Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
VGA-n AM1H-ITX és AM1B-ITX-szel is hullámzik a kép, több monitorral is próbálva, ebbe valszeg bele kell nyugodni. Nekem AM1H-ITX-em van, USB-ről telepítettem a Windows 8.1-et, de Ubuntut is bebootol USB-ről, így beállítás baja lesz
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
A masina a szuleimnel van (nekik raktam ossze netre meg filmre), en meg kulon elek. A heten jarok naluk, csinalok az UEFI-rol egy kepernyomentest.
Duracellm...:
Biztos nem tap, nem RAM es nem mas baj a kepernyohullamzas VGA kimeneten. AsRock lapoknal eddig mindenki tapasztalta, aki VGA kimeneten hasznalta. Az en gepemnel is ilyen (250W-os SFX tapegyseg hajtja 4GB-os 1600 MHz-es RAM modullal) AM1H-ITX-szel, Athlon 5350-nel. Unokatesomnak is raktam ossze hasonlo konfigot, csak ott AM1B-ITX deszka ment bele, szinten 4 GB-os 1600-as RAM modullal, meg egy 85+ -os Chieftec 250W-ost tappal ellatott hazzal. Marpedig ott is megy a hullamzas D-SUB kimeneten, HDMI es DVI tiszta. Szerintem vmilyen platformhiba lehet, amit UEFI frissitessel majd vmikor javithatnak."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Mercutio_
félisten
Ezzel kapcsolatban mintha itt vagy a mini itx topicban lett volna már valami thread, Asrock utility felrakás rémlik, de lehet keverem
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
őstag
Én win8-at, suse linuxot és freenas-t próbáltam rajta (asrock alaplap 5150-es proci).
ssd-ssd másolásom (a forrás és a cél gépben is ssd, gigabit lan) hozta a a te sebességed majdnem tripláját (mármint a 20-as értékhez képest)
Hdd-hdd is a tied dupláját tartja.
Szerintem ott az általad használt rendszerrel van a gond.
(jumbo frame beállítások megvoltak?)[ Szerkesztve ]
-
JHC
tag
Nem akarok kötözködni, de mintha ez tipikus példája lenne a kábelhibának. Olyan mintha halfduplex-en menne valamelyik gépen a hálózat, bár lehet, hogy nem így van. Nem vagyok nagy tudású hálózatos, de pl a nasra másolásnál keletkezik ugye némi overhead, a nas oldalon, ugyanis visszafele küldözgeti az ACK-t. Lehet a nas oldalon szűk keresztmetszet, a sok ACK miatt keletkező IRQ storm, de okoz ilyet mikor egyik gépen be a másikon meg ki van kapcsolva a JumboFrame.
-
JHC
tag
Esetleg BIOS-ban nem próbáltad változtatni a HPET funkciót? Kapcsold ki vagy be attól függően, hogyan volt előtte. Amúgy nem használsz szoftveres tűzfalat, és netán az tréfál meg?
Nekem a jelenlegi letöltő gépem egy P3 1GHz, XP Prof, és Norton Antivirus 2008 fut rajta, és 100Mbit a hálózatom. Ha másolok hálózaton és fut a Norton, akkor ha a letöltőről KÜLDÖM az adatot, akkor kb 5MB/s a tempó, ha a letöltőről OLVASOM az adatot, akkor kb 9-10MB/s a tempó, és mindkét esetben full proci terhelés. Ha kiölöm a Nortont és nélköle indítom a win-t, akkor mindkét irányba 10-11MB/s a tempó, kb 15-20% proci terhelés mellett. -
iMaverick
addikt
A vas jó "csak" a driver sz@r.
Na igen, a jó öreg sz@r a driver játék... Annó engem még az Brazos (a Kabini elődje) "viccelt" meg: szar volt a LAN driver és ez úgy jött elő, hogy ha másoltam a LAN-on keresztül, akkor a Brazos APU-ja 70%-ra (!) leterhelődött... Csak néztem én mint Rozi a moziban, WTF? Ott köpködtem, hogy milyen szar ez a Brazos (ráadásul az eset pikantériája, hogy egy Core2Duo-t cseréltem le, szóval igencsak meglepő volt ez a 70%), aztán adott ki a Realtek egy frissebb drivert, felraktam és et voiloa, 15-20%-ra esett vissza a terheltség.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem a táp a gyenge láncszem, hanem az alaplapon található feszültség szabályzó áramkör.
Figyeld a hőfokokat.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest