Új hozzászólás Aktív témák

  • Ádyka

    őstag

    Asszem letetettem arról, hogy menet közben cseréljek biost alaplapban, és flashelgessek.

    Gondoltam gyakorlok egy picit az egyik kedvenc VX-es lapomon.
    Boot után bios ki, másik bios be. Első körben ennek a VX-es lapnak a saját bios tartalmát akartam belerakni egy rossz TX chipsetes lap biosába. Amúgy ezzel a TX biossal is adott postot a VX lap, csak nem bootolt vele.
    A legutolsó 8.99-es awardflash progi kiköpte, azzal aszöveggel, hogy talán jumperrel írásvédett.
    Tettem még1 próbát, eredmény ugyanaz.

    Jó akkor vissza a gyári bios a lapba. Piii-pi-pi majd ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti, mint amikor beragad egy billentyű.
    F@asza, nincs kép, speaker üvölt, floppy nem kereg. Hurrá, kinyírtam.

    PCI VGA ki, ISA realtek be, kép van, de floppy failure, nem kerreg. kb 5. bekapcsra kereste a floppyt, így a VX biosba sikerült visszarakni az archivumomból a bele való tartalmat. Öröm.

    Amúgy az is fura, hogy ha csak le akarom menteni egy bios tartalmát a gépre, akkor az awardflash valami 3xx kb-os filet csinál, a megszokot 1xx kb-os helyett. Mondanom sem kell, hogy visszaírni nem tudom, mert hosszúnak tartja flashprogi.

    Mondom nézzünk egy korban a VX-hez közelebb álló lap biosát, így kikaptam egy döglött HX-es lapból.
    Ezzel a biossal is postol, sőt bootol is, csak azért mégiscsak látszik, hogy a tartalma az nem a VX-re való. (fele memóriát lát, bios passt kér stb stb.)
    Mivel ezzel a HX-el bebootolt, nem kellett hotswappelni a biosokat, simán mehetett neki dos alól a flash. Ha ment volna, de ezzel sem ment, simán megfagyott.

    Az eredmény: most már a HX lap bios is üres / hibás lett. Bootnál floppyt kér, de nem lehet rá flasshelni. Vissza a TX bios, az is ilyen. Erre alkalmas bios égető kütyüvel valszeg menne, de szerencsére nem fontos.
    Egyszerűen mintha az IC tipusa miatt pusztult volna meg bennük az adat vagy nemtoom, egyszerüen nem a VX laphoz volt való egyik sem, és ez lett a vége.

    Szal nem kísérletezem a Giga 686NX-el. :B Egyelőre ;] Pedig a flash progija egész pofás. Valami 500k-s Dos4gw-s okosság.

    DarthSun: Mintha titkolnád, hogy megy-e proccod 210-en és 233-on. :B Próbáld már ki, nem tart semeddig.

    [ Szerkesztve ]

    Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

Új hozzászólás Aktív témák