Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
most már háromféle magból számolhatunk?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Gdi
senior tag
válasz fatpingvin #1 üzenetére
kernel:scheduler likes this.
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
KROK640
veterán
Úgy tűnik LPE mag ...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
.mf
veterán
Szóval sok proci nem hozza a tervezett paramétereket, sok a selejt, valahogy azokat is el kell sütni?
Na meg az első hírek alapján a gyártók sem rajonganak érte az IPC visszaesése miatt, lehet, hogy a kereslet is alacsony, árat csökkenteni arcvesztés lenne, inkább kidobnak egy még olcsóbb, még gyengébb verziót...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
tibaimp
nagyúr
Én úgy tudom, hogy minden Meteor Lake-ben 3 féle mag van már. Az LPE az ultra alacsony fogyasztású, kb. csak annyi, hogy a desktop-ban áll az egérmutató.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dr. Akula
félisten
-
-
fatpingvin
addikt
bocs de ez hülyeség amit írsz. szerinted egy valamirevaló oprendszeren hány process fut normál runlevelnél úgy általában? és ezek közül mennyi az aminek a gépigénye indokol az ULP magnál nagyobb akármit?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
.mf
veterán
"Ez mobil proci, itt a fogyasztás az 1., a teljesítmény csak utána jön."
Nem tudom, megvan-e a kb P4 érából az Intel egyik érdekes kutatása: lehet egy nagyobb teljesítményű, nagyobb fogyasztású proci hatékonyabb és energiatakarékosabb, mint egy alacsonyabb fogyasztású, gyengébb társa. A nagyobb teljesítményű gyorsan ledarálja a feladatot, hamarabb visszatér nyugalmi állapotába.
Nemrég volt itt a Ph-n is egy teszt, amin jól kijött:
"Bár mint láttuk, az Aspire 3 A315 belsejében bőven van hely, az Acer egy ma közepesnek számító kapacitású, 53 Wh-s akkumulátort szerel ezekbe a gépekbe. Gondolhatnánk, hogy az alacsony fogyasztású hardverrel ez is elég hosszú üzemidőt biztosít, de az igazság az, hogy a gyenge processzorok elég sokat dolgoznak közel teljes sebességgel, így messze nem annyira energiahatékonyak, mint számítanánk rá. Ezért van például az, hogy a papíron kevesebbet fogyasztó N100 a közepesnek mondható terhelésen rosszabbul teljesít, mint az N305."
Szóval ennél a 2P + 4E + 2LPE felállás helyett lehet, hogy egy 4P + 2LPE felállás nem csak erősebb, de energiatakarékosabb is lenne...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
fatpingvin
addikt
na ez a konstrukció viszont már kifejezetten érdekel... ez alapján még azt is elképzelhetőnek tartom hogy igen furcsa működési körülményeket létre lehet hozni az ilyen eszközökön, ad absurdum azt hogy a SoC island önmagában is működőképes lehet...
-
KROK640
veterán
válasz fatpingvin #11 üzenetére
"Persze biztos van benne előny meg logika, ha ezzel így kiadtak CPU-t". Ezen mi a hülyeség?
-
-
KROK640
veterán
válasz Dr. Akula #17 üzenetére
Ha valaki erre így ránéz, akkor "persze igazad van! oh, milyen kis buta vagyok... "
De ha jobban megnézzük, akkor láthatjuk, hogy ez nem más mint egy szalmabáb, amit most jól leöltél, akkor már egészen más a szitu :
1. Senki nem beszélt arról, hogy olvasáshoz a P mag pörögjön
2. Senki nem beszélt arról, hogy mindehhez még turbo-zzon is
3. Elméletileg erre vannak az E magokIgazából a kétkedésem arra szól, hogy nem minek bevezetni egy harmadik szintet, miért nem lettek akkor az E magok tovább gyengítve (szükség esetén úgyis ott a P), de mindezt lezártam azzal, hogy "Persze biztos van benne előny meg logika, ha ezzel így kiadtak CPU-t".
Még azzal együtt is, ha laikusként az a véleményem, hogy szerintem fölösleges volt még egy szinttel bonyolítani az egészet.Remélem nem volt túl összetett az írásom.
-
Dr. Akula
félisten
Ezek az E magok alá álltak be, nyilván úgy vélte az Intel hogy van ott még mit csökkenteni. Mondom, a Samsungnál is 3 szint van már, nekik se volt elég 2. Nem Intel sajátosság, csak az egyik kitalálta, a többi meg rájött hogy "ez miért nem nekem jutott eszembe?" és lemásolta. Mert úgy látják hogy hasznos. Biztos jobban kimérték mint mi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali notebookos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- Tippmix
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen