Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Sk8erPeter #13399 üzenetére

    Az Illustratorban van néhány eszköz, ami kifejezetten dekorálásra lett megalkotva, így bizonyos dolgokat könnyebb vele megtenni, mint Photoshoppal. Viszont nem használható Photoshop helyett! A vektorgrafika teljesen más világ (ami nem feltétlen rosszabb vagy jobb). Én akkor kezdtem el az Illustratorral foglalkozni, amikor komolyabban belemerültem a logó tervezésbe-kivitelezésbe. Meg a névjegyekbe. Sokkal jobb ezeket így csinálni. Ráadásul natívan CMYK-ban dolgozunk, nem pedig konvertálgatjuk a színeket ide-oda.

    Viszont a vektoros ecset az nem olyan jó, mint a pixeles! Ráadásul Illustratorban nem is lehet a nézetet elforgatni. Talán pont azért, mert grafikus táblával nem nagyon lehet benne boldogulni. Így a terveket mindig Photoshopban skiccelem fel Wacom táblával. Megspórolom így a papírt, ceruzát, meg a szkennert. A véglegesített skiccet viszont már Illustratorban Penezem és színezem végleges formájára.

    És azért vektorban is lehet ilyen fotórealisztikus képeket csinálni!

    Van gradient eszköz, vannak átlátszósági módok és értékek, sok babrálással teljesen élethű rajzokat lehet csinálni. A gradient háló pl nagyon hasznos cucc. Photoshopba is jól jönne néha! És ezek tetszőleges méretűre nagyíthatók veszteségmentesen. Én ezt a tulajdonságát imádom a vektornak. Sose lesz homályos a széle. Mindig szabályos és éles. Akárcsak a betűk.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák