Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz petakpa1 #100573 üzenetére

    Na rápróbáltam ezt a WinXP SP3 PROF IE-t a kigyúrt nForce2 rendszeremre, de nem igazán jött be, elsősorban az alábbiak miatt:

    1.1) Language pack telepítése ellenére sem lett tökéletesen magyar verzió belőle, és ez annak ellenére zavart, hogy kiválóan tudok angolul, de valahogy a magyar Win-t szoktam meg és kényelmetlen volt, hogy pl Vezérlőpultban az alkalmazások ABC szerint vannak elrendezve, de az alkalmazások angol neve szerint rendezte ABC sorrendbe őket annak ellenére, hogy átváltottam magyarra.
    1.2): A Sajátgépre bal klikkel felugró ablak felső tabjainak egy része angol maradt
    2): A Billentyűzetkiosztás ugyan át lett állítva alapértelmezett magyarra, de ennek ellenére a Windows elindulása utáni felhasználó belejelentkező képernyőn az angol billentyűzet kiosztás marad és ott nem is lehetett magyarra átváltani. Kiosztás váltáshoz be kell jelentkezni Win-be, de ahhoz be kellene írni felhasználó nevét a bejelentkező ablakba. Ha felhasználó nevében van ékezetes betű, akkor azt angol kiosztáson nagyon macerás.
    3) Ráadásul újabb progikkal fagyott is az XP IE annak ellenére, hogy a telepítő iso-t kifejezetten úgy készítettem, hogy az SSE2-t igénylő update-ek kizárásra kerültek.
    Lehet, hogy ennek ellenére mégis került bele SSE2-t igénylő file, vagy egyszerűen az Integral Edition által feltelepített későbbi Windowsokról visszaportolt összetevők egy része mégis kérne SSE2-t.
    4) Az Integral Edition által alapból feltelelepített összes .Net Framework (1.1., 2, 3.5. és 4) fogja a CPU-t teljesítményben :(. Ráadásul .Net4 nem is feltétlenül kell az általam használt alkalmazásokhoz.

    Helyette ami bevált nekem:
    1) A rendelkezésemre álló SP2 HUN telepítő iso-ba nLite-al beleintegráltam a az SP3 HUN szervízcsomagot és az nVidia AHCI drivert, így fel tudtam telepíteni az alaplapi sata portra kötött SSD-re az SP3-ra pactchelt XP-t :)).
    2) Majd a már futó Win XP-re feltelepítettem az ún LegacyUpdate-t. Ez szépen feltelepíti az SP3 után kijött összes frissítést magyar nyelvű verzióját. Igaz jó hooossszzzzúúúú folyamat volt :D. A PosReady updateket egyenlőre nem telepítettem fel, mert kicsit félek, hogy abban is van esetleg SSE2-t érintő update és megfagyasztja a rendszeremet, de lehet majd ha megint lesz időm rápróbálok ezekre is.

    Az viszont még érdekelne, hogy lenne-e annak értelme, hogy most, hogy tudom, a LegacyUpdate mely frissítéseket telepítette fel* ezeket valahogyan külön letölteni a netről (értelemszerűen a magyar verziókat) és ezeket is nLite-al beintegrálni a telepítőmbe**, és eleve az összes frissítéssel integrált XP-t telepíteném fel.
    Gyorsabban futó WinXP-t kapnék így, mintha a frissítéseket már a telepített Win-re egyenként telepítem fel?
    Esettel tud valaki megbízható forrást, ahonnan a HUN verziós frissítéseket le lehet tölteni?

    * Azt, hogy mely frissítések szükségesek nekem SP3 után onnan tudnám meg, hogy a Vezérlőpult/Programok és Szolgáltatások alkalmazásban felül bepipálom, hogy a frissítéseket is mutassa és akkor látom, hogy Legacy Update miket telepített fel.

    ** Azaz nLite-al SP2 telepítőmbe az alábbiakat integrálnám:
    - SP3 HUN-t - ez egyben meg is van
    - SP3 után megjelent összes olyan HUN frissítés amit SSE2 nélküli Athlon XP-re LegacyUpdate frissített.
    - nVidia AHCI driver
    ás ez által létrehoznám az én rendszeremre szükséges SP4 telepítőkészletet.

    Ha nagyon nem ide való a kérdés, akkor bocsi ás átmegyek az XP topicba, ha még van olyan. :B

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák