Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz anyokfezsoj #10038 üzenetére

    Otthon max. azt lehet megnézni, hogy felpörög-e a benne lévő HDD, működés közben nem-e ad valamilyen rendellenes hangot, diagnosztikai program (pl. HDS) mit mutat a meghajtó állapotára, stb. Ahol az előbbiek nem derültek ki egyértelműen a leírtakból.

    Ha kontakthiba van és tartósan megszakad az adatkapcsolat, akkor nyilván sehonnan, mivel olyankor nincsen adatkapcsolat az eszköz és az OS között. Tehát ha felismeri a Windows és az egyes programok, akkor nyilván van adatkapcsolat. Ahol egy külső HDD-nél maga a külső ház, benne lévő USB-s átalakító is szolgáltathat információkat az OS felé, nem feltétlen kell a HDD-nek is csatlakoztatva lenni, sőt akár firmware-t is lehet így frissíteni.

    Fizikailag szemrevételezni max. szétszerelés után lehetne a PCB-n az USB-csatlakozót és magát a külső házban lévő HDD-t (példa). De ezzel egyrészt a garancia is ugorhat, ami gondolom már lejárt, ha elvetetted a csere lehetőségét. Másrészt otthon kb. itt megáll a történet, mert nyilván nem érhető el olyan speciális berendezés a teszteléshez, mint adatmentő cégeknél (példa). Valamint ha meg kell bontani magát a HDD-t, akkor az szintén nem otthoni művelet, oda megint speciális eszközök, tiszta teres kamra, stb. kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák