Új hozzászólás Aktív témák

  • Hitman

    aktív tag

    válasz liksoft #8183 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm a segítséget, már kinéztem egy két jelölt backup hdd-t (black friday-ig kivárok a vásárlással)
    A dolgokat sikerült helyrerázni, a vinyó Win7-es gépből került át egy Win10-es setupba, és fogalmam sincs, hogy a másodlagos partíció hogyan került ilyen helyzetbe. Win10-es rendszerben ezekkel a parancssori eszközökkel ráztam helyre:

    Lomtár alaphelyzetbe (üres volt különben) rd /s /q <Drive letter>:\$Recycle.bin

    Ezután ráküldtem a partícióra CHKDSK /f (nem talált hibát)

    Aztán egy System File Checker-t is sfc /scannow - ami hibát jelzett, úgyhogy:

    Dism /online /cleanup-image /restorehealth (itt már minden ok volt)

    Közben HDD sentinel folyamatosan ment (hibát nem jelzett), és most drukkolok, hogy ne történjen semmi míg meg nem jön a backup hdd, aztán teljes mentést készítek.
    Miután a fentieket lezongoráztam, a partíción nem mappában lévő fájlok továbbra is sérültnek tűntek (onnan megnyitva hibaüzenetet kaptam), de átmásolva másik partícióra hibátlanul meg lehetett nyitni azokat, illetve minden a gyökérkönyvtárban lévő mappába történő első belépéskor kiírt egy nincs jogosultsága üzenetet, de ezt rendszergazdai jóváhagyással továbbengedte...

    Nem ide való, de megkérdezném, hogy a jelenlegi konfigomban max 2TB-os háttértár van, így MBR-t használok, de a kinézett jelölt hdd 3, vagy 4 TB-os lesz, így GPT partíció(ka)t kell létrehoznom. Ez simán menni fog Win10 lemezkezelőből, hogy a "régi" hdd-k MBR-t, míg az "új" GPT-t használ, vagy ilyen öszvér megoldás nem nyerő? (Az új hdd csak backup storage szerepet kapna.)

Új hozzászólás Aktív témák