Hirdetés
Aktív témák
-
MAXBIG
csendes tag
Sziasztok kérdésem hogy van e itt a prohardveren vagy bárhol máshol olyan összehasonlító teszt ami azonos chipsetű de más más márkáju kártyákat hasonlít össze? Mennyit számít a márkák közti eltérés: Radeon 9800pro Sapphire és MSI melyik a zsirabb pl?
-
n_gy_k
aktív tag
A mostani kariától már csak jobbat vehet nem? Mostani kari: Inno3D FX 5200 128MB/64BIT. Mármint az elöbb felsoroltak közül!!!
-
Loretto
veterán
igen jobb lesz(ha azt veszed amit javalottam 8500/9000 nem jáccik). d3-ról nem tudok nyilatkozni. farcry medium grafon élvezhető, de low-on jáccok mert igy semmi kivánnivalót nem hagy maga után.
főleg ahogy néztem hogy nem fog sokat jáccani akkor egy titán ki figja szolgálni nem mitha a drágábbak nem, de azok azért jóval többet tunak.
[Szerkesztve]Soirée...
-
Loretto
veterán
ja. de nezz körül neten bizti van összahasonlítás.(csak hogy nyugodtabb legyél)
Bővebben: link
Bővebben: link
[Szerkesztve]Soirée...
-
-
War
csendes tag
Sziasztok!
Most vennek uj kartyat a gepembe, szerintetek melyiket lenne erdemes:
NVIDIA GeForce 6600 GT
vagy
ATI Radeon X700PRO ? -
n_gy_k
aktív tag
Lorettó szerinted egy Intel Pentium 4 Northwood 2,6GHz 200FSB/512KB-os procit, ami KÉTMAGOS is érdemes lecserélni nagyobbra max.3,2GHz-ig vmelyikre?
Boccs ezért a pici offért, de nem akartam új topikot nyitni...
szerk.: az mennyi sebesség csökkenést eredményezhet, hogy egy DirectX 8.1-es karin DirectX 9.0-es játékkal játszunk + DirectX 9.0 felrakva? (%)
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
-
n_gy_k
aktív tag
A Ti4200 hány pipés? És a Ti4600?
-
Winner_hun
titán
Az fx5600-ban a 4 pipe van tudomásom szerint.Ebből lehet többet aktiválni?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Clay
senior tag
válasz Winner_hun #74 üzenetére
Az FX5600-ban csak 4 pipe van és KÉSZ!!! Nincsenek inaktív pipe-ok ebben a kariban, de ha igaz amit a gépedről írtál még ezt a VGA vezérlőt se tudod kihasználni , mert visszafogja a géped. Vegyél alá erősebb vasat!
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
Clay
senior tag
válasz Winner_hun #76 üzenetére
Nem létező pipe-okat nem lehet semmilyen módon aktiválni ! Ha 64 bites cuccra váltassz akkor ne halogasd a vidkari cserét se mert egyébként elég gyengécske az FX5600 , nem igazán tuningolható.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
Padree
senior tag
Adott egy régi játék (konkrétan a Midtown Madnes - kb. HL korabeli), vanugye szoftveres megjelenítési lehetőség - mivel nincs a gépbe kari ami hardveresen gyorsítana, csak egy S3 Virge. A kari 2Mb-os, a proci egy 166MMX (nem mai darab ).
A kérdés: jelen esetben számít-e a videókari memória mérete? Azt gonolom hogy annyiban igen hogy belekell férjen az beállított felbontás a színméjséggel (ez nemproblem), de jelent-e valami sebességbeli különbséget mongyuk ha ugyaneza kari lenne de 4megával? Hiszen - ha jóltudom - csak a processzor számítgat, a videókari csak megjelenít."I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
Padree
senior tag
Kösz, énis ígygondoltam. Esetemben egy kis proci tuninggal javíthatok a sebességen gondolom.
Ezeketa vudukat ''aranyban mérik'', a múltkor az egyik kis boltban voltegy, asszem 2es, csakúgy rákérdeztem mégis mennyi egy ojan: 8ezer Ft!"I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
Monya78
veterán
A Voodoos társkártyák árát nem ismerem...de valamikor 6-7 éve 10.000 Ft volt használtan egy 4Mb-os....
Ha csak egy sima Voodoo Banish AGP, 16Mb /majdnem Voodoo2 erejével ér fel/ kell azt 2 eFt körül már lehet venni...
Bár nem tudom hogy az AGP bejátszik e abban az alaplapban...?
[Szerkesztve] -
fene_vad
senior tag
killerman komam jo nagy hujeseg volt ezt a topikot elinditani... csak 1 picit gondolkodj:
a videokartyak topikcsoportban inditottal 1 videokartyak topikot... ha bejonne a szandekod, hetente lehetne ujat inditani, mer meglenne a kritikus 2000 hozzaszolas, az eppen folyamatban levo 50-100 problema miatt teljesen attekinthetetlen lenne... szerinted miert csinaltak a topikrendszert ebben a felosztasban? ennyi erovel csinalhatnal nagy alaplap topikot is, mi tobb, nagy hardver topikot, ahova mindenki valogatas nelkul beirhatja a hulyesegeit... szerencsere az ido majd szepen kinyirja ezt a topikot is... akit barmi erdekel pl a Gf ti4200rol az ugyis a celtopikba fog irni...ostagtol ekkora kapitalis hujeseget meg nem lattam. ha 1 ujoncot leugatnak, h me nem hasznalja a keresot, az megertheto tole, hiszen ujonc... de neked a majd 3000 hozzaszolasoddal mar illene atlatni a forum legalapvetobb logikajat.
kuka
javasolnam a lefokozasod alkozlegenyhelyettes-potbeugroujonckezdove -
Padree
senior tag
Intel 430TX csipszet alaplap (ha jól emléxem), még SDRAM slot sincs benne nemhogy AGP. Ha lenne AGP akkor lenne mit dugdossak bele: fexika polcomon egy TNT2M64 megegy MX400.
Vudu meg csak akkor lesz ha valaki megdob egyel, inkább EDO RAM kéne, meg egykét gigás vinyó - deijen a kutyánaksincs."I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
Monya78
veterán
Hát igen ''erős'' PCI-os kari ritka... elvétve lehet látni ATI 7500 vagy Ati9200-es PCI-ba, szerintem egy AGP-s P1-es alaplapot potom pénzért lehetne kapni...
EDO ramom nekem is van 2x 8Mb és 1x 4Mb-t, 1-2Gigás vinyó pedig 1-2 ezer forint... Nincs Gyula környékén haszált cuccot áruló bolt??? -
saky
tag
Sziasztok!!
Nekem egy 64es 3ds videókártya kéne nem gáz ha tvtuner csak ne legyen magas a limit!Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Padree
senior tag
Vannak boltok, de seholsem lehet kapni, aszongyák nemis szoktak bevinni ijesmiket, gondolom mindenkinek otthon porosodnak az ijen régi alkatrészek, hogy: ''majd jó lesz vmire'', meg ''öccáz forintér énugyan elnem adom'' stb. Békéscsabán is ugyanez a hejzet: néha 1-2 akármi, ritkán járok arra, persze hogyakkor nincs semmi. Ojan hogy békés megyei használt maszek piac nincsen, keress rá itta fórumban: ''Békés'' - szinte semmi. Lehet nyitni kéne egyet de félek halva született ötlet, pedig nekemis vannak cuccaim amiket eladnék esetleg.
"I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
Padree
senior tag
Teeszt jólmegírtad hallod. Milegyen rajta 64es? A 3D-t sejtem hogyérted - ijenalapon a TNT-ém is 3d . TV tuner kell rá? Vagy esetleg TV outra gondoltál csak elírtad? Mivel megelőzőleg PCIról beszéltünk esetleg teis ojat akarol? Vagy jóaz AGP is?
Amúgy van egy ojanom ami a teáltalad leírtakközé beleférne kivéve TV tuner: STlab GF2 MX400 64Mb 64bit SDRAM TV out AGP = 3e Ft (csupa 64es )"I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
rudi
nagyúr
Már bocsáss meg, de nagy marhaság egy ilyen gyűjtőtopic! Semmi értelme mert össze-vissza lesz sok-sok mindenféle és a jóég sem tudja majd kiszedni belőle a specifikus infókat. Régebben a Radeonos topic is bírta valamaddig, de amikor jöttek az R300 köré épülő kártyák akkor hirtelen annyi minden kérdés és info lett, hogy a topic kezelhetetlenné vált. Akkor jöttek a kártyaspecifikus témák, ami szerintem már kezelhetőbb.
Szíven szerint zárnám a topicot, mert fölösleges keverést okoz. Jobb lenne minden infó a saját témájában!Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Nem nagyon szokás azonos garfikus chippel szerelt kártyákat egymás ellen tesztelni, mert sebességben minimális eltérés szokott lenni. A chipek ugyanarról a gyártósorról jönnek, a memóriák specifikációja extra modellektől eltekintve szinte azonos. A NYÁK is általában referencia tervezésű. Minőségbeli eltérés lehet a feszültségstabilizáló alkatrészek és a hűtések között, de ez gyakran csak akkora ingadozást mutat, mint amennyi két szakasztott egyforma, ugyanattól a gyártótól származó termék között van.
PH-n legutóbb Radeon X800 Pro shootout volt Bővebben: link, ott is inkább a bundle-ben (hozzácsomagolt plusz termékek) térnek el a modellek, sebességben nem nagyon. Amikor van valami spéci extracucc (pl. záratlan futószalagos kártyák, specifikációs frekik fölött nagyon sokkal teljesítő RAM-ok stb) arról meg javarészt fórumokban lehet olvasni.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Monya78
veterán
Rudi látom itt vagy a közelben...
A ti4200-es karira szeretem volna ti4600-os biost felrakni de a bios mérete miatt nem lehet rárakni...kérdés a BGA tokozású ramok több feszt kapnak mint a régi négyzet alakú ramok...? ha igen akkor hol tudnék szert tenni egy BGA-as ti4200-es biosra???...hátha több kakaót tudnék még kihozni a kariból... -
Monya78
veterán
-
I_Am
veterán
Ezért kérdeztem:
'' kérdés a BGA tokozású ramok több feszt kapnak mint a régi négyzet alakú ramok...? '' (mert itt a bga és a négyzet alaku szvak között ott van egy mint szó, ami a kérdésben ellentétet jelent szvsz)Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
rudi
nagyúr
Nézd meg a NiBiT-et Bővebben: link azzal lehet birizgálni az FX-ek feszültségeit, hátha volt már ilyen GF4-ekre is (még nem néztem). Ha meg nem nyert, akkor ugyanezen az oldalon találsz halomnyi (200+) Nvidia BIOS-t is.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Válasz: minden a specifikációkból derül ki, tessék ellátogatni a samsung oldalára és összevetni Bővebben: link
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- -57% DOBOZOS: NVIDIA RTX A2000 6GB GDDR6 (minden gyári tartozékkal) - videó szerkesztés, 3D tervezés
- Gigabyte Radeon RX 6700 XT GAMING OC 12GB használt videokártya számlával és garanciával
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Zotac RTX 4080 16GB GDDR6 Gaming AMP Extreme AIRO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- RTX 3060 8GB TI OC RGB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest