Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopi91
csendes tag
Sziasztok! Gép vásárlása előtt állok. Első gépemtől AMD procis gépeim voltak/vannak. Úgy gondoltam, hogy ezt a sort nem szeretném megszakítani mivel soha semmilyen hátrányt nem tapasztaltam ez okból kifolyólag. Össze állítottam egy konfigot és úgy gondoltam, hogy itt van a legtöbb tapasztalat, szóval itt osztom meg először a gondolataimat és kritikát várnék, hogy hol és mit változtassak rajta.
szóval:
CPU: AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX
MBO: ASUS M5A99FX PRO R2.0
RAM: KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1866MHz CL9 KIT KHX1866C9D3K2/8GX
VGA: MSI R9 280X Gaming 3G 3GB GDDR5 PCIE
FSP Raider 550 VS. FSP Raider 650
ezek talán nem fontosak:
CPU Cooler: RAIJINTEK Ereboss ?HDD: WD 1TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD10EFRX
HÁZ: CORSAIR Carbide Series 300R Fekete CC9011014
kössetek bele -
ViZion
félisten
válasz kopi91 #42351 üzenetére
"kössetek bele"... ejj, jóember, ha visszaolvastál volna, akkor tudnád, hogy ezt ideírni... mintha benzinnel oltanád a tüzet
Hűtőt nem ismerem, szép nagy darab, de teszteket kellene keresni. Ha 15-20k vagy több, akkor inkább a már bevált kéttornyosak között keresgélnék. Összefoglalóban a részletek.
VGA elég melegedős, és nem is sok guglizás után jött ilyesmi elő, szal. meggondolnám. Ramból az jó, SSD-t raknék bele, a legolcsóbb 120 GB-os is fényévekkel veri a RED HDD-t, ami szintén jó választás - ha van SSD is! Házban nálam is ez versenyzett a Core 3000-el, végül a FD lett, praktikusabb, de mindkettő jó. Tápból, bár FSP fanboy vagyok, lehet nem a raidert venném. Aurum esetleg, vagy XFX?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
marquuard
veterán
-
kopi91
csendes tag
válasz marquuard #42353 üzenetére
ViZion
Olvastam egy darabig , SöSöDö lesz csak nem most azonnal, táp meg itt jónak tűnik itt([link]) szóval asszem h marad
EnterR
A hűtőről én szépet és jót olvastam és csak 12k [link] . De meg győzhető vagyok, sőt meg is győztél. (THERMALRIGHT Macho Rev.A(BW))
De a VGA...
Teljes bizonytalanság GTX770 vs R9 280X között. De itt is a meg győztek oldal felé hajlok és kinéztem a MSI N770 TF 2GD5/OC-t. Teljesítménybe nagyon hasonló a 2 ahogy nézem. Remélem ez már megfelel[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz kopi91 #42354 üzenetére
Ha tuningolni szeretnél, akkor FSP Aurum vagy XFX inkább, de kérdezd meg a tápos topikban is -persze szelektálni kell, ne fanboyokra halgass. Hűtő is tuning kérdés: ha 4,5 GHz körül is boldog leszel, akkor jó, amúgy a kéttornyosak (Silver Arrow, K2, Noctua) a nyerők. Azokon túl csak a víz van.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Habugi
addikt
válasz marquuard #42353 üzenetére
Azt mondod a béta driverek a Mantléhoz nem stabilak?
Botrány, már egészen két hónapja kint van egy olyan API PC-re amivel 10éve nem tudott előállni senki és 60nap nem volt elég nekik. Holnap indulok is venni valami félreértés GTX-et!
Ez a melegedős 280x dolog meg nem tudom honnan jöhetett, ajánlom benézni a topicjába. Az MSI féle 280x-nek van olyan problémája hogy a VRM hűtése nem sikerült túl jóra és melegszik, erről tudok de a többi?
Én múlt év végén morfondíroztam a 280x/gtx770 kérdésén és pont a hőmérséklet volt az egyik tényező ami az ATI mellett tartott, ugyanis ha valamiről elmondható hogy melegszenek azok a 770esek, lol. Persze ottvan még a 384bites memória busz, a nuku Mantle és még pár apróság, de mivel ez itt off, be is fejezem.Szerk.:
(#42356) EnterR:
Ebben a hozzászólásban ajánlom figyelmedbe a gpu-z fület: [link]
Ez a leg alapabb 280x az összes közül kb.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz marquuard #42358 üzenetére
Azt nem tudom, de én 1100/1600on használom 4hónapja az alap 1000/1500 helyett. Hőmérséklet növekedésben ez pont egy nullát ad ki!
A képen látható beállításon majdnem fél órára rajtafelejtődött a Valley, mindeféle anomália produkálása nélkül és még a ventik is automatán mentek gyári beállítás szerint. Értelme amúgy nem sok van egylőre, Crysis 3at alapon is röhögve viszi, majd ha kevés lesz idővel akkor. Pusztán 3DMark tunning listázódás okán cibáltam meg ami annyira jól sikerült hogy Valley lett belőle, csak közbeszólt a második uzsonnám és úgy felejtettem...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
speedmetal
tag
válasz marquuard #42356 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen R9 270X videokártyára tettél szert, de részemről az ASUS féle DC2T egy AMD FX-6300 mellett tökéletesen teszi a dolgát, mindenféle orális problémák nélkül. Ráadásul tuning nélkül, gyári beállításokkal mindkettő. Maximum beállításokkal, játszható sebességgel futtatja: Skyrim, Deus Ex: Human Revolution, World of Tanks, Auto Club Revolution, Fallout: New Vegas (ezeket futtatom, másról nincs infóm).
Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
marquuard
veterán
válasz speedmetal #42361 üzenetére
Nem a játékok futásával van problémám, mert az tökéletes. Hanem az inkompatibilitással. Nem elég, hogy R9 szériára a driver több sebből vérzik, ráadásul Win8.1-em van, amivel rendszeresek a driver hibák, ami részben érthető is, mert elég frissek. Battlefield 4 multi néha gondol egyet, és újraindítja a gépet.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
válasz nomad138 #42363 üzenetére
Turbo Core-t ne kapcsold be. Nem az összes magot turbózza 3,6-ra, hanem azt hiszem, hogy csak hármat. Azt próbáld meg, hogy 3,6GHz-ra lövöd be a magokat, TC-t kikapcsolod, és 1-2 lépcsővel feljebb viszed a feszültséget BIOS-ban. Turbo Core elég magas feszültséget ad alapból a CPU-nak.
-
marquuard
veterán
válasz nomad138 #42365 üzenetére
Azt írtad, hogy a TC 3,6GHz
Biztos, hogy 3,3GHz? Elmentetted BIOS-ban, miután megcsináltad?Ejha... Itt vannak gondok 2000MHz-nek kellene lennie a HT-nak gyárilag, és a tuningot se menti el? Szerintem az egész probléma beleértve a VGA-s laggokat az alaplapból ered.
[ Szerkesztve ]
-
nomad138
tag
válasz marquuard #42366 üzenetére
Máshogy nem tudok kilép mint save and exit. Load Uefi Bios-t nyomtam. Csak írtam hogy a Turboja 3,6 de most még a 3,3-at sem adja le valamiért. pedig az IBT megy. És ezt a kicsit félre sikerült bios frissítéssel sikerült elérnem vagy mi? Mert a kártya laggolt a bios frissítés előtt is.
[ Szerkesztve ]
Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???
-
nomad138
tag
válasz marquuard #42368 üzenetére
De igen arra. Most bementem biosra kikapcsoltam az amd turbo tech-et meg a spread spectrumot a HT levettem 2000Mhz-re és mosr 3,3Ghz-en megy az IBT alatt.
Tévedtem már nem megy annyin
Megint tévedtem.....ugrál az órajele de mintha inkább a 3,0Ghz-en menne többet[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz nomad138 #42369 üzenetére
Hát az ugrálásnak több oka is lehet:
-VRM throttling
-CPU thermal throttling
-TCDe első 2 biztos nem, mert akkor 1300-ra levenné az órajelet. TurboCore biztos ki van kapcsolva? Mert az csinálja ezt, az alap órajel és a turbó órajel közti ugrálást.
[ Szerkesztve ]
-
nomad138
tag
válasz marquuard #42370 üzenetére
Az Aida azt írja hogy a videó bios már 2 éves szükség esetén frissítse ez mit takar? Most nézem az AIDA-ban a processzor aktivitást és néhány mag van hogy egyszerre több is 98%-ra leugrik majd vissza 100 ez baj? Már nem tudom mit higgyek hogy mennyit számít az a 2 nyamvatt százalék VeryHigh beállítások
Azzal az alap meg a turbo órajel közti ugrálással nem lenne bajom mert akkor 3,3 meg 3,6 között ugrálna de itt 3,0 és 3,3 között ugrál ami az alap órajel (3,3)
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz nomad138 #42371 üzenetére
Az a pár % semmit nem jelent, azzal ne foglalkozz. Arra viszont nincs tippem, hogy mitől jár 3,0GHz és 3,3GHz között a processzor. Prime/LinX alatt is ezt csinálja?
VGA BIOS frissítést ír az Aida64, de amíg nincs probléma a kártya működésével (pl. ugrál a kép, anomáliák, stb.) addig ne bántsad.
[ Szerkesztve ]
-
Stylerr
addikt
Esetleg másik lapban nem tudnád valahogy megnézni?
-
-
nomad138
tag
válasz marquuard #42377 üzenetére
IBT alatt is csak 3,0Ghz az elején rövid ideig 3,3Ghz aztán le 3-ra. A maximumot 3,3Ghz-nek írja de a Current csak 3,0Ghz. A teszt vége előtt nem sokkal felugrott újra 3,3Ghz-re. aztán utána már ment a C&Q
[ Szerkesztve ]
-
nomad138
tag
A Biosban felemeltem az órajelet 3,4Ghz-re meg emeltem egy kicsit a feszültségen. Így stabilan 3,4Ghz az IBT alatt. nem is ugrál semmi. A ram 1333-on volt át tettem 800-ra mert azt mondtátok hogy úgy 1600 vagy valami ilyesmit mondtatok.meg kikapcsoltam az APM-et vagy mit is.
-
marquuard
veterán
-
lee56
őstag
válasz marquuard #42362 üzenetére
Arra még nem gondoltál hogy mégsem teljesen stabil a tuningod? Nekem is volt hogy mindenen tuning-teszten átment, a BF4 mégis ujraindította. Egy sima driver-bug miatt nem hinném hogy restartol, legalábbis ilyenről még nem hallottam..
"De első 2 biztos nem, mert akkor 1300-ra levenné az órajelet."
Ez meg azért nem biztos, beállhat egy köztes p-state-re is, amit még elbír a VRM a túlterhelődés vagy a túlmelegedés miatti határon mozog de azt még tudja tartani, akkor fogja is. Laptól és BIOStól is függ persze.[ Szerkesztve ]
No Comment
-
nomad138
tag
válasz marquuard #42383 üzenetére
Egyenlőre a GTX 760(Gigabyte windforce rev 2.0) van a tervben de Iponon az MSI GTX 760-hoz adnak valami CoolerMaster Devastatort. Arról az akcióról lecsúszok pedig csak 62ezer lenne így. Vagy egy GTX 670 Asus DCUII. Meglátom még.
-
csigusz04
csendes tag
nekem egy AMD FX 8320as processzorom van de eléggé nagy a baj :/
Gigabyte 990XA-UD3 alaplapom van Cooler Master Hyper 612s-es hűtővel, Arctic MX-2es pasztát használok, de egy Valley Benchmark alatt a proci átlag 57-58 fok, néha 60-66 fokra felugrik egy pillanatra (alapból kb 10essével ugrál a hőmérséklete) valami tipp-javaslat esetleg hogy mivel kezelhetném ezt/ mi okozhatja?Isten áldja Ame, Ame, A metrón nem fingókat. ;)
-
Habugi
addikt
-
csigusz04
csendes tag
igen, alap órajelen melegszik, most lett össze szerelve a gép-illetve még tegnap minden alap, frissen van telepítve, se a catalystbe se a biosba nem volt nyúlkálva még.
a hőmérsékletet HWiNFO-val és AIDA64-el is mértem-néztemIsten áldja Ame, Ame, A metrón nem fingókat. ;)
-
Habugi
addikt
válasz csigusz04 #42394 üzenetére
Akár socket akár proci hőmérséklet, nagyon magas.
Mennyi pasztát tettél rá? Nem kented túl? Esetleg valami illeszkedési hiba?
A helyedben én benéznék a biosba is, hiába nem nyúltál hozzá, a 10-esével való ugrálás nekem akkor jelentkezik ha több feszt adok neki mint amivel a procihűtőm elbír. Nézd meg hogy a vcore normal beállításon van-e.
Mindenfajta terhelés nélkül idleben milyen a hőmérséklet?
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ViZion
félisten
válasz csigusz04 #42394 üzenetére
Egyszerűen az a baj, hogy nem piszkáltad... alap esetben a bios sok feszt ad a procinak. Összefoglalóban a tuning írások alapján be kellene lőni egy feszültség-freki párost a procinak, ellenőrizni minden beállítást. Persze első lenne a bios frissítés, load bios defaults, majd a babrálás.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest