Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stev
csendes tag
válasz Blue@X #12300 üzenetére
Igen, lehet hogy igazad van hogy a szervizesnek mond valamit ez az üzenet:
00fb4c30765300kl45b345000fb5.....
Te meg tudod mondani hogy mi miatt fagyott ki a gép a fenti üzenet alapján???
Mert ha igen akkor megkérlek legközelebb hogy súgd meg nekem és nem küldöm szervizbe a gépet.
A számítástechnikához értés olyan mint a papnak a nemi élet.Megmagyarázni és okosnak lenni lehet benne, de megoldani a problémát már nem mindenki tudja.
Szerintem meg nem a gép előtt ülve, élesre töltött digi fényképezőgéppel kellene a kékhalált lesnem hanem a szerviznek kellene venni a fáradságot hogy a bekapcsolt naplózásból kiolvassa ezt a kódot és megállapítsa hogy mi a gubi.
De a Budapesti központban elismerték hogy sajna Brnoban még erre sem voltak képesek.
Hibát produkálni meg 1 óra alatt szerintem, nem lehet mert ennyi idő alatt még a gép sem melegszik fel rendesen.
Na szóval a szerviz a fentiek alapján kritikán aluli munkát végzett, ha a vállalkozói szférában dolgozna a szaki akkor a szállítási költséget már megfizettetnék vele.
Erről ennyit!LENOVO Z50-70(i5 4210U;HDD: 500 Gb+8 SSD;8 Gb RAM;-NVIDIA GF 840M)
-
tibibi
őstag
sziasztok miben más az extensa ,travelmate,aspire noti? melyiket vegyem?
-
adyh
tag
Hello!
Van egy Extensa 5510-es gépem amiben Intel GMA 950-es grafikai rendszer van.
Van egy 7 pines S-Video aljzat a gépen, szeretném ezen keresztül TV-re küldeni a képet RCA vagy EuroScart csatlakozó segítségével.
Nos kerestem ilyen kábelt de nem tudtak adni, még a híradástechnikai boltaban is azt mondták,h még katalógusban sincs ilyen. Ilyet a gyártó szokott adni a készülékhez. -én nem kaptam-
Probáltam 4 pinest de azzal semmi...
Szóval honnan tudok ilyen kábelt szerezni?
Köszi"Az akaraterő megteremti az utat"
-
mob_zzz
aktív tag
5315-ben, 1.8ghz-es Celeron processzor és az alaplap terheletlenül 70-75, terhelve 95C fok a HWMonitor szerint. Mit szóltok ehhez? Nem sok ez kissé? Lehet, hogy a program téved?
-
janeska75
csendes tag
Az lenne a kérdésem ,hogy 5720z-t Realtek ALC268 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller PCI S/PDIF kimeneten ,hogy tudnám cstlakoztatni Yamaha - RX-V363 az erösitöhöz. Ha valakinek van tapasztalata Help.
Ez vajon jó?
http://www.ramelectronics.net/audio-video/custom-audio-and-video-cables/rca-to-3-5mm-s-pdif-cables/custom-series-spdif-cable-digital-audio-3-5mm-to-rca-spidf/prodSPDIF.html
(Aspire 5720Z BIOS verzióV1.42 A ventilátor hiba javitva! alvó állapot-bol is elindul !)
janes
-
FunkyBoy
tag
Sziasztok!
Kezdő acer (5630G) tulajdonosként kérdézném, hogy lehetséges-e az, hogy vista alatt tökéletesen működik az e-sata mobil rack-em, viszont a bios-ban nem látom a vinyót és boot-olni sem tudok róla!
Ez így normális?
(mert hogy boot-olni szeretnék róla)üdv:
FB -
JohnnySmith
csendes tag
Vista simán felmegy, vagy operálni kell valamit bios-ban? (5630G)
Driverek akkor simán mennek vista alatt?[ Szerkesztve ]
Gigabyte-Z170-D3H, i7 7700K, Corsair VengeanceLPX 16GB, Gigabyte GTX1060 6GB , Zalman Z11 Plus. Cuore Sportivo & The Power of Dreams
-
FunkyBoy
tag
válasz JohnnySmith #12312 üzenetére
Amit én csináltam előtte:
I.:
Intel oldaláról:
1, a legfrissebb chipset driver letölt+telepítII.:
Acer oldaláról:
1, Bios frissítés 1.22-re
2, A leg frissebb Intel Sata-Achi driver (CD ver.) feltelepítése.Ezek után nekem megy. Ha valamiért nem ismerné fel első esetleg a hdd-t akkor ki lehet próbálni Intel Matrix Storage progin belül a változások keresése vagy mi opció futtatását, de egyébként tök automatice kell mennie mint egy pendrive-nak.
üdv.:
FB[ Szerkesztve ]
-
FunkyBoy
tag
Pontosítva:
Bios: (vista install 1.22)
Chipset: vista Intel v.8.7.0.1007 (Chipset_Intel_v8.7.0.1007.zip)
Sata: vista Intel Storage Matrix v.8.6.0.1007 (iata86cd.exe) -
twollah
nagyúr
Nvidia Forceware v179.28 Beta ami kifejezetten a notebook VGAkhoz valo.
Tobb info, letoltes itt.
-
JamesHolden
aktív tag
Egy beárazásban kérném a segítségeteket!
Mennyit érhet egy alaplaphibás Acer Aspire 3100-as notebook?
(1,6Ghz, 512Mb Ram, 80G HDD, Wi-Fi, kártyaolvasó etc.)
Sajna 2 év után beadta az unalmast.
A hangszórókból egyszecsak recsegő hangok jöttek, majd egy idő után megfagyott a gép. Azt hittem az XP szarakodik, de sajna újraindítás után már a BIOS-nál is "kifagyott"...
Elvittem 2 szervízbe, mindkét helyen alaplaphibát állapítottak meg! Mivel javítása költséges lenne, így megválnék tőle ilyen állapotában. Külseje is nagyon szép állapotban van, nincs lestaráplva, agyonkarcolva (kijelzője is teljesen OK)
Van esélyem így eladni szerintetek? Mennyiért hirdessem?
üdv -
twollah
nagyúr
válasz JamesHolden #12316 üzenetére
En szerintem jobban jarsz ha alkatreszenkent probalod meg ertekesiteni, ugy talan tobbet kapnal erte.
-
-
Dooby
tag
Sziasztok. A segítségeteket kérném!
Az ismrősöm bevásárolt 1 ebookot. Én neki is álltam a linux lezúzásának.
Igen ám, de az xp sehogyan sem akar felmenni. Amikor "elindítaná az xp-t" mivel a telepítőről mindent be töltött, kék halál és ki fagy.
A linuxnál ilyet nem csinál. Lehet, hogy tud vmit???
Légyszíves segítsen valaki. Előre is köszönöm.Üdv!
Kifordítva, minden ember rózsaszín! Utálom az olasz bort!
-
Dooby
tag
A pontos típusa: eMachines e520-571G16MI
Kifordítva, minden ember rózsaszín! Utálom az olasz bort!
-
dani00
csendes tag
Helló! Van egy Acer Aspire 5730Z latptopom és Ubuntu op.rendszerrel vettem és van rajta ilyen GRUB is, de én Xp-t akarok rá. Mikor beteszem a telepítő cd-t bejön az a kék ablak és ott alul megy a szöveg de egyszer csak előjön ez: http://kepfeltoltes.hu/081220/PC200218_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mit lehetne ezzel csinálni, hogy fel bírjam tenni az xp-t?
köszi -
bosi84
tag
Sziasztok!
Az én kiszemeltem hasonlít frenkie-re.
Acer Aspire 5535-604G25MnProcesszor, Mhz: AMD Athlon 64 X2 QL-60
Memória, Mb: 4096 MB
HDD, Gb: 250 GB
Kijelző: 15,6" HD CineCrystal LCD
Optikai meghajtó: DVDRW SM
Videokártya: Ati Radeon HD 3200meg Vistat is adnak, 160k az egész. Munkára, netezésre és időnként filmnézésre kell. A munkához hasznos a numerikus bill. A többire meg nekem bíztatónak hangzik a 4giga ram. HD filmeket is lehet nézegetni sztetek? Szóval ezen az áron (160 a max összeg ami van rá) mit szóltok ehhez?
Egyedül az AMD procitól tartok, a Core 2 Duo már nálam itthon bizonyított, ti tapasztalaitok?Köszi a válaszokat!
MyRig: Gigabyte Z68XP-UD3, i5 2500k@4,3Ghz, Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz, Gigabyte GTX 1070 Gaming G1.
-
Nikolkah
csendes tag
hello
lécci van itt valaki aki tudna segiteni nekem ?
az a gond az egy eves gepemmel ,hogy kb egy hete olyan furcsan bug mintha fujna ki a levegot es tiszta halkan...es amig bevan kapcsolva addig csak olyan 5 percekre hagyja abba...ugye nemfog elromlani?
valaki segitsen lécciSÜRGŐŐŐŐS
[ Szerkesztve ]
-
Nikolkah
csendes tag
NA AKI ESETLEG TUD SEGITTENI LECCI IRJON EMAILT
KOSZI -
Tendd
tag
válasz Nikolkah #12332 üzenetére
megfordítod, kicsavarozod az alján levö csavarokat, kipattintod a burkolatot (általában nehezen jön, bátran csináld nem törik el, de ésszel), a port távolítsd el, föleg a ventilátorból és a hőelvezető cső végén levő szürőből (ahol fújja ki a levegőt a laptop).Ha szétszedsz valamit, ne felejtsd el hogy volt, és finoman bánj vele nehogy eltörjön, elhajoljon valami.
-
Nikolkah
csendes tag
ááá koszikee
de akkor azt hiszem el viszem valami szereolohoz hetfon
es akkor ez lehet a baj amitol sug hogy tele van porral???hat remellem nem valami gyari hibas gep es az utolsokat rugja mert nincs ra jotallasom
en ien szerelest inkabb ferfiakara hagyok azok jobban ertenek hozzaa
ezer koszonet -
Tendd
tag
válasz Nikolkah #12334 üzenetére
igen, lehet hogy a portol, de igy messzirol meg nem mondom , nem vagyok szerelő. Ez 10, 15 perces munka. Én inkabb szolnák baratnak, ferfi ismerosnek hogy tisztitsa ki, mert látnád mit csinál és ingyenes.Ha nem segít akkor vinném szerelöhöz. Persze rád van bizva, hogy teszel.(én igy csinalnam)
-
twollah
nagyúr
-
Tamás24
tag
Figyelem Acer Aspire 3100 széria tulajdonosok!
Ha valakinek elege van abból, hogy állandóan melegszik a gépe, netán fagy a hőmérséklet miatt a gép, neadj isten némi tuningot szeretne eröltetni a gépre, de eddig félt a kockázatoktól, itt az alkalom, hogy együtt megoldjuk a problémát viszonylag olcsón.
Az ára kb 5300Ft-ba fájna. Akinek ez az összeg nem éri meg az ne is olvassa tovább sztem a leírást, bár mindenkinek maga dolga.Aspire3103 tulaj lévén nagyon megszerettem az Acer-t mert egy stabil jó teljesítményes gépet kaptam jó áron, azonban nagyon zavart a hőmérséklet iszonyú ingadozása, ami a belepakolt alkatrészeket nézve értehetetlen volt. Ezért is álltam bele egy kis nyomozásba.
Kezdjük ott, hogy nem mindenki tudja de a 3100-as és 5100-as szériákat egyben tervezték és utána vált szét a kettő, ennek jó külső mutatói az elülső részen található rácsozott nyílás mindkét szérián, amit a 3100-asokon belülről egy gumilappal eltakartak (elég egyszerű rájönni hogy itt valami nem oké ) Valamint hogy a szétszedett notebookok közt a különbség a hűtésben csupán annyi hogy az egyiknek megvan a két áteresztő nyílása, azonban a másiknak be van öntve vastag kemény műanyaggal (még az öntés lenyomata is tisztán látszik) A lenti képeken jól látszik, és az is hogy a szériaszámban a két nyílásos elöbb létezett mint az 1
Nos ezt könnyen orvosolhatjuk ha az 5100-as kétnyílásos ventijével szereljük fel a 3100-as laptopot, ami ugye dupla annyi levegőáramlási hoz és nagy hőmérséklet zuhanást. kb 9fokot.
A hűtő ára természetesen csak akkor megy 5350 Ft/db-ra ha LEGALÁBB 8-at rendelünk belőle. Természetesen a pénzről az átvételkor mindenki kap egy átvételi elismervényt, csak akkor kellene fizetni, ha összejöttek a rendelések és kb 3 nap a szállítás külföldről.
Akit érdekelne Pest,szeged és ennek környékéről az írjon privit mindenkinek visszaszólok, ha összejönne a 8db és utána még írok ide. hátha valaki utórendelne.A 3100-as széria ventillátora:
Az 5100-as széria ventillátora:[ Szerkesztve ]
Ha valami működik ne próbáld megjavítani.
-
Tamás24
tag
válasz twollah #12340 üzenetére
Aki nekiáll fúróval annak előre gratula, tekintve hogy olyan közel van a ventillátor az öntvényhez, és annyira vékonyak a lemezei, hogy pár milivel túlszalad az illető és máris lesz egy vadiúj 3 lapátos ventije 10 helyett
Arról nem is beszélve, hogy két öntvény van egymás után, csakhogy elvegyék a vállalkozó kedvűek minden reményétAz 5710Z-nél ez a trükk nem jön be tekintve, hogy a ventillátora eleve kétutas, ha nem számítom, hogy ennek a szériának az alján is rendesen kivan vágva a nyílás szóval elvileg 3 utas
Mi a gondod vele? melegszik? hangos? gyakran kapcsol be a venti? Ennek két oka lehet:
1. Intel Core Duo proci van benne szóval mivel nem mobile eleve jobban eszi a nafátát, de jobb is mint a sampron procim
2. A hűtőlamellák berakódtak nagyon nehéz takarítani őket, tudom mert én is sokat sz*roztam és még akkor is jött belőle a finom por. Legjobb ha leveszed az alját és finom hosszúszőrű ecsettel a hűtőlamellákat jól letisztítod, az mindig segít.Vagy ajánljak más megoldást? aticlk programban lehet lejjebb venni a gpu frekvenciáját, ha nem játszol rajta, akkor addig leveszed jó alacsonyra (nekem is 60-on van 300-ról). Ez sokat segít a hőmérsékleten és fogyasztáson ideiglenesen. persze ez csak akkor működik ha x1100-as lapkája van a drágának integrált ATI gpu-val mint az 3100-szériban, bár lehet hogy van intelesre is ilyen program ezt nem tudom sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
twollah
nagyúr
válasz Tamás24 #12342 üzenetére
Ott van az alairasomban (kep) a CPU tipusa.
Az a baj a hutessel, hogy megkozelitoleg fel percenkent felporog majd leall.
A CPU frekvenciajat hiaba veszem le az sem segit.
A BIOS a legujabb szoval az sem lehet a ludas, a regebbi BIOSokkal is ugyan ezt csinalta, szoval az is kilove.
A tisztitas is meg volt suritett levegovel, azzal a jo kis SMD kondi lefujos fajtaval.Szoval marad a ventilator halkitasa.
-
Tamás24
tag
válasz twollah #12343 üzenetére
Hát a BIOS-okról annyit, csak, hogy nekem most azért kellett visszaváltanom egy BIOS- verziót, mert az újjal elszáll a gép ha 2*2 giga ramot raktam bele :S
Egyébként a sűrített levegő sem jött be nekem, mert a ráégett port nem viszi le, azt csak manuálisan lehet letakarítani akármennyire nem látszik, hogy rajta van áthúzod párszor az ecsetet rajta és meglepetésben lehet részed...nekem is volt sűrített levegő után is
Azonban ha tényleg ennyire gáz ventillátor ki-be kapcsolása, akkor ez lehet hogy valami más hiba, mert amennyire én tudom egyik ismerősömnek is ilyen van és neki semmi hasonló effekt nincs., majd rákérdezek.Ha valami működik ne próbáld megjavítani.
-
Tamás24
tag
válasz twollah #12343 üzenetére
Most kérdeztem tőle milyen a venti felpörgési üteme...azt mondja nála is ez a gond volt
amíg nem csinálta azt amit én az enyémmel....figyeljFogsz annyi ásványvizes kupakot (egyformák legyenek) amennyi gumialátét van a notid hátsó felén alul és alárakod nálam ettől majdnem minden gond megoldódott és még gépelni is könnyebb, mert megdönti a notid billentyűzetét kicsit Valamint az alul beszoruló meleg levegőnek van merre távozni.
Elég lamer megoldás de bevált nálam és még 5 másik embernél is...
Ennél sajnos nekem sincs jobb ötletem. Nem tudom miért fixálják agyon a hőmérséglet s ventifordulatszám összefüggést, miért nincs olyan funkcó, hogy saját beállítás és 3 küszöbértéket megadni 3 ventifordulatszámmal. És ezt logolná hogy pl garinál meg tudják nézni nem-e nem hűtötted rendesen és az volt a gond... így mindenki boldog lenne.[ Szerkesztve ]
-
JociMilan
tag
Sziasztok!
Acer Aspire 5735-höz keresek vista drivert, illetve már csak az ethernet-nél jelez hibát. Az acer hivatalos oldalán ez a gép nem is szerepel a driverek letöltésénél. Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Tamás24
tag
válasz twollah #12349 üzenetére
Akkor az sajnos meg is marad, az oka, hogy fix hőmérséklethatárok vannak ugye a ventifordulatszámhoz megadva...elér egy bizonyos fokot és bekapcsol mint állat, aztán mikor lehül lelassítja..bár ez baromság...talán bioscsesztető progival lehetne megoldani...TALÁN
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest