Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenki!

    Szeretnék ötleteket kérni az alábbi anomáliára.
    Adott egy Acer V3-771G laptop. Úgy jött hozzám, hogy a dedikált nVidia kártyát abszolút nem látta Windows alól, még ismeretlenként sem, driver nem települt. BIOS frissítés, szétszedés, BIOS elem ki, porolás, pasztázás, azóta megjelent a dedikált 650M, drivert is fel tudtam rakni.
    A hiba: a noti random kikapcsol. Akksi van benne, nem 0 perces. Próbáltam utángyártott és eredeti akksival, ugyanaz. AIDA stabilitásteszt valamikor ledönti, valamikor nem. Van, hogy 2 órát böngészek rajta, van, hogy még a Windows se tölt be. Ami biztos pont: ha kikapcsol, nem lehet visszakapcsolni - a LED felvillan, néha a venti megmozdul, de nem indul a gép. Akksit ha kiveszem, visszarakom, megint indul.
    Próbáltam azt, hogy az nVidia vezérlőpultban beállítottam, ne váltogasson a dedikált és az integrált kártya között, használja VAGY csak az Intel HD 4000-et VAGY csak a GT 650M-et, de nem ez a gondja.
    Néztem több táppal is, jelenleg egy 6A-essel hajtom, AIDA teszt alatt 130W-ot vesz fel (műszerrel mértem), de nem tudtam kiszűrni a hibát.
    Csökkentett módban is kikapcsolt, tehát nem driver hiba.
    Hőmérsékletek rendben, nem melegszik, nem throttlingol.
    Ha akksiról megy, akkor a turbo frequency-t nem hajtja ki, csak 2,3GHz-en fut a proci, adapterről felmegy 3,1-ig.

    Adja magát, hogy a tápellátással van valami gáz, de micsoda?!

    Most kivettem az akksit, eddig jó, de ki tudja, meddig...

    Minden megoldás érdekel, köszi a segítséget előre is. :R

    [ Szerkesztve ]

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák