Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerlaip
addikt
-
Sanchez638
addikt
Szép estét, valakinek nincs ilyesmihez kábele: ?
Számom az adatlapomon.
-
Emperor_
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valamilyen megbízható, tuning képes S939-es alaplapot, amiben elszaladna egy Opteron 175?
Az ASUS A8N-E lapot néztem ki, de a topicjában fújnak rá.
Remélem még befér ide a kérdésem .
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
gerlaip
addikt
Ha Abitot találsz, azok jók, nekem egyedül az aktív chipset hűtővel volt bajom, egyébként szuper lapok.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Ádyka
őstag
válasz Emperor_ #34853 üzenetére
Giga K8NF9 Ultra. Az utolsó biosával csodákra volt képes tuning téren, amit csak a fénykora után adtak ki. Addig csak szívás volt. Éppen ezért ennek a topicjában sem írnak róla sok jót. Chipsetet érdemes megtámogatni egy pici és halk ventivel ezeknél.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Emperor_ #34853 üzenetére
Igen, az Abit lapok tényleg nagyon jó lapok...
Ez az Asus viszont tényleg nem egy tuningbetyár, de még a Deluxe-s kiadása sem...
HA a legjobbat akarod akkor DFI NF4 Ultra/SLI-t választod... Abitból az Nforce csippesek is nagyon jók, az ATI és VIA csippesek érezhetően gyengébben teljesítenek...
Ha tudsz szerezni, akkor jó alternatíva lehet az Epox megoldása is.... majd ezek után jönnek a Giga lapjai, illetve az Asus/MSI lapok... ezek már 280-as Ref clock-nál nyögnek...[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #34850 üzenetére
Gyorsabbnak találom a Win8-at, a gép meg simán elbírja. Start menüből meg classic shellt használom, nem a metrósat. Régi gépekre ahol van WDDM driver (vistás elég néha) ott ha lehet win8-at rakok.
AthlonXP, Pentium4 meg Win7 32bit. 2Gb rammal legalább
Athlon64, Core2 Win8 32/64 ramtól fűggően (2-3Gb-ra 32bitest, ez felett 64-est)
Pentium M meg határeset, ott erősen driverfüggő a dolog de inkább 7-est.
P3/P2/Duron/kisebb AMD Win2000 a kedvencem, messze jobban szeretem mint az XP-t. (256/512 ram elég neki bőven)
Nem vagyok az XP ellen de annyit reszeltem már hogy nem akarom látni, meg egyre inkább mókolni kell hogy felmenjenek a dolgok ugyan úgy ahogy 2000-re is már új dolgokat nem enged telepíteni. XP el lett cseszve a sok javítással gépigény szempontjából. SP0-t használtam 128mb rammal, az SP3 meg tetű lassú néha még 512-vel is. Emlékszem rá hogy Athlon 2000+-al 512 rammal mennyire száguldott a gép egészen addig amíg nem voltak javítások, de még egy coppermine cerka 128mb rammal is egész jó volt vele. -
Emperor_
addikt
válasz gerlaip #34854 üzenetére
OK Köszi! Nézegetem őket. A kondi öregedés nem játszik az Abit-oknál?
(#34855) Ádyka
Most ilyen lapom van: GA-K8N Ultra-9. Nagyon szeretem, tuninghoz nagyon jó. F9D BIOS van benne. A chippet hűtöm egy 5V-on járó FOP32-es ventivel .Már 2 db 2 magos procit próbáltam, de mindkettővel WHEA errok vannak és véletlen kék halálok.
Opteron 175, X2 3800+
Alul feszelve is próbáltam. Nem tudom eldönteni, hogy a lappal lehet e valami. 3000+os egymagossal nagyon stabilan fut immáron 9 éve .(#34856) bacsis
Köszönöm! Nézem őket. A VIA-ról rossz emlékeim vannak nekem is .Ha van még tipp, akkor kérem, ne kíméljetek!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
quailstorm
nagyúr
válasz MasterDeeJay #34857 üzenetére
Nem javítások, bővítések. .NET, rakat új szolgáltatás, fél Vista. Ahhoz hogy "korszerű" rendszer legyen és produktív tevékenységre 10+ évig alkalmas legyen be kellett áldozni a gépigényt.
Ettől még le lehet vágni a legutolsó XP-t is 256RAM-ra legfrissebb Firefoxhoz.
-
FinalCaleb
tag
válasz Sanchez638 #34852 üzenetére
Van sok szerelt molex mx micro-fit csatim, kábelekkel. Konkrétan melyik típusra lenne szükséged?
Az embert a hitek vezérlik, de a tények mozgatják...
-
Fenyő
őstag
válasz quailstorm #34859 üzenetére
Azt, hogy csináltad, hogy SP3-as Xp-vel beférsz 256 mb-a, nekem 300 mb alá nem nagyon sikerült vinnem pedig alaposan kigyomláltam (klasszikus felület + nem szükséges szolgáltatások/automatikusan induló progik tiltása), de igazából még 512 mb rammal is eléggé reumás csiga tempójú, Xp-nek az SP-kel kb duplázódott a ram igénye (proci igénye az kisebb mértékben nőtt), ill az aktuális alkalmazások is eléggé elburjánoztak (+ win vírusirtó nélkül nem igen használható, azok is szépen kajálnak egy határeset gépen); "Sp0"-val még tényleg elég volt 128 mega, SP1-hez már 256, SP2-höz 512, SP3-hoz pedig már 1GB kell, hogy kényelmesen fusson. Ilyen erősebb 1 magos 1-2 Gb-os gépekre már lehetne 32 bites 7-est is tenni, de az is nagyon vinyó kelepős nem komfortos használat, akkor már legalább, ha mindenképpen kell a Win is akkor multi boot egy lájtos Linux-al és fellélegzik a vas, de még egy ilyen gyengébb 2 magos 2gb-os gépen is nagyon jelentős a különbség, modern Wineknek kell legalább egy jobbfajta Core2-es 3-4 Gb Rammal és egy SSD a kényelmes futáshoz.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
quailstorm
nagyúr
Haver csinálta nem én. Ő a 256RAM-32MB integráltas gépeket, én meg az 1GB-64MB-osakat.
De MSconfig és SteadyState volt használva. Viszont olyan szinten ki van herélve, hogy csak a böngésző és az Office fut kb, semmi más. Nulla hálózat, nyomtató, hangszolgáltatás sincs. Semmi. Felület is nullára butítva, nem csak klasszikus nézet, hanem még el is van távolítva az egész témázás.
Gyorsan indul, 1 sec alatt áll le, FFox pedig 3 tabig pörgős. Willamette Celeron, vagy picit jobb, nem tudom.
-
Fenyő
őstag
válasz quailstorm #34865 üzenetére
Jah témázást is kivettem, de ilyen szinten azért nem heréltem ki , így azért nagyon erősen kompromisszumos, akkor már inkább kisebb étvágyú rendszer után néznék, hacsak nem kell mindenképpen az Xp.
-
Fenyő
őstag
válasz quailstorm #34867 üzenetére
Hát Windowsból ilyen tényleg nincsen, szóval akkor érthető az ilyen mértékű csonkítás, de ha csak a fentiek kell fussanak, akkor egy lájtos Linuxon Winével simán fut a MSO és mégsem vagy ennyire bekorlátozva, hogy még hang meg háló sincsen.
Ádyka: Acpi engedélyezve van a biosban?[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
Biosban több felé is keress ilyen beállításokat, pw button, stb.
Valamint hülye kérdés, de jó helyre dugtad a bekapcs gombot? (nem jó lábakon is bekapcsolhatja a gépet, de a ki már nem megy)
Illetve, a gomb 100%-os? Amikor nyomod folyamatosan zár? Próbáld direktbe a lábakon csavarhúzóval is.Postázást nem vállalok.
-
Ádyka
őstag
ACPI-ről szó sincs. Én a J8-cal kapcsoltam be.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
gerlaip
addikt
válasz Emperor_ #34858 üzenetére
Dehogynem - én is vettem most sajnos egy ilyen lapot, amin egy kipukkadt kondi van, de szerintem ez minden gyártónál van. Ettől függetlenül pl. egy AN8 alaplap jó választás lehet. Tüzetesen nagy felbontásban meg kell nézni a képeket, azon nagyjából látszódhat, ha púpos a kondi, vagy személyesen vedd át, és nincs ilyen veszély.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
gerlaip
addikt
Következő hónapban szeretnék venni egy P3-as/tualatin procis alaplapot, ha tudtok ajánlani valamit, vagy egy olyan AMD lapot, amin még 2x-es AGP slot van. Milyen jöhet szóba szerintetek?
lámavakond
-
gerlaip
addikt
-
gban
Közösségépítő
-
gerlaip
addikt
Thx! Pont ott nem néztem a típust.
lámavakond
-
Exian
addikt
Gyűjtőtársak!
Hozzám került ma egy komplett P1 szerver gép, combos nagy, kényelmes házban:
Egy P1 deszka, rajta egy 75MHz-es Pentium cpu, még nem tudom hány MB rammal (2db modul van, 4db foglalat van a lapon).
De ami igazán érdekes benne, az ez a Seagate HDD:
A "kis" drága:
SCSI a lelkem:
A CD olvasó is SCSI.
A fő kérdés: ha valaki magáévá szeretné tenni cakkpakk az egész cumót, privátban keressen meg, ahol tudatom az átvételi lehetőség helyét, feltételeit. Én nem tudom tárolni és momentán nincs rá szükségem, illetve tele vagyok hasonló cuccokkal. Pedig szép, szép, de NINCS HELYEM
A gép természetesen MŰKÖDIK, a böszme HDD is. Van benne még egy 1.2-es IDE diszk is, annak vannak problémái, de az nem is érdekes.
-
gerlaip
addikt
válasz #94257664 #34877 üzenetére
Köszi! Körbenézek.
Találtam egy Compaq alaplapot zöld nyákkal - ilyenhez volt szerencsém korábban, de borzasztó nehéz alaplapi telepítőt találni hozzá.
Van egy 1700+ Athlonom, az elvileg megy a KX7-333-ban, és ha jól látom, akkor a KX333-nak osztatlan az AGP slotja, így mennek benne a régi, 2x AGP-vel ellátott videókártyák. Mit gondoltok, jól látom?
Mert akkor a KX7-333-ra vevő lennék...[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Vladi
nagyúr
válasz Sanchez638 #34883 üzenetére
2600+ sempronom van abban a lapban. ötszáz - azaz 500 - forintért vettem. A posta 600 volt.
Durva.il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz gerlaip #34885 üzenetére
Ez a pár mondat most hangzik el, vagy 2001-ben?
A soket ára mindig szép emlékként fogok gondolni. Addig használom a gépet, amíg szét nem rohad. Talán azért van, mert ez első saját gépem is ilyen volt. annó az első pár havi ösztöndíjamból vettem.
il sole non sorge più ad Est!
-
-
Sanchez638
addikt
-
gerlaip
addikt
Toljad a képeket.
lámavakond
-
Sanchez638
addikt
válasz Sanchez638 #34890 üzenetére
Meg van egy ilyenem, ezzel tényleg nem tudom mi legyen:
Számom az adatlapomon.
-
gerlaip
addikt
válasz Sanchez638 #34892 üzenetére
Hát ez a kemény nem a Tarzan sarka...
Tegyél rá kerékbilincset.Milyen vga? 3dfx?
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Yutani #34898 üzenetére
Én most csináltam
leadtam a méhbe pár olyan dolgot amit tuti nem fogok tudni felhasználni már... nyugííí, még mielőtt megköveznétek, döglött monitorokat adtam le, meg döglött szünetmentes tápokat, VHS lejátszót, na ezért lehet hogy még kapok a VHS fanoktól
meg szétbarmolt széthullot gépházakat... szal most most újabb gépek kerülhetnek a gyűjteménybe -
zoltanz
nagyúr
Fekete floppy, vagy 40 eres IDE kábele nincs valakinek (esetleg hasonló szalagkábel)? 15 cm elég, SLI-hez kellene. Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest