Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Yllgrim
őstag
válasz MiklosSaS #43400 üzenetére
Nekem 290x van sajna, es nincs meg a ghost, a tobbi oke. Adj beallitasokat es megcsinalom. Ezert veszek Ghostot is
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
ViZion
félisten
Jajj má'. Szerintem ne kanyarodjunk ennyire AMD vs. Intel irányba, mert nem ez a topik célja. Játékok egy dolog amúgy is, ráadásul van, akinek elég a 40+ fps, míg
macskáknakmásoknak 100+ kell. HA elég, akkor elég. Ha kiméritek és az Intel jobb, akkor jobb - ami teljesen érthető is, más technológia, egy kupak-javított már biztosan odab* az FX-nek, ami már nem mai cucc ugye...Szal. Segítsük az újakat, ilyen
e-pénisz mérésretesztekre is van topik!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
MaxxDamage
félisten
válasz Nxn908xxx #43390 üzenetére
Nagyon kiváncsi leszek arra a WatchDogs gamera... mi fog kisülni.
na meg a Wolf. új része...L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Yllgrim #43403 üzenetére
Nem kell Ghost-ot vegyel...olyasvalaki kell akinek van akkor 290X es i7-e....peldaul @malibutoni-nak vagy egy 4770K-ja es 290X-e...meg kellene vele beszelni.
(#43404) ViZion: tudom ormanyos...nem is mondok semmit...nem szeretnek intel vs AMD topicot..csak jo volna az orokos "kihajcsa-nemhajcski" -temara pontot tenni.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
daneeeeee
aktív tag
-
MiklosSaS
nagyúr
Ennek meg mi ertelme ? Nem kell annyira belemerulni...csak a kivancsigagbol par teszt...oszt kalap.
(#43408) daneeeeee: oda is, meg a topicba is...elvegre az egesz egy " made by FX-topic" volna
(#43409) ViZion : te mindig lusta vagy mindenre ...penteken meg dolgozni is
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Persze, offoljátok meg becheljétek csak szét a topikot, de akkor Símacsiga őrmesternek szólok és kitöröltetem az univerzumból. ...és utána a hsz-ekkel fogok kezdeni valamit
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Yllgrim
őstag
A kerdes az, kihajtja e a 8350 a 290x-et, ehhez kell egy afterburner, par jatek es logolni a GPU kihasznaltsagot. ha 100% akkor ki, ha nem, akkor nem.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
MrM94
addikt
válasz Yllgrim #43416 üzenetére
Nem nem. Az a kerdes hogyha kiszeded a vsyncet es nem mindent maxra teszel meg ultrata,hanem highra akkor egesz vegig 98 99 fog menni,vagy nagy ahol kell a cpu ott terdelni fog? Ott jon ki a cpu limit!
(#43414) Nxn908xxx De a 780 SLI-t a proci alapon limitalja
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
válasz Yllgrim #43416 üzenetére
Tényleg semmi közöm hozzá, de feltűnt ez a 70+ hsz reggel óta.
Jelentem az 1400-as Tualatin is 100%-on járatja a HD3850-et mégsem hajtja kifele. Lényegében, ha erre akarod alapozni, akkor berakhatom a 290-et egy 4000+ Mobil A64 mellé s754-be aztán az is ugyan úgy 100%-on fogja hajtani, tehát egy 4000+ Mobil Athlon 64 kihajtja a 290/X-et... sajnos ez nem ennyire egyszerű.
CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
-
Yllgrim
őstag
Holnap teszek fel videot par jatekkal, amit nem ertek, minek vegyek high end gaming pc-t ha nem ultran akarok jatszani vele hanem alacsonyabban??? Akkor veszek irodai pc-t aztan kesz.
-
frescho
addikt
válasz Yllgrim #43420 üzenetére
Ha korrekt osszehasonlitast akartok csinalni, akkor ezt az msdn bejegyzest ajanlom: [link]
Persze erdemes elgondolkozni, hogy az utolso par ℅ mennyit er, kell-e a 100 fps, vagy eleg, ha a vsyc-et hozza a gep. Dok embernek meg a 30 fps is eleg 16-os minimumokkal.
Sajat tapasztalatom az, hogy a kekek elorebb jarnak, de ott a HT tud erdekes dolgokat produkalni. Egy GTX760 mellett 4GHz-en jaratott 8350 nem hajtja ki maximalisan a kartyat. 4.5GHz-en alakul a dolog, de cserebe a fogyasztas is el kezd szarnyalni. 4.2G egesz jo kompromisszum...
https://frescho.hu
-
törölt tag
Magkikapcsolással kapcsolatban kérdezném, hogy az ellen mit tudnék tenni, hogy mikor nincs rá szükség és pihentet a 4-ből 2 magot, ne folyton ugyanazt a kettőt pihentesse? Erőforrás-figyelőben nézem, ott látom, hogy mindig az 1. és a 3. magot kapcsolja ki (0-3-ig vannak összesen). Viszont mielőtt feltettem volna azt a bulldozer optimalizáló frissítést, kb. egyenlő mennyiségben kapcsolta ki a magokat. Miután azt a két frissítést feltettem, eleve kikapcsolta a magkikapcsolást a windowsban, én ezt visszakapcsoltam, de sajnos csak ebben a formában hajlandó működni, hogy folyton ugyanazokat a magokat pihenteti. Ha 75%-ra állítom, hogy csak 1 magot pihentessen, akkor is ez a helyzet, hogy a 3. magot pihenteti, a többit nem.
Mivel nálam elég gyakori állapot ,hogy két mag pihenhet, felmerült, nem árthat-e ez, hogy nem egyforma mértékben használódnak a magok? -
marquuard
veterán
válasz #56474624 #43425 üzenetére
Ezzel kárt nem fog okozni, viszont ha fent van a két FX patch, akkor a magparkolásnak meg kellene szűnnie. Msconfig-ban csekkold, hogy a rendszer hány maggal indul. Akkor indul max. maggal, ha a pipát elveszed. Vagy BIOS-ban nézd meg, hogy hány aktív mag van. Terhelés alatt felkapcsol a többi mag, vagy csak idle/normál használatnál vannak parkolva a magok?
PSN ID: marquuard
-
törölt tag
válasz marquuard #43426 üzenetére
A két FX patch meg is szüntette anno a magparkolást, de én ezt nem akartam, ezért visszakapcsoltam. A magok normálisan visszakapcsolnak terhelés alatt, ezzel nincs gond. Csak az a gondom, hogy mindig ugyanazokat a magokat kapcsolja le idle üzemmódban.
[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
Pedig én is észrevettem pont ugyanezt. 4.3 GHz táltos paripává teszi az FX-et 4 GHz-hez képest játékok egész sorában, nemcsak a BF3-ban. Értelmes fesszel - nálam ez 1.3 V -, a fogyasztás sem száll még el ezen az órajelen.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
GNKING
tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni egy kis segítséget beárazással kapcsolatban (tudom nem ez a beárazós topik).
AMD FX8120 oem cpu
Gigabyte 990XA-UD3 lap (cpu keret nélkül) dobozos
Scythe Mugen 2 hűtő dobozos
2*8GB 1600Mhz cl9 1,5V alacsonyhűtőbordás ram dobozos
XFX 6950/70 ref vga dobozos
Cooler Master M850 moduláris táp dobozos.Nekem is van elképzelésem az árról, de szeretnék még több mindenkit megkérdezni.
Köszönöm mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
MaxxDamage
félisten
válasz GNKING #43430 üzenetére
Szia,
Igen.. eltaláltad ez nem az a topik
Bővebben, és konkrétan ide tedd be ezt a kérdést
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás (kiemelt téma)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
GNKING
tag
-
duc
aktív tag
Sziasztok, szeretném kérdezni, hogy valaki mért-e fogyasztást FX procival 5GHz körüli órajelen full terhelésen. Köszi!
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
MaxxDamage
félisten
Nem mértem, de biztos nem kevès!
L
-
qwator
csendes tag
Hello!
Meddig húznátok egy fx 3820-ast? A hőtű TR Macho,a ház egy TT szerver super tower.
Köszönöm
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz qwator #43435 üzenetére
FX-3820 nem letezik, csak i7-3820
Az FX-8320-at addig huznam amedig engedi a processzor es lehet huteni (4.5-4.8 korul el kell benjon vele az a Macho )
(#43433) duc: full loadban kb 260 W korul eszik ha jol emlekszem. Csak kivancsisagbol mondom hogy 12 W-al tobbet zabal a 4930K, ugyancsak 5 GHz-en.
Ezek csak akkor amikor 100 %-os terheles van.....ismetlem~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
duc
aktív tag
válasz MiklosSaS #43436 üzenetére
OK, köszönöm.
Még egy kérdés, DDR3 1866Mhz-ig támogatott az FX prociknál. 2400-as ramjaim vannak. Esetleg van-e tuti módszer arra, hogy legalább a gyári értékein menjenek a ramok, vagy kb a vakszerencse hogy melyik proci mennyit bír?[ Szerkesztve ]
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz qwator #43440 üzenetére
A 290-es az a GTX 780-al van pariban, nalam a 780-at az FX-nek (8350) nem sikerult kihajtania 4.5-4.7 GHz-en...tehat szerintem nem, vagyis csak olyan jatekokban ahol egyaltalan nem szamit a processzor...de ott meg az i3 is kihajtja.
-
duc
aktív tag
Namost, az NB freki az simán megy 2600 fölött is, azzal nincs baj. A gond, hogy ha a DDR3 frekit emelem, ott a plafon a 2240... jelenleg. A ram tudná a 2400-at. A kérdésem, hogy meddig egészséges a CPU-NB feszültség emelése? Vagy itt most a ram feszültséget kellene emelnem? a gyárija 1,65V, ezen áll most.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz marquuard #43447 üzenetére
A memvezérlő külön fázis, ezért van mittomén 4 + 1, vagy akármi +2 fázis, a kevesebbik a memvezérlőhöz tolja a delejt, ez bírni szokta, csak a vezérlőt nem szabad túlfeszelni, [link] 1,55 Vmax, de azért inkább 1,2 V körül, azzal levegőnél sem lehet gond.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
lee56
őstag
Nem tudom mit vitatkoztok srácok, legujabb Cinebench-el tesztel valaki gyönyörűen mutatja mit lehet kihozni egy jól optimalizált kóddal az FX-ekből is (haswell i5 és i7 között van medium tuninggal egy 8320 és ez kb a realitás, szóval ár/érték arányban nem rosz egyáltalán), és ez a nagy bibi a játékok többségével, hírből sem ismerik a jól optimalizált szóösszetételt sajnos. És ahol max 4 magig mennek el (vagy még addig sem..) a teszt-programok/játékok, ott nem kéne meglepődni, hogy egy magonként jóval erősebb intel elhúz.. De persze ezzel nem azt mondom hogy a programozók a hibásak, legtöbbször inkább a kiadó, és az elavult DX-ek és régi konzolok amikre még manapság is elég nagy vásárlóbázis épül, ezt sem szabad elfelejteni.
No Comment
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok