Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli133

    őstag

    Nos akkor megpróbálom leírni a problémát bővebben (nemrég műtöttek, egy kézzel meg felemelő írni ezért volt múltkor is túl szűkszavú az írás)

    Nos a lényeg, hogy munkahelyi hálózatra kell belátnom, ehhez kaptam vpn kulcsot meg miegyebet. Sajnos hálózatokból nem vagyok túl képzett előre is elnézést ha valamit furán írok le.
    Három megoldási módom lenne ezt használni.

    1. Semmit nem alakítok az itthoni hálózaton (bejön a kábel, be a routerbe (wdr3600, móltkor mintha 4300at írtam volna az véletlen volt de mindegy is) az meg teszi a dolgát teljesen default suste firmware-l). Az egész vpn kapcsolatot pedig a dolgozós laptopomon futtatom. Ez gyári firmware-el működött most viszont amint létrehozza a kapcsolatot a gép onnantól kezdve a "no route to host" hibaüzenet fogad ha bármi belső címet (belső szerver 192.168.1.24X) akarok megnyitni pingelni. Gyanítom valahol tűzfal vagy valami letilt de ötletem nincs mi, ami fura hogy amíg nem épül fel teljesen a kapcsolat addig mennek a dolgok.

    2. Van egy külön laptopom amit a router elé be tudnék illeszteni a hálózatba, azaz kezelné mind a pppoe kapcsolatot mind a vpn-t. Ez után lehetne kötni a routert vagy úgy hogy az egész dhcp-t mindent rábízzon a laptopra (kb switchként funkcionálva, csak wifi is kellene), vagy úgy hogy létrehozza a külön hálózatot azaz intézi a dhcp-t egyebet a laptop helyett de az ismert belső címeket forwardolja kifelé.

    3. Fusson a routeren az openvpn. Erre megtaláltam az openwrt wikit (extrooton kapott +356MB-ot, hogy hely is legyen), de meglévő configot kellene átemelne amitől kicsit félek, hogy valami elszúrok.

    Nos kb ez a helyzet részemről az egyes és hármas az optimális mert nincs bent egy plusz eszköz.
    Köszönök bármilyen segítséget. :R

    "It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

Új hozzászólás Aktív témák