Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz Dluinet #7949 üzenetére
Nem kötelező egyik sem., csak próbálkoznak......
Válaszom mindig az, hogy nem kötelező csak ajánlott tartozék.Én úgy tudom hogy ezek a kötelezőek:.
eü doboz
elakadásjelző háromszög
láthatósági mellényEzek pedig csak ajánlottak:
Tűzoltó készülék
Bikakábel- Indítókábel
Izzókészlet
Pótkerék
Vontatókötél -
gyáliSanyi
őstag
válasz Calogero #7948 üzenetére
Köszi!
A mellényre nem is gondoltam azt is be kéne szereznem.
Egyébként az izzókészlet már tényleg nem kötelező hazánkban.
Nekem viszont a gallytörőért még nem szóltak, de azért kíváncsi lennék, hogy azért mennyire büntetnének?
Ismerős mesélte, hogy ahogy beért Szlovákiába rögtön megbírságolták, mert lakott területen nem égett a fényszórója csak a helyzetjelző. Jó tudni, hogy ott mindig égnie kell a tompítottnak.Live poor, die rich.
-
gyáliSanyi
őstag
Kis pontosítás, de jó tudni.
Kötelező felszerelések.Live poor, die rich.
-
tolts.hu
őstag
válasz gyáliSanyi #7953 üzenetére
Az hogy az izzókészletet levették, csak arra volt jó hogy meg sem tudom számolni már hány félszemű autós közlekedik, ill. ködlámpával közlekednek helyzetjelzővel, vagy csak a nappali menetfény megy..stb.
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
Calogero
addikt
Én is büntetném a félszemű autósokat, de a büntetés egy részét áthárítanám az autó tervezőire is.
A mai autókban ember legyen a talpán aki izzót cserél a kerék járaton keresztülAz én típusomnál csak ennyire kell szét kapni az autót egy izzó cseréhez: [link] [link]
A fotó nem az én autómról készült. Az enyémen bonyolítaná a dolgot a 4 első parkoló szenzor és a lámpamosó ki kötése is. Úgyhogy marad a szerviz, csak ott meg nem mindig van megfelelő időpont.
-
talpas
aktív tag
Van a harmadik kategória aki tud, mer, és büszke is rá, hogy mennyivel jobban világít mert ő cserélte az izzót. De miért villog rá a sok szembejövő barom
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
Calogero
addikt
válasz tolts.hu #7959 üzenetére
Az enyémbe is lehet motortérből is, de akkor meg egyik oldalt az akksit kell kiszerelni, a másik oldalt meg a legvegőszűrőt és társait kell szétbombázni.
Illetve marad a gyári módszer a megfelelő irányba akadásik kitekerni a kormányt, és kerékjárati ívben lévő kis ablakon egy pici lyukon keresztül kell ki-be húzogatni az égőket.
De most hogy a rendőrők kaptak egy csomó H Astrát ők is szívhatnak majd vele, főleg a helyzetjelzőket zabálja az autó.
Szervíz is azt módszer használja amit a fotón mutattam, löhárító le, lámpákat kibuktatni égőket kicserélni és mehet minden vissza.
-
-
gyáliSanyi
őstag
Fényszóróban még elég drága mulatság, míg egy H4-es márkás izzó is csak pár száz forint.
Egyébként meg mindenkinek a saját felelőssége, hogy cserélje vagy cseréltesse ki az izzót. Attól még hogy nem büntetik a KRESZ-ben előírás, hogy minél hamarabb legyen cserélve.Live poor, die rich.
-
talpas
aktív tag
Rezesova téma
"A közúti veszélyeztetés vádpontja alóli felmentéssel kapcsolatban a bíró azt emelte ki, hogy azt nem a vádlott követte el."
ezek szerint
én nem ezen a bolygón élek. közúti közlekedés szabályainak a megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki szóval akkor mit nem tett ez a nő? A szakértők és szabályok korlátozzák a 130km/h seb fölötti közlekedésünket, mert a mi autópályáink és a morál nem alkalmasak erre. Szoval ha pld.165-el megyek akkor csak gyorshajtás és 30K. Nem veszélyeztetek, nem is bűncselekmény. De biztosan rosszul gondolom, hisz én csak 1 egyszerű közlekedő vagyok, akinek a büntetését már előre kalkulálják a következő évre, bevétel a közösbe címen. Azt is eldöntöttem, nem leszek hajlandó a csak fényjelzéssel közlekedő engem vissza, v. gyorsításra kényszerítő sötét színű autók elől menekülni ezek után 120km/h-nál. Ők akkor gyorsabbak voltak mint a szl. nő. Hányingerem lett ettől az egésztől..."Veled, Uram, de nélküled..."
-
titán
-
Calogero
addikt
Jól ilyet olvasni......[link]
-
talpas
aktív tag
Amit írtál értem. Ebben az ügyben ne is említsem miért nem minősített, mert mások halálát sem ő okozta. Szo... nem akarok a szavakon lovagolni és tovább is lépek ettől a bűzlő, mocsok ügytől, mert se képességem se hozzáértésem nincs már a mai joghoz, volt, beosztott egyenruhásként. Egyszerűen elszomorít és ennyi.
7968 ez nagyon dicséretes Tőlük
[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
szab.tam
nagyúr
tehát véletlenül ült be ittasan.?
na jó...volt 1x 1 taxis.
2 sör után beült dolgozni.
szabáyosan közlekedett. jobbról ifa nem adta meg az elsőbbséget, utas lebénult.
jogállás: foglalkozás köréen elkövetett, maradandó testi fogyatékosságot okozó, szándékos veszélyeztetés.
-> valami 3 év, 2 hónap. letöltendő.
nem véletlenül ült be 2 sör után. hanem "szándékosan".
és hiába nem ő volt a hibás, a jog feltételezi, hogy esetleg elkerülhette volna a balesetet józanul.reseova néni ha nem megy gyorsan, nem direkt tol le senkit, stb, hanem tök szabályosan közlekedik, csak piásan, és így más meghal, akkor is bőven elkaszálás.
feltéve, hogy bizonyított az ittas vezetés. (ugye itt is már eleve gondok voltak.)de ha bizonyított a pia, akkor mi az, hogy nem szándékos?
(feltéve, hogy tényeg ez volt, mert nem ismerem pontosan az ítéletet.)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Dluinet #7973 üzenetére
értem.
azaz, akkor az előbb félreértettem.azért vicces, hogy a vérvételt 100 esetből 99x pontosan le tudják venni többször, időben, ahogy kell, csak pont itt szúrták el...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Dluinet #7975 üzenetére
igen, ez világos. mindenki a "ráivással" védekezik.
ezért kellett volna pontos ütemben levenni a vért, mert akkor pontosan visszakövethető a lebomlási görbéből a fogyasztás mértéke és ideje.***
(#7976) Lauda
én inkább valami utólagos belenyúlásra gondolok.
kicsit összeesküvés elméletes.
(kis nbh, kis külügy...)
pont, mint ahogy dávid ibolyka fiát is kihozták a sittról az usa-ból.
csak ibolykának az igen sokba került, el kellett adnia magát...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
az.
**
egyébként pont most megy a kékfényben egy nagyon jó összefoglalás.
tökéletesen megérthető az egész. minden.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #7980 üzenetére
én meg erről nem hallottam.
ott szerintem élből 20 évet kapott volna, 5 perc alatt kislányt csináltak volna belőle. mostanra már 3 félsárga gyereket is szült volna a böriben...
ázsiából még kivásárolni sem nagyon lehet, mint közép, és dél amerikából...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #7980 üzenetére
a neten meg ausztráliáról írnak.
most valamit nagyon nem értek.
amikor én az infót kaptam, ott egyértelműen az usa-ról volt szó.
(vagy ennyire feledékeny vagyok, vagy jól beszopattak, vagy volt valami, amit senki sem írt meg, ezért nem található a neten róla semmi.)***
azért csak írtak róla pár dolgot.
így kell keresni: dávid ibolya fia usa(még jó, hogy lehet már róla írni a ph-n: nem aktuálpolitika...)
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #7983 üzenetére
különben is van elég troll téma:
intel vs amd
nvida vs. ati
ms vs apple vs linux
android vs apple
pc vs ps vs x-box vs wii
kihagytam valamit?***
pedig annyra rém 1xrű: ha valami nem tesztszik, nem kell megvenni, nem kell rá szavazni, stb.
de az emberben zsigerből benne van, hogy meg akarja győzni a másikat, miért hülye...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
üdv!
nem találtam jobb topicot a kérdésre.
Tavaly májusban tettem egy feljelentést.
Azóta abszolút semmit nem tudok róla.
Hol tudok rákérdezni mi a helyzet ??
-
Winnie The P
őstag
válasz #81556480 #7986 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen ügyben tehettél feljelentést, de a nyomozás határideje az szinte 10% hogy lejárt. Az biztos, hogy a rendőrségtől kaptál valamilyen határozatot. Szerintem nézzél szét a papírjaid közt, ott lesz az. Ha végképp nem lelsz semmit se róla, akkor oda menjél be ahol megtetted a feljelenést.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
törölt tag
válasz Winnie The P #7987 üzenetére
Egyszerűen siralmas, hogy névvel, címmel, telefonszámmal, konkrét papírokkal besétáltam feljelentést tenni. És az ég világon semmi nem történt.
-
Winnie The P
őstag
válasz #81556480 #7988 üzenetére
Ha megtetted a feljelentést akkor kellett hogy történjen valami. Amikor bent voltál akkor kértél egy példányt a feljelentésből? Mivel azóta cirka másfél év telet el (a nyomozás határideje első körben 60 nap) ami természetesen utána ügyészség által hosszabbítható. De általában az egyszerűbb ügyek nem szoktak másfél évig tartani.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
BioNiCMaN
addikt
válasz #81556480 #7988 üzenetére
Ha nyomozást, feljelentés kiegészítést rendeltek el, vagy feljelentés elutasításra került sor (alapból) akkor is minimum egy határozatot kapnod kellett volna. Ha nyomozást rendeltek el, akkor illett volna tanúként kihallgatni. A nyomozás határideje 2 hónap, ami hosszabbítható, de a hosszabbításokról is kellett volna határozatot kapnod (az ügyészségtől).
Másfél évig mire vártál, ha nem vagyok indiszkrét?
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz Winnie The P #7987 üzenetére
nekem pont ez volt a gondolatom, de nem mertem leírni, annyira triviálisnak tűnt.
még 2:
- feltéve, hogy egyáltalán indult nyomozás.
- és ha nincs meg a feljelentés másolata, akkor legalább valami dátum kéne. mert a "kb.", lehet, hoy kevés. kérdés, milyen a nyilvántartás...***
(#7992) BioNiCMaN
most így a távoból 2 hsz-ból tudjuk, hogy ki a feljelentő, ki a sértett, ki érdeklődik, és mi a tényállás?
magyarul: ha én lennék a meg nem talált feljelentett, lehet, hogy ugyanilyen kérdéseim lennének semleges terepen.(temészetesen ez nem LaciCRM ellen szólt, csak mindig reálisan próbálok ítélkezni.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szab.tam #7993 üzenetére
Valamiért úgy rémlett hogy 2 év az elévülési idő , vagyis ha elindul egy nyomozás és nincs eredmény, akkor 2 év után kapok papírt a nyomozás lezárásáról.( ezt hittem én ) Ezért nem érdeklődtem eddig, és nem hiányoltam papírt.
nNm én vagyok a vádlott, nem azért kérdezem
Tessék: itt benne vagyok a listában mint LaciCRM: elutaltam a pénzt és nem jött semmi! ( lécci ne kezdjünk el fölösleges köröket futni hogy miért utaltam stb... már ezen régen túl vagyunk )
Nem én tettem először feljelentést, csak jött egy idézés hogy behívtak tanúnak.Azt sem tudtam milyen ügyben, hát ez volt az, mert egy másik felhasználó feljelentette.
Ismertem a kihallgató ügyvédet akitől jött a hivatalos papír és gyorsan megkerestem hogy miez má he ?!
Mikor mondta, már felkészülve névvel címmel telefonszámmal , kinyomtatott levelezéssel, bankszámlaszámmal mentem oda. Ez tavaly májusban volt azt hiszem.
Én közben külön költöztem, de anyám szólt volna ha érkezik valami papír. tehát biztos vagyok benne hogy nem jött semmiNem akartam teljesen kitálalni, mert szerintem ebben sok a felesleges információ, ami csak arra szolgál, hogy titeket meggyőzzelek , nem én bújkálok a törvény elől
Egyszerű kérdésem volt, amire egyszerű válasz van.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz #81556480 #7994 üzenetére
holnap átolvasom, ígérem.
ma már fáradt lennék, volnék.
(általában a legtöbb elindított nyomozás lezárási határideje, ilyen témákban 60 nap. ezt asszem írták mások is...) - (szerk. konkrétan Winnie The P)[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz #81556480 #7994 üzenetére
Az elévülési idő min. 3 év volt, anno, most min. 5 év. Ha felfüggesztették volna a nyomozást, arról is kellett volna kapnod határozatot.
Ismertem a kihallgató ügyvédet akitől jött a hivatalos papír és gyorsan megkerestem hogy miez má he ?!
Mi van? Tuti nem ügyvéd hallgatott ki...
most így a távoból 2 hsz-ból tudjuk, hogy ki a feljelentő, ki a sértett, ki érdeklődik, és mi a tényállás?
Nem mindegy? Nem túl bonyolult az egész rendszer:
1.) van néhány megszüntető ok, ha ezek valamelyike fennáll, akkor megszüntetés
2.) ha megáll a balhé és megvan az elkövető (gyanúsított) akkor vagy vád, vagy közvetítői eljárás
3.) ha nincs meg az elkövető (ismeretlen), vagy megvan, de nem úgy (ismeretlen helyen vagy külföldön tartózkodik) felfüggesztésAsszem ennyi.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
titán
TEK-esek meg egymast lodozik. No komment ezen a szinten.
-
greenmukk
tag
Minden szinten benne van a hiba lehetősége....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mozilla Firefox
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest