Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
-
Jarod1
addikt
Sziasztok, Acer 2410 be hogy tudnám kicserélni a DVD írót? szét kell bombázni teljesen a gépet hozzá?
-
Schanyee
senior tag
Helo!
Olyan gondom lenne egy aspire 1810TZ-vel, hogy ha mondjuk az ölembe használom és jobban melegszik (pl netezek, szóval annyira azért nem komoly a terhelés) akkor mostanában nem működik rendesen a touchpad. Szóval a közepén pl szinte egyáltalán nem, a szélein meg úgy-ahogy. Nem dirver probléma, mert letörölt driverrel is melegedésre előjött és a legújabbal is ezt csinálja. Kb 2 éves a gép és még 1 év gari van rá, érdemes ezért elvigyem gariba? Vagy örüljek hogy semmi más hibája nincs és úgyse nagyon csinálnának semmit vele szervizben?
U.i.: az az érdekes, hogy a szoftverben lehet nézni hol érzékeli a tapipad éppen az ujjam és azon olyankor is mutatja, hogy érzékeli ha nem igazán működik, ezért gondoltam először hogy szoftveres a hiba, de az elmúlt 2-3 hétben csak akkor jött elő, ha az ölembe volt és jobban melegedett. Játszani nem szoktam rajta, csak olvasok, netezek meg filmet nézek és az oldalsó levegőnyílás sincs takarásban.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Egy 5750GZ-nél van valami trükk, hogy mit milyen sorrendben telepítek fel? Pl. 1. chipset, 2. VGA (Intel meg kell hogy előzze az nVidia-t?, stb. Vagy első az Audio a chipset-et megelőzve? Ha valakinek van bevált, működő sorrendje, kérem ossza meg velem.
Üdv: Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz mokus1 #23270 üzenetére
Igen, zötyögősen megoldottam. Visszaléptem pár évet - az exe-s telepítés bukta, így manuálisan kerestettem meg a két VGA-t az eszközkezelőben (megadva a gyári mappák elérési útját a korongon) - az nVidia-ból csak az utolsó volt jó (N12PGV3).
Most az AHCI-n a sor, hogy rájöjjek, mi a baja. Feltelepítése után mintha belassulna a rendszer. Igaz, anno az AMD-vel is szívtam egy sort. Tiszta haszon, hogy a DVD-n van 2 verzió is + a honlapról leszedett 3. verzió...Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz mokus1 #23273 üzenetére
Igen, nagyon is. Nekem akkor volt már nagyon idegesítő, mikor az Intel VGA telepítő pontocskái már a 4. kört fejezték be...
A BIOS-ban még visszavettem a VGA-t is integráltra, hogy kizárjak mindent - persze utólag visszagondolva ez teljesen felesleges lépés volt.
Most már csak a Touchpad és a Webcam van hátra - de nekem ezek sosem hiányoznak.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
törölt tag
válasz mokus1 #23277 üzenetére
Valamikor volt olyan progi, valami Unknown Device Identifier, ami a gépen lévő ismeretlen eszközöket, és azok gyártóját azonosítani tudta. Ez anno egy XP-s cucc volt, nem tudom, hogy azóta van-e Win7 kompatibilis verziója. A régi, XP-s verzió nem megy Win7-en, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Joci??
senior tag
Sziasztok!
Nemrégen vettem egy Aspire 5740-et és mivel csak 2Gb memo volt benne gondoltam bővítem mivel ez elég karcsú win7 alá, meg is vettem a másik 2Gb-os modult beleraktam és nagy meglepődésemre nem indul a gép illetve beindul de sötét a kijelző.
Azóta vettem bele 1db 4Gb-os modult és próbálgattam felváltva hátha valahogy elindul semmi esély rá hiába van mellette még egy modul vagy egyedül van semmit nem reagál csak az 1-es slot megy. Nem volt valakinek hasonló gondja illetve ötleteket várom hogy mi lehet a hiba, bios a legfrissebb és már azt is visszaraktam a gyárira de ez sem oldotta meg a problémát.Válaszotokat előre is köszönöm!
"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
-
tothir
tag
Acer Extensa 5630 tipusú notimon 64 bites win7 fut mégis a 4 GB Ramból csak 2.93-at lát.
Miért?
Valami hardver elvesz közel 1 GB-ot?
BIOS-ban érdeme sturkálnom?
Köszi -
Remekelek28
őstag
Sziisztok
Ti melyik audio , vga drivert használjátok?? -
mokus1
addikt
válasz Remekelek28 #23291 üzenetére
Nv driver legujabb audio is. intelből nem a legújabb mert abba nemtudok választani a 2 vga közül hanem ő dönt.
-
Remekelek28
őstag
válasz mokus1 #23293 üzenetére
Az nvidiaától leszedtem a legújabb driverpakkot 195mb és a telepitésnél azt irta,h a hardver grafikai része nem támogatja..
Most ATI van ...ettől jobb az nvidia??
Főleg az audió részén szeretnék gyúrni kicsit...az meg a realtek HD audio van...ettől van jobb??pl amelyik támogatja a dts hangsávot... -
bagyusz
őstag
válasz Remekelek28 #23295 üzenetére
Már az előző topikban is leírtam, hogy nem fogod tudni használni az nvidia drivert mert neked ati kártyád van.
-
bagyusz
őstag
válasz Remekelek28 #23297 üzenetére
ATI-s topicban kérdezz rá, mert beállítás függő
-
Joci??
senior tag
bagyusz:
Megpróbálom még azt az ecsetes trükköt de ha levegő hatására nem jött ki vagy le az a "dzsuva" akkor nem hinném hogy az ecset segítene!
[ Szerkesztve ]
"Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés."
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest