Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz szivacs1987 #65639 üzenetére

    Köszi az észrevételeket.
    Azt nem tudom hogy a plusz 40MHz-hez a procinak kellene-e újabb fesz emelés, nem próbálkozom azonban mégsem az ajánlott finomhangolással, és el meg is indoklom miért. Ugye jól sejtem hogy a bios beállításokat el tudom menteni profilokba és utána a profilok között váltogatni?
    Ha ezt a 4,4gigát tudja hozni ezzel a beállítással, és bárhogy birkózok nem tudok könnyíteni az értékeken, ha nem tudok fogyasztást csökkentei alap órajelen sem, akkor az nem megoldás a számomra hogy 7x szorzón plusz 280MHz-en megy. Inkább más dolgon töröm a fejem ;] Ha már ennyire benne vagyok a fesz állítgatásban, ki akarom kisérletezni hogy a gyári 3,2/3,5 órajelhez milyen minimális beállítások szükségesek, és ha ezek megvannak, akkor jöhet az hogy megtudjam mire elég ha fixálom 7x szorzón, a lehető legkisebb feszen. Simán el tudom képzelni hogy netezni, torrentet futtatni az 1400MHz is elegendő. Talán még le is lehet kapcsolgatni pár magot és akkor még kisebb a fogyasztás és hő :) És akkor csak egy restart kell, és pár gombnyomással tudok játékhoz maximum teljesítmény kihozni, vagy csak épp hogy röcögős csendes netezős gépet csinálni.
    Szóval köszi a tanácsokat, de másik utat választok ;)

    (#65640) ViZion Nem próbáltam magasabb szorzón, de 100% hogy kell neki plusz fesz, minden megemelt 100MHz pontosan 0,036V emelést kért, különben a teszt során hibázott. Gondolom a 4,4->4,5-re emelés sem volna kivétel ez alól. Egyenlőre magasabb órajelre nem török, mégsem nézem meg mi a vége a procinak, már ez a fesz is eléggé magasra viszi a hőt a IBT során.

    [ Szerkesztve ]

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák