Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    Mindenkinek köszönöm a az infókat. Így már kezd összeállni a kép.
    Akkor az meg is válaszolódott, hogy tényleg van különbség az S3 kártyák között, de ez pure DOS-ban egyáltalán nem jön ki. A klasszikus benchmarkok meg a gyorsabb kártyát lehet hogy lassabbnak hozzák ki. Sokkal több múlik a processzoron / busz / memória sebességen.

    Win 2000: Eszem ágában sincs azt használni 486-on, csak ki szerettem volna próbálni (sose láttam / használtam eddig semmilyen gépen). Aztán felmerült, hogy az alatt futtatok VGA tesztet, de beláttam, hogy értelmetlen. Inkább valami gyorsabb és több memóriával rendelkező gépben kell.

    Ezeket csereberéltem a héten:
    Soyo lap akku eltávolítás és citromsavas semlegesítés után, a sérült lakk "javítva".

    Soyo lap lemosva, új elem tartó és 32MB FPM RAM. Lucky star lap, itt csak elemcsere kellett, az az egy 486-os lapom van, amiben megy rendesen az EDO RAM is.

    Ezeket meg vettem (2500/db, van még az eladónak pár):
    Hangerőszabályzós, Yamaha OPL3 chipes SB16, ilyet nagyon nagyon szerettem volna 1995-ben, volt pár "álmatlan éjszaka" is miatta, de egyszerűen nem lehetett kapni újonnan akkor már sehol, csak a 4 jack aljzatos változatok voltak, abból is az egyre butítottabb (Value, OEM, Vibra16 stb.)
    A nagyobbik meg annyiból érdekes, hogy később valamikor olyanom volt, Win98 alatt sokat rögzítettem vele rádióból, aztán MP3 enkódolás.

    Érkezett még pár darab, szép 3M DS HD nagy floppy lemez, aranycimkés, kék és fekete. (20Ft/db), a 386-ban nagy floppy van és tök mókás lesz valami önkormányzati anyagokat olvastatni vele 1992-ből. :DDD

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák