Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr3

    csendes tag

    Kis élménybeszámoló:

    Tehát megérkezett a Rift:

    -Tudom nem lényeges szempont, de már a csomagolástól leesett az állam. A csomag 5 kilo, ebből a Rift 1... a többi doboz, de mind esztétikailag, mind funkcionalitásban nagyon jó lett.
    - A szoftver telepitése nagyon egyszerű, viszont az Xbox kontroller adapterével fél órát kinlodtam, nem ismerte fel rendesen Win 10, és a Rift telepitése nem folytatható amig a kontroller nem megy (a kontrolleren kell gombot nyomni a folytatáshoz....) szerencsére ismert probléma, igy neten fellelhető a megoldás.
    -Headset személyre szabása szinten nagyon egyszerű, elsőre kicsit fura volt, ha jó volt a kép akkor nem éreztem stabilnak a headsetet a fejemen, de gyorsan meg lehet szokni, 3 nap után már erőlködés nélkül 2 pillanat alatt beállitom a fejemre ha kell.
    -Ha megszokod a headsetet akkor tulajdonképpen "kényelmes", játék közben nem zavaró, a kis hangkelők pedig határozottan szépen szólnak a méretükhöz és formájukhoz képest
    -A képminőség renben van, kb olyan mint amit elvártam, természetesen a screendoor ott van, de megszokható mennyiségben.
    -A kis távirányito elsőre olyan felesleges érzést kelt, de nagyon jól funkcionál, és akár játék közben is ellifeg a csuklómon anélkül, hogy észrevenném.
    -Xbox One kontrollerről nem sokat tudok mondani. Én nem vagyok 1 nagy gamepad rajongó, de alapvetően jól muzsikál a játékok alatt, a fogása kényelmes, a gombok pozicioja gyorsan megszokható, kb fél óra játék után készségszinten nyomkodtam a gombokat, nem kellett keresgélnem vagy gondolkoznokm, hogy melyik mire való.
    -Oculus Home egész pofás, de sok tartalom nincs egyenlőre, a hozzá adott szoftverek indulásnak jók, de 1 kicsit elmaradt az elvárásaimtól, konkrétan:
    -Luckys Tale: Jópofa, de nekem a kamera mozgása kicsit szerencsétlen, egyébként kd fél órát jól elszórakoztam vele
    -EVE:Valkyrie: Tulajdonképpen csalódás,viszonylag limitált tartalom, és a grafikától sem estem hanyatt, igy csomagban oké, de pénzt nem adnék érte.
    -Technolust: Cyberpunk FPS játékocska, kifejezetten Rfit-re fejlesztve, ülve kicsit nehézkes a játszása, mert klasszikus értelemben a kontrollerrel nem, csak a fejeddel tudsz forogni (legalábbis alapbeállitáson), maga a játékélmény egyébként jó
    -Blaze Rush: kis idióta autós játék, de nagyon jól muzsikál VR-ben, sokkal jobban mint monitoron.
    -Emlitésre méltó még a Mythos of the world axis nevü kis demo, vagy játék vagy nem is tudom micsoda, ez volt az egyetlen progi amihez fel kellett állnom és kicsit tornázni, hogy belássak mindenhova.
    -A többi játék 1 része már régebb óta megvan, és van 1 pár amin gondolkozok, de kicsit drágának tartom az Oculus Storet....
    Lássuk az egyéb progi kategóriát (sajna egyenlőre sok időm nem volt....)
    -Elite Dangerous (már meg volt régebbről): 10/10 nagyon ott van, szép, gyors, az egész progi nagyon ossze van rakva, és nagyon jól működik VR-ban, aki szereti a stilust az itt imádni fogja, teljesen addiktiv
    -Project Cars: Autókedvelőknek kötelező, ha megtalálod a megfelelő grafikai beállitásokat, akkor nagyon jó. Kicsit trükkös a dolog mert az async timewarp miatt nehéz megmondani, hogy mikor nincs meg a megfelelő FPS (sajna a játékban nem lehet kiiratni...), csak azt vettem észre, hogy kezdek rosszul lenni. Nekem sokat dobott az FPS-es, hogy VR mirrort kikapcsoltam.
    -Assetto Corsa: Nem lepett meg a játék, sohasem volt a szivemcsücske a körülményes menüje miatt, sajnos most sem okozott csalódást, kb fél óra volt mire sikerült elinditanom, és minden müködött. Mindenféleképp pozitiv, hogy az FPS stabilan magas még ultra beállitások mellett is, de Rift-ben a szinek nagyon fakók nekem, és a 3d érzet is érezhetően jobb PC-ban
    -War Thunder: FPS-re itt is kell figyelni, a repülést élveztem, viszont nálam a célkereszt valahogy nem stimmel, alap esetben 2-t látok belőle, olyan mintha nem 1 térben lenne a kabin többi részével, fura...lehet csak állitgatni kell....
    Distance: támogatja hivatalosan a Riftet, el is indul a játék, de nálam nagyon gyomorforgató, lehet még szoknom kell.
    The Town of Light: Psycho Horror FPS, én nem kedvelem a stilust, anno 1 leározáson vettem meg csak mert van Rift supportja. Nálam nagyon szaggatott és gyorsan hányingerem lett tóle. Grafikája egész szép, megfelelő vassal lehet élvezetes (már annak aki élvezi, hogy fél...)

    Azt hiszem hirtelen ennyi, a játékokról. Még van néhány amit ki fogok próbálni, illetve még DK2-es időkből van 1 VorpX-em is, majd annak is nekifutok. A 360 képek nekem nemjöttek be, ahogy forditom a fejem kicsit torzul a kép amitől rosszul leszek.

    DK2-höz képest ég és föld minden szempontból. Részemről teljesen megérte az árát.
    Ha valaki esetleg németországban Kaiserslautern közelében van, és ki szeretné próbálni, szivesen állok rendelkezésére.

    Hardware: I5-4670K, Asus R390, 16GB Ram

    Bocs a hosszu hsz-ért....

    [ Szerkesztve ]

    Amit birtokolsz, az birtokba vesz...

Új hozzászólás Aktív témák