Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz martin66 #40306 üzenetére

    Keveritek a dolgokat, vagy ossze vissza beszeltek :). Eddig, arrol volt szo, hogy a recoveryt akarjatok elerni, ahhoz, cmd+r -t kell nyomni Maces billentyuzeten, PC-s billzeten pedig alt+r vagy win+r. Amibe beleptetek, a cmd+option+r gombokkal, azn em a Recovery, hanem az az Internet Recovery, amihez pc-s billentyuzeten szinten 2 modosito gombot, valoszinuleg az alt+win+r -t kell nyomni. A ketto nem ugyonaz.

    Az Internet Recoveryvel, amit elinditottatok, azzal Internetol lehetne ujrarakni a rendszert. Ez nem fog menni, mert kb 2-3 napja megfikkant valami az Applenal (vagy direkt, vagy veletlenul), de eltuntek a 10.14 elotti recovery telepitok.

    USB-s Windows telepitot soha nem probaltam bootolni olyan gepen, de a Windows 10 gyari DVD lemezerol siman telepult, igy gondolom, USB-s telepitorol is, akar ugy is, hogy nem volt OS X telepitve. Egy dolog lesz ugy neked nehez, a driverek osszeszedese, ha az nincs meg kulon.

    Egy El Capitan telepito imaget tudok adni egyebkent, Linux alol siman dd-vel, vagy Windows alol pl BalenaEtcherrel ki tudod irni egy legalabb, 16 GB meretu usb drivera. Ebbol, tudni fogsz frissiteni, ha van hova, illetve, ez tartalmzza a Boot Camp-ot, amivel el tudod keszteni a Windows driver pakkot.

Új hozzászólás Aktív témák