Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz envagyok #70622 üzenetére

    A [link] alapjan ugy nezem, hogy a Synologyban minden adott ahhoz, hogy ez mukodjon. Ha a routered DHCP-vel kapcsolatos reszenel van barmi PXE-re utalo megoldas, akkor kb keszen is van az "elso resze" a dolognak. Ha nincs, akkor a Synology linkjen azt a scenariot kell kovetned, miszerint kikapcsolod a routerben a DHCP-t es a Synologyt hasznalod a jovoben DHCP szervernek **.

    A folyamat masodik resze abbol all, hogy osszerakod a menut. Itt elofordulhat, hogy 1-2 masik protokollt is be kell kapcsolnod a Synologydon a TFTP protokollon kivul. Pl. FTP es NFS szukseges sok esetben a Linux disztribucioknak, es SMB szukseges a DOS es Windows halozati elereshez (SMB valoszinuleg be is lesz kapcsolva, ha hasznalod Windows alol halozati megosztasnak). Kb. minden linux kiadas oldalan van leiras, hogy hogyan kell a PXE konfiguraciot osszerakni. A DOS alapu Windowsok telepitesehez siman DOS-t kell bootolni (ehhez pl en osszeraktam magamnak egy 16 MByte merety floppyt, amin Norton Ghost, Norton es Volcov Commander, egy raklap tomorito (ARJ/RAR/ZIP/STB), CD-ROM driver, halokartya driver, stb van), NT4/2K es XP telepitesehez kell melyebben trukkozni. Gondolom ujabb Windowsokat is lehet, de azokat en mar nem telepitettem, igy nincs is osszerakott kornyezetem.

    Szerk, mert kimaradt a ** :D:
    A DHCP beallitas ezert kell, mert amikor a gep halozatrol bootol, akkor a DHCP valaszban varja, hogy hova csatlakozzon es milyen filet toltson be a boot folyamat elinditasahoz. Sajnos, sok lakossagi routerben ezt nem tudod allitani.

    Viszont, ha a Synologyn van esetleg tobb Ethernet csatlakozo, akkor is meg tudod tenni szerintem, hogy az egyik csatlakozot dedikaltan elokeszited boot csatlakozonak, igy amit odacsatlakoztatsz az fog tudni bebootolni. De nem ismerem a Synology termekeket, igy nem tudom, mennyire melyen lehet beallitani benne barmit.

    Viszont ez a tema itt erosen OFF szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák