Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz kensuke #42099 üzenetére
Első sorban auto helyett manuálisan keress valami értelmes feszültséget. Mittomén 4 GHz @ 1,2 V kiindulásnak és onnan próbálgasd. Auto-n ennél jóval többet ad biztosan. LLC enabled legyen.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
kensuke
csendes tag
válasz ViZion #42101 üzenetére
LLC-t bekapcsoltam , 1-2 óra játék után a cpu hőmérséklet 52 celsius volt a ventije pedig 3800 körül forgott.Egyelőre úgy néz ki hogy simán megy a játék , bár már nincs 180as fpsem de a 120-130-t legalább tartja.Viszont a processzor feszültséget nem mertem állítgatni , mert sajnos még nem értek hozzá annyira hogy bele merjek piszkítani.Tudnál segíteni hol találok róla valami tutorialt?
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz Newneed #42031 üzenetére
Persze hogy érezhető volt, mivel 3.7GHz-en fut a 980 (mintha csak egy jót tuningoltad volna a régi 955-ödet), az FX-6300 alapórajele meg 3.5GHz. És ha olyan programokkal tesztelted ráadásul, amik 4 magnál többet képtelenek megmozgatni (a Valley inkább grafikai teszt, jó ha két magig skálázódik), akkor még kevesebb teljesítményt is kaphatsz mivel magonként nincs túl nagy eltérés az új FX-ek és a phenom2-k közt, és a plusz két mag meg csak malmozik ilyenkor. Viszont jobban tuningolható, kevesebb fesszel is beéri, és üresjáratban sokkal kevesebbet fogyaszt, nem beszélve az újabb utasításkészletekről, amiket támogat az előbbi. A sok magot szerető programokban nem kapna ki egy phenomtól sem, főleg tuningolva. Ettől függetlenül persze még jólsikerült procik azok is, nekem is volt 970 sokáig.
(#42092) ebegab92 : "Tegnap cseréltem alaplapot ASRock 970 Extreme3-ról Extreme4-re"
Azt a mindenit, micsoda előrelépés.No Comment
-
ebegab92
senior tag
A garanciás mivolta miatt történt meg a csere a 970 Extreme4-re De ezt az alapfeszen 72-74 fokos procis dolgot furcsállom Eddig sem volt baj azzal a fehér, szilikonos pasztával, most sem kellene lennie Szépen egyenletesen meg lett kenve annyira, hogy oldalra ne folyjon ki. Throttlingolnia kéne már ilyenkor.
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
DeltaPower
addikt
Csak úgy érdeklődésképpen, FX-6300-at meddig sikerült alulfeszelni annak aki próbálgatta? Nálam -0,075V stabil, -0,1V fagyogat, -0,15V nem is bootol. Kicsit csalódás az előző procim (X2 250) -0,2V stabil alulfeszeléséhez képest.. oké hogy kevesebb mag és órajel de akkor is
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
DeltaPower
addikt
válasz Nxn908xxx #42112 üzenetére
Az szép ezek szerint az enyém egy gyenge példány...
Rákerestem a topicban az "alulfesz"-re de semmi értékelhetőt nem adott 6300-al kapcsolatban, ezért is kérdeztem inkább.ViZion: stock órajelre/szorzóra gondoltam, azért se írtam ki külön
[ Szerkesztve ]
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
ViZion
félisten
válasz DeltaPower #42111 üzenetére
Amit írsz, az kb. semmit nem jelent. A feszt a CPU Vid-hez képest írod, ha másik procinak az magasabb volt, akkor persze lehetett csökkenteni. Nálam 1 V alatt is stabil ... 800 MHz-n
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
sulu1701
aktív tag
válasz ViZion #42098 üzenetére
Szia!
Kitöltöttem az adatlapot (többször is akartam csak mindig elmaradt).
Amùgy egy Artic freezer 13 pro val próbàlom hűteni.Póbàlgattam még egy kicsit a tuningot, de úgy tűnik, hogy a 6.és a 7. mag dobja el magát a teszt során.
Azt mondjátok , hogy ez a 400 MHz is jónak számit a 8350 nél? Mert a Phenom ii x4 955 nél kerek 1Ghz et tudtam kisajtolni pluszban.[Esetleg van aki 83xx-et és 290 vagy 290x-et használ és BF4 et játszik? Leírná pár szóban PÜ-ben , hogyan van megelégedve és milyen kihasználtsággal fut a játék. /OFF]
Köszi a infót EnterR neked is.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz marquuard #42118 üzenetére
+1
Viszont a víz az beteg dolog, ha van hajlandóság, akkor biza lehet bele ölni pénzt, csiszolgatni, stb. És több konfigot is kiszolgál. Kompakt víznél is jó ha megbontod és donsz bele tartályt, nekem AVC-ben kevés volt a lötty, már a tartály is javított rajta.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
sulu1701
aktív tag
válasz marquuard #42118 üzenetére
Köszi, akkor utánna nézek mik vannak a piacon melyik" érné " meg lég vagy víz.
Habár így is kb 50% - on van kihasználva BF4 alatt a 8mag és az Freezer13pro val 45-47 fokon üzemel.
Kérdés az új videókártya mennyire dolgoztatja meg, lehet jobban fog melegedni, majd akkor cserélek hűtőt.Köszi a segítséget
-
ViZion
félisten
válasz sulu1701 #42120 üzenetére
Összefoglalóban -meglepő módon- a léghűtőkről is van ajánlás...
Extrém tuningra H100 is kevés volt (bár eléggé durva karmok közé került ), de az azért már elég jó.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz ViZion #42121 üzenetére
A H100 es H100i eleg egy atlagos tuninghoz...extrem tuningra mar annyira nem tudom ajanlani. Nalam jobban teljesitett a Silver Arrow mint a H100i. Egy masik nagy plussz a komoly leghutesnek az hogy sokkal hamarabb visszahuti a processzort terheles utan...az akkor jo ha peldaul munka/teszteles utan le szeretned zarni a gepet.
Vannak akik vedik a H100/H100i-t...szerintem tularazott...ha fele annyiba kerulne akkor nem volna negativ velemenyem rola....de majdnem annyiba kerul egy EK vizes kit, amit lehet majd fejleszteni...es joval jobban hut.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
NoOne1976
őstag
Mi a véleményetek az AM3+-os lapok között a Gigabyte GA-990FXA-UD3-ról? Megéri ilyet venni (főleg jóárasítva használtan)? Mit adnátok érte max?
-
Sicér
tag
Sziasztok!
Egy FX6300 alá jó választás lehet egy újonnan vásárolt ASUS M5A97 EVO R2.0?
Vagy esetleg használtan, két év IPON garival egy M5A99FX Pro Rev 2.0?
Mindkettő ugyanannyiba lenne nekem (kb 26k).
Nem akarok több VGA-s rendszert, csak egy MSI R9 270X-em van 8GB RAM társaságában, egy Chieftec 600W-os táppal megtámogatva.
A nagyon extrém tuning sem cél, csak azt a 4GHz-es határt szeretném elérni.
Köszönöm előre is. -
-
Sicér
tag
Köszönöm mindannyitoknak a válaszokat, és hogy vasárnap időt szántatok rám.
Megvizsgálom a dolgot, főképp, hogy az M5A99FX-nek rendben vannak e a papírjai.
Az M5A97 árát a PCX-nél néztem, de sok rosszat hallani felőlük, nem nagyon merek belevágni.
Egyéb helyeken pedig drágább valszeg drágább.
Elég nagy dilemma ez, nem egyszerű a döntés. -
pd
tag
Aquában 24k újonnan az M5A97. A használt fogalmam sincs, milyen, nekem az is újdonság, hogy egyáltalán árulnak használt cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Amit irtam feljebb ami uj az uj. Persze hogy a 99FX modernebb, de nem tudhatod hogy az elozo tulajdonos hogyan bant vele...lehet hogy kifogsz egy jo darabot de lehet hogy nem.
Nekem volt M5A97 Pro alapom...meg annak idejen amikor megjelentek a masodik generacios FX-ek...es egy 6100-ast 4.6 GHz-en hajtottam benne...nem volt soha semmi bajom veluk.
Te dontsd el hogy mi a fontosabb...a hasznalt VW vagy az uj Opel !
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Stylerr
addikt
"Az új mindig jobb."
-
-
Sicér
tag
Meggyőztetek, akkor új lesz.
Köszönet mindenkinek, további kellemes hétvégét! -
Tomko78
őstag
válasz MiklosSaS #42143 üzenetére
amint írtam van egy két jó 970 lásd Asus , de azért egy ASUS Crosshair V Formula már jobb igaz árban is , de a többi , még max gigánál van egy de a többi nem ilyen mint Asusnál , hogy azonos a tápellátás
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
-
z0l1ka
aktív tag
Én is azok közzé tartozom ,akik az "újat ajánlják" Persze ott is kilehet fogni rosszat,mint ahogy én is ,de ez előfordul..
no meg ha ez számít, én is "szabolcsi gyerek" vagyok<-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------->Célom .: Egy olyan rádió csatorna üzemeltetése, ahol a nap 24 órájában adásszünet van !!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest