Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz zebra_hun #34 üzenetére
Ott a pont.. ennyi..
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
addikt
válasz zebra_hun #42 üzenetére
Én mindig ámulom bámulom azt az időt és energiát amit beleraksz az optimalizációba vagy a tuningba. A saját példámból kiindúlva és a folyamatos idődeficitem miatt 1/100-ad de lehet 1/1000-ed annyi időből is ki lehet hozni nem rossz eredményeket, úgy hogy jelentősen kevesebb érzékem van hozzá mint neked, tehát nem akarom elhinni, hogy egy mezei user nem tud stabil eredményt beállítani magának rövid idő alatt. Nekem is volt 6-7 fajta Z690-Z790 lapom meg majdnem az összes procim 13700K-tól felfelé.. Ha én elboldogultam velük ennyi idővel, nem akarom elhinni, hogy másnak ne sikerült volna..
A károgás bezzeg megy, valószínűleg főleg olyanoktól akik még élőben nem láttak LGA1700-at... Tisztelet a kivételnek⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Darmol
senior tag
Tehát ha veszel egy vadonatúj Teslát, akkor az az elvárható minimum, hogy darabokra szeded az egészet. Ha nem ellenőrzöd, akkor lehet, hogy egyszer csak gondol egyet és leáll, de legalábbis nagy valószínűséggel tönkremegy fél éven belül az aksi. De ha már rászánsz mondjuk 20 millát az a természetes, hogy saját kezűleg állítod be a fordulatszámlimitet. Az nem elvárható a gyártótól, hogy az ellenőrzést gyárilag megcsinálja mert akkor az jönne ki, hogy a konkurenciáé gyorsabban megy messzebbre kevesebb pénzért. Így legalább mondható, hogy ez a leggyorsabb EV, kerek e földön. Márnint amíg be nem állítasz fordulatszám limitet. Mindezt egyébként a prémium kategóriában, ahová csak a válogatott legjobb minőségű járgányok kerülnek be.
És akkor még felháborodnak mikor sírva röhögünk az Intelen...Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Lacika112
aktív tag
De ezeket nem kellene finomhangolgatni. Berakod a foglalatba és megy. Pont ez a gáz benne hogy a normális működés eléréséhez mókolnod kell.
Kb vennél egy xy autót de csak akkor fog a fék ha beállítgatod egyesével otthon a parkolóba. Ez bazi nagy bukta.
Konkrétan vicc, nem is olyan régen az amd-t szétekézték mert 100mhz val kisebb boostot tudott mint ami a dobozra van írva egy 50 fokos szobába házventi nélkül. És még instabil se volt. Egyből ment a vásárló megtévesztése
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Kristof93
senior tag
válasz zebra_hun #70 üzenetére
Pedig így van. A CPU lassan kommoditás lesz, hogy angol kifejezéssel éljek. Van az ár, teljesítmény és fogyasztás, más nem nagyon számít, legalábbis az utolsó években, 13./14. gen előtt nem számított. Nem olyan mint a gpu piac, ahol a gyártóknak van mindenféle egyedi szolgáltatása, exkluzív dolgaik, stb ami miatt összetettebb választás lesz.
Az intelnek sikerült persze még jobban lábon lőni magát - az xe driver még mindig bugos, az e-magok problémásak, hűteni nem lehet, most kiderült, hogy még csak nem is stabil. Ilyen problémák eddig nem nagyon voltak. Teljesen irrelevánsak lettek, ha csak nem valami egyedi laptopot keresel (Surface pro vagy több képernyős/hajtogatós csodák, vagy ha nem találsz quadros munkaállomást AMD-vel).
-
vezeralmos2
senior tag
válasz zebra_hun #103 üzenetére
Hagyd, amit én írtam az egységnyi felület egységre eső hőterhelésről, azt sem értette...
De ha még pontosabban kiszámoljuk, és a Raptornál levonjuk a System Agent és a GPU felületét, még úgy is 320+ watton kell menjen, hogy akkora hőterhelést kapjon a szilícium, mint az egy CCD-s Ryzenek esetében.
Thats got to be the best pirate I've ever seen i9 9900k
-
Darmol
senior tag
válasz zebra_hun #123 üzenetére
Lehet megsértődni, de alapvetően csak félrebeszélés megy a probléma kapcsán. Viszont.
1. Lehet magyarázni, hogy tévedünk és nem is olyan szar a proci. De úgy látszik elsiklottál az felett, hogy legtöbbünk alapvetően _nem_ a procit fikázza. A proci olyan amilyen, egyáltalán nem rossz, mivel nem nagyon lehet manapság rossz procit venni.(Természetesen az AMD _jelenleg_ alapvetően jobb, de _mindig_ nézni kell az _aktuális_ árcédulákat.)
Én azon a véleményen vagyok, hogy a közép-alsó kategóriánál izmosabb teljesítményszint jelenleg játékhoz teljesen felesleges. AMD oldalról is. Ahová kell ez a teljesítmény, megint csak azt kell nézni, hogy mit is akarsz csinálni.
2. Még csak nem is az a probléma, hogy usernek kell finomhangolnia ha a maximálisat akarja kihozni belőle. De valójában már ez is bicskanyitogató lehet egyeseknek egy prémium terméknél, ahogyan azt olvashatod.
3. A probléma az, hogy user finomhangolás nélkül a processzor nem működik elvárható hibaszázalékon belül, sőt fizikai meghibásodásokhoz vezethet. Az ilyen termékre rá szokták írni: "csak képesített szakember szerelheti és működtetheti." Ez a jelenlegi szitu gyakorlatilag szilíciumlottó a rosszabb fajtából.
De ismétlem: nem a proci szar, hanem az Intel hozzáállása hulladék. Megjegyzem AMD oldalról is hallani néha ezt-azt de közel sem ekkora nagyságrendű esetben.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz zebra_hun #127 üzenetére
Hulladék, de nincs jobb Jogos, egyetértek
De arra például szeretnék választ kapni, hogy intelnél miért találták ki és miért erőltették az E-magokat, amikor a felhasználók 90%-ának ezekre semmi szüksége?
Ráadásul csak növeli az alap áramfelvételt, ha bekapcsolva hagyod őket, bonyolítja a gyártási folyamatot, és drágítja az egész terméket.
Emlékezzetek vissza, a 9900k 180 ezerbe kerül újonnan mikor kijött.Ha lett volna olyan választási lehetőség, ami csak egy normál 8/16-os bika i7, akkor nyilván azt vettem volna.
De ilyen processzort nem adtak ki, ezért olyan magokat is ki kellett fizessek, amikre rohadtul nincs szükségem, szóval maradt a 13700k mert az tartalmaz 8 "normál" magot.Ebben mi a biznisz? Csak azért kell ez, mert húha dejól néz ki hogy 41 ezret megy Cinebench alatt és így el lehet adni? Valódi igény kevés helyen van ilyen teljesítményekre. Arról nem is beszélve hogy E-corek nélkül is brutál számítási teljesítményük van.
Thats got to be the best pirate I've ever seen i9 9900k
-
Darmol
senior tag
válasz zebra_hun #144 üzenetére
"Stílust próbálom helyre tenni. Évek óta ez van."
Olvasd vissza a tizenöt évvel ezelőtti topikokat min és hogyan vergődtek az Intelesek ha az AMD szóba került. Igazából irodalmi kultúrest van azokhoz az időkhöz képest. Ha valaki szimplán odaszúr egy "kazán"-t az Intelekre, az csak azoknak az időknek szól. Nem kell túlreagálni, és nem kell törődni beszólásokkal.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
arabus
addikt
válasz zebra_hun #146 üzenetére
Ne felejtsd el hogy az emberek nagy többsége nem vesz apex alaplapot.
Azt se hogy ebből a 8,1 milliárd emberből jelen idő szerint tisztán 8 milliárd azt sem tudja mi az hogy Bios,tehát maradjunk abban hogy Stewe vesz egy lapot két memóriával meg a procit hozzá és nem működik!
Ez neked teljesen korrekt és mindenki aki erre fúj az ellened van?
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
-
PuMbA
titán
válasz zebra_hun #178 üzenetére
Ez a hír mai. Nem biztos, hogy az a BIOS létezik már, amiről a cikkben szó van Május 31-ig kell megcsinálnia minden gyártónak pontosan azt, ahogy az Intel akarja. Ha az addig kijövő BIOS-ban is így marad, akkor tényleg ez lett, de még biztosra nem mondhatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz zebra_hun #179 üzenetére
Én mondjuk nem használom a kis vakarókat meg a HT-sem de allcore 5.1-en elvan 122w-ból ha a limit nincs is piszkálva.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz zebra_hun #182 üzenetére
Ha cinebenchezel egész nap akkor van értelme,máskülönben nincs mintahogy a csökött magoknak sincs meg a HT-nak sem.
Lehetett volna ebből normális procit is csinálni,marha takarékos tud lenni a raptor mag ha nincs szétfeszelve meg agyon clockolva.
A cb-t csak a fogyasztás és hőmérséklet diagnosztizálása miatt futtatom le.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest