Új hozzászólás Aktív témák

  • bocsika

    aktív tag

    válasz csoola #19311 üzenetére

    Én sem nagyon csináltam ilyet. Itthon egy atom régi forrasztópáka van, ilyen bedugós 3-4 perc alatt felmelegszik. A hogyan csináljamot a youtuberól néztem. :P Azóta csináltunk forrasztóvizet is. (Háztartási sósav (20% os) + egy elemből kibeleztem egy kis ónt.)
    Egy forrasztópáka kb 1000+ forint. Ami itthon van annak kicsit szét is van égve a feje. Sokat kínlódtunk a kínai ónnal, mert az alig akar lejönni a cuccokról. De mióta van forrasztóvíz úgy néz ki amit csináltam mintha gyári lenne. Kell hozzá egy kis türelem. Előre el kell gondolni hogy kell összeállítani mert mikor már mindkét oldalon van csatlakozó nehéz lehetetlen a zsugorcsövet rávarázsolni. :D Ha elszúrtad akkor inkább vár egy kicsit míg visszahűl és olvasd le róla és csináld meg újra. A csatlakozók kicsik és veszett gyorsan felmelegednek. Ajánlott valami fogó vagy csipesz, de le is szoríthatod valamihez ami nem olvad meg.
    A legegyszerűbb ha van olyan ismerősöd akinek van és használta is. Megkéred hogy mutassa meg hogy kell és megcsináltatod vele. Ha meg nincs és érdekel akkor. Belefektetsz. 1000+ páka; 100Ft ón; 200Ft kábel; T csati asszem 160-200Ft egy pár (ebayről olcsóbb), zsugorcső fél méter kb 70Ft ; Fet: ~300Ft a fet, ellenállás 30-40Ft
    Te csináltad magadtól érzés: megfizethetetlen. :D

Új hozzászólás Aktív témák