Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz Vasti74 #38321 üzenetére

    A rendszer tartalmaz tobb ezer nyomtatodrivert (ahogyan a Windows is), ezeket a drivereket nem az Apple (Windowsnal sem a Microsoft) irja. Ezeket az eredeti gyarto fejleszti es az eredeti gyarto keri/rakatja bele a rendszerbe es nyilvan tamogatast is o ad hozza. Tehat ha nem foglalkozik vele, akkor ahogy bekerult, ugy ki is fog kerulni. Miert nem olyan nyomtatot vettel, amely alapbol tamogatott?

    De, nezd meg a HP univerzalis printer driveret. Ez egy HP fele PCL drivercsomag Windowshoz, amivel MINDEN olyan nyomtato hasznalhato, ami tamogatja a PCL nyelvet (eletkortol fuggetlenul!). Tehat, ha egyszerre vasaroltal regen egy nyomtatot, mondjuk egy LaserJet 1200-at es egy LaserJet 1020-at, akkor eszrevehetted, hogy a 1020 egy buta nyomtato (mint, amely neked van), mig a 1200 egy "okos" nyomato, amely tamogatja a PCL es PS nyelvet (ez ugye a specs sheetbol ma is es 20-30 eve is kiderult). Az 1200-est ma is tudod hasznalni, akar Windows 11-en es macOS Venturan is, mig a 1020-at egyaltalan nem tudod ma mar macOS-en hasznalni. Viszont 10.6-on es 10.8-on meg biztos, hogy tudtad. A Samsung az, ahol balheznod kellene, a Samsung az, akinek cseszegetned kene a supportjat, mert o az, aki a termekhez a tamogatast adja. Legkozelebb pedig ne vasarolj olyan nyomtatot, amely nem ismeri semmilyen lapleiro nyelvet, tehat ha fontos, a hosszabb tavu Linux es a macOS tamogatas, akkor ne vegyel olyat, ami nem tamogatja a PostScript-et.

    En tovabbra is azt tudom peldanak hozni, hogy azok a nyomtatok, amelyek nem tamogatnak lapleiro nyelveket, azok idozitett bombak. Anno (kb pont 20 eve) amit vettem szines lezer, abbol volt a "buta" verzio volt kb 240 ezer forint, az "okos" verzio pedig kb 330 ezer. A ketto nyomtato kivulrol egyforma, ugyonaz a toner megy bele, ugyonaz minden alkatresze, 1 darab nyaklapot kiveve. A Windows XP-s driver ugyonugy nezett ki a kornak megfelelo macOS alatt ugyonugy mukodtek. Linux alol az "okos" siman mukodott, a "buta" pedig ugy ahogy. Windows alatt ugyonazzal a minoseggel nyomtattak a kepeket, szovegeket, viszont Linux alatt a feketefeher nyomtatas egyforma volt, a szines sokkal de sokkal rosszabb volt a buta peldanyon. Az elso pofon megerkezesekor a nyomtato meg 3 eves se volt de kiderult, hogy az Inteles OSX-en mar nem fog menni, majd a kovetkezo pofon 2007 volt, amikor kiderult, hogy a 4 eves nyomtato Vista alatt sem fog menni. Ekkor bumszliztam meg a Linuos driverrel, majd meguntam, es kb 20-25 dollarert vettem ebayen egy masik panelt. Azota eltelt 10+ ev, meg mindig mukodik Windows 11-en, macOS Venturan, mindenutt. Tehat, eszkozt venni tudni kell.

    A Penciles "moka" szerintem nem hasonlit ehhez. Ha vettel iPad Prot 2015-ben, majd vettel hozza Pencilt is, azt ma is ugyonugy tudod hasznalni, nem mondta sehol az Apple, hogy vegyel egy uj Pencilt, mert ezentul csak a Pencil 2 fog mukodni. A masik megoldas se zavaro szerintem, marmint miert vennel az uj iPad Pro-hoz regi Pencilt? Miert nem a hozza valot veszed? De ugyonez visszafele is.

Új hozzászólás Aktív témák