Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz SylverR #3294 üzenetére
Ha adok rá egy kis naftát nekem Prime alatt bejelez egy kicsit tehát működik a szenzor csak valahogy egy szoftver sem képes rendesen kiolvasni.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
Bár szerintem az Easy Tune 6 jól mér Prime 65 fok, ha megfeszelem egy kicsit 72 fokot mutat és a riasztás is bekapcsol.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
szacsee
nagyúr
Attól függ Neked mi a jó.
Talán Brisbane, vagy Windsor-nál volt ilyen, de nálam birsalmák voltak csak. Ott pontatlan volt a szenzor keményen.
Aida fejlesztőjével anno Everest topikban megtárgyaltuk, vagy Pü-ben... passz.
A gond az, hogy a progik a Tjmax-hoz viszonyítanak és abból "számítják" ki hány fokos lehet az APU/CPU.
Sajnos ezzel az a gond mindenhol (Intelnél is), hogy minél hűvösebb a proci annál pontatlanabb.
Sokszor mosolyogtam a lelkes fórumozókon, hogy nyáron Mo-n átlaghőmérséklet volt 28°C és örültek, hogy 13°C-os volt a proci. Namármost általában a klímákat is 18°C-ig lehet hűtésteljesítményben levinni, így fiziaki képtelenség az, hogy a szobahőnél hűvösebb legyen a processzor.
Ezért van az, hogy alacsony hőmérsékleten pontatlan... lehet hogy Phenom 2 óta annyit változott, hogy már kicsit magasabb hőmérsékleten is pontatlan a cucc. Magyarul TJmax -30°C felett Phenom2-ig pontosan mért, az alatt elég durván félremért, most pedig ha jól tudom Phenom 2-vel valami új szenzort vezettek be, emiatt lehet TJmax -15°C-ig pontatlan és afelett pontos.
A programok általában TJmaxhoz viszonyítanak, ezért ha egy progiba az van beállítva, hogy TJmax=xy°C, akkor a program az alapján számol. Lehet Aida szerint a Tjmax 74°C, ez az érték ugyanakkor HW monitorban 97,5°C-ra van beállítva (csak egy példa az érték). Így ha reálisan monjuk szobahőn 33°C-os a proci akkor az ha pontosan van belőve Aida szerint a TJmax, akkor HW monitorban 56,5°C-nak fog látszani.
Tjmax-ot pár progiban be lehet állítani, ilyen elvileg tudomásom szeirnt az Aida is, Giga Easy tune gondolom mellőzi ezt a beállítási lehetőséget, de lehet valós TJmax-al operál.
Viszont ettől még hibás lehet, mert Fiery is írta már. Gondolom nem az ujjából szopta amit tud, ha már az Aida64-et Ő fejleszti.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.