egy újabb összecsapást a gépeink között.

    Nekem a Thunderbirdük maradtak ki, bár volt egy hely ahová jártam játszani, mikor nem volt gépem, emlékszem ott 950-es Thunderbirdök voltak GeF2-vel, mikor megláttam a Serious SAM2-t, akkor azt mondtam h minimum ilyen gép kell... Már Guszti barátunk sem volt olyan áruló amiért a 900MHZ-es Celeron 950-es Duronra cserélte le, mondván majd mehet Tbird bele. Duronnal nem nagyon volt tapasztalatom, de mivel nem volt húzható, 64KB L2, fejben leírtam, hogy valahol a Celeron alatt lehet (erősítette ezt a K6-os tapasztalatom is, így a Duron nekem sosem jöhetett szóba).
    A Tualatin sikerén felbuzdulva, hogy az 1200-1300-asok mennyivel jobbak lehetnek mint akár csak a 950-es Athlon az AMD oldalt elvettem hosszú időre. Persze csak fejben, gyakorlatilag nem is voltam olyan messze tőle.

    Emlékszem itt volt egy időszak, amikor a Tualatonokaz olcsón jót képezték, nagyon sokaknak raktam össze komplett játszós gépet 1200-as Tualatin, 256MB RAM, GeF2MX, 20-40GB HDD, volt a tuti recept. Sokan kérdezgettek milyen gépem van, nekem biztos jó van : mindig azt mondtam áh nekem Pentium 4 1700-as (Celeron szót szerettem a végén a lehető leghalkabban kimondani :D - de nem is mondott akkoriban sokaknak ez semmit) van.
    Mire az 1700-as Celeronok (sosem látott mértékben terjedtekkel, nem is nagyon tudok más CPUról itton ami olyan elterjedt volt mint az) addigra Athlon XP-m volt már, ami szintén felfoghattalan volt sokaknak, mert bár sokaknak volt 1700+, na de 1466-on. Később építettem sokaknak tuning gépet is, akkor kezdett úgy viszonyítási alapjuk a gépemet illetően.

    C2D-kkel a maga idejében leginkább csak a számtech boltban ahol dolgoztam (de sokat összeraktam, telepítettem, teszteltem) és a haveroknál találkoztam, meg tuningoltam őket, ilyesmi. Nekem Athlon XP-m volt akkor még mindig. Valahol kicsit úgy éreztem magam, mint ma az OT-s autók tulajai a forgalomban.

    De azótalett már egyébként C2D-m több is van, van egy legendásan tuningos E2140-em amiből majd akarok projectet csinálni, meg egy E6700-asom egy Giga P35 lappal abból akarok még retro projectet csinálni.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák