Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
Köszönöm. Megnéztem, de nekem kicsit elavultnak tűnik.
pl: Sierra alatt a jogjavítás már nem szükséges (elvileg) és le sem fut a parancs.
Van(nak) trükk(ök) a sierra alatt terminalos karbantartásra? Ami miatt eszembe jutott, hogy Launchpad alatt a Final Cut Pro X ikonja hol helyesen jelenik meg, hol mint egy gyári ikon nélküli app. Hiába indítottam újra a findert és magát a launchpadot terminalból nem segitett.
Semmit sem írok alá!
-
megema
őstag
válasz bmwk1200s #25852 üzenetére
Így érted? Mert ez Sierra betegség, nekem tiszta telepítéssel is ilyen. Egy idő után így jelennek meg a mappákban lévő alkalmazások ikonjai Launchpaden. Megnyitod a mappát, majd becsukod, kilépsz a Launchpadből és ha 5-10 mp múlva nyitod meg, akkor visszavált ugyanilyenre.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz megema #25855 üzenetére
Azt tapasztalom én is sajna, sőt, csomószor nem csak aliasnál, hanem pl letöltök valamit és a dockon a rendes ikon helyett csak egy fehér téglalapként mutatja.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
megema
őstag
válasz TigerCat #25857 üzenetére
Nekem két mappám van csak egyelőre, de mindkettővel csinálja. A Parallels Toolbox elemeivel mondjuk nem mindegyiknél.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz bmwk1200s #25862 üzenetére
Ha más ikonkészlet is szóba jöhet, itt a sajátom amit rendszeresen bővítek, frissítek:
OSX Yosemite style icons♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Alvin_ti4200
félisten
No, frissítettem Sierra-ra, viszont a betűk elég csúnyák lettek, mintha nem lenne rajtuk élsimítás vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. Álljon itt két screenshot, a fenti cím mezőben nézzétek meg a mobilarena feliratot, de beteszek egy random e-mailt is a Mailből. Az, hogy a System Preferences/General alatt ki- vagy bekapcsolom- az LCD Font Smoothingot semmin nem változtat (alapból be volt kapcsolva El Capitan alatt is).
Tapasztalt már valaki ilyesmit? MacBook Air Early-2014. Köszi.
Szerk: az mókás, hogy screenshoton mintha jobban nézne ki, mint "élőben"...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Alvin_ti4200 #25864 üzenetére
Jó a felbontás? Sima "upgrade" volt?
Ha az LCD Font Smoothing-ot kapcsolod akkor van változás a felső infosávba (Finder)?
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Alvin_ti4200
félisten
Mivel eggyel több ikon lett a Dock-on (amíg le nem vakartam onnan a Siri-t), így átméretezte a már nyitva lévő ablakaimat (még El Capitan alatt voltak nyitva a frissítés megkezdése előtt), én meg visszacisnáltam, most egy fokkal mintha jobb lenne a helyzet. Remélem, ez lesz a legnagyobb bajom, amibe belefutok ebben a csodában
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Alvin_ti4200 #25868 üzenetére
Előre ittam a medve bőrére...Facebook Advertsben az Advert Manager főképernyőjén például szinte olvashatatlanok a grafikon tetején lévő számok...(ez egyébként pont egy Chrome)
Egyébként találtam még a béta idejéből egy Twitter bejegyzést, na valami ilyesmi a gondom nekem is.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #25869 üzenetére
Esetleg próbáld még a LuciaGrande font készletet letölteni. Nekem mintha segített volna , de lehet placebo hatás volt csak
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz WhiteWalker #25870 üzenetére
Tudsz dobni egy megbízható forrást? Elég sok szemetet találtam keresés útján. Köszi
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #25871 üzenetére
Pfuu ... este feldobom dropboxba , es atkuldom a linket.
-
blakey
titán
válasz Alvin_ti4200 #25871 üzenetére
Lucida Grande a neve és bármilyen forrás jó ahonnan le tudod tölteni, nem esküdnék meg rá mivel 1800 Font van a gépemen, de gyárilag rajta van.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ArrayOfLilly
aktív tag
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz ArrayOfLilly #25875 üzenetére
Nesze, így néz ki a gyakorlatban.
Azért ahhoz képest, hogy amatőr, büszke vagyok rá, úgyhogy ne szóljátok le nagyon. :-)
http://www.arrayoflilly.com
-
TigerCat
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #25876 üzenetére
Ez nagyon klassz, tetszik!
Ügyes vagy, nem kell szégyenkezned...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok!
egy cikk írása végett hozzátok szeretnék fordulni:
A FirePro D500-hoz melyik FirePro áll a legközelebb PC fronton?[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Ganz-[HUN] #25878 üzenetére
A Sky700-nál egy picit lassabb.
http://architosh.com/2013/10/the-mac-pro-so-whats-a-d300-d500-and-d700-anyway-we-have-answers/
illetve
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
-
TigerCat
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #25875 üzenetére
Itt is egy preview, most épp ennyi alkalmazással: OSX Yosemite style icons
Én is gondolkodtam egy fehér, illetve sötét szürke alapon egységesített kollekción, de végül elvetettem. Nincs kedvem újra végigmenni a teljes csomagon. Marha nagy meló, így viszont ha csak egy-egy kell hozzá, nem vészes megcsinálni. Egyébként mivel készítetted? Nekem Pixelmator a barátom...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz TigerCat #25881 üzenetére
Én megcsináltam 5 kivitelben (négyzetes, kerek, fekete-fehér, színes és keretes), mert így egyszerre már mindegy volt, a legjobb eredményt a sima kerek adja, ill. a teljesen vegyes.
Meg csináltam hozzá nonfiguratívakat, amiket lehet használni mappáknak vagy amire akarja az ember. (Amiket felraktam, azok igazából fényképekre kerülő overlay-ek, de mivel a fotók, amiket használtam alájuk a végén, nem az enyémek, azokat nem akartam publicba kipakolni.)
(Jobban le kéne kerekítenem a négyzeteseket és azoknak az árnyékolása sem jó, de amúgy is vannak benne apróbb pontatlanságok, nem házi használatra még nem igazán alkalmas, de tényleg iszonyatosan sok meló/idő.)
A különböző formátumokat így képzeld el:
Mielőtt ezeket megcsináltam, egy darabig én is használtam a te szetedet, csak nem akartalak nyúzni a kiegészítésekkel, meg a játékokkal, amik a legjobban zavartak.
[ Szerkesztve ]
http://www.arrayoflilly.com
-
TigerCat
nagyúr
válasz ArrayOfLilly #25882 üzenetére
Nem semmi... Mivel csináltad?
Amúgy én is a vegyesre esküszöm, mert ha minden csak kerek, vagy négyzetes, túl steril. A rendszer meg sosem erről volt híres, hiszen a régebbi ikonok is keszekusza-kajlák voltak sok esetben.
A háttér így vegyítve ötletes, a mappák különösen jól néznek ki. Bár azokat nem bántottam, bejön a gyári. Egyedül azt sajnálom, hogy az oldalsávra kihúzott mappáknak hiába adok egyedi ikont (a rendszerből választva), nem jeleníti meg. De ez sem kritikus, megvagyok az ikoncserével és Bartenderrel...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Alvin_ti4200 #25879 üzenetére
Köszi!
(#25880) wm2: A címe ez lesz: Valóban annyira drága a "kuka"?
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
total90
veterán
Hali,
van nálam egy külső HDD, amire kellene pár adatot másolnom és törölnöm, de a macOS nem engedi. NTFS-es HDD, csak olvasni tudok macOS alatt? Melyik az, ahol írás és olvasás is lehetséges mindkét rendszer alatt? FAT32 tudom, hogy nem, de azt hittem az NTFS-t megeszi mindkét rendszer
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
blakey
titán
válasz total90 #25886 üzenetére
Tuxera NTFS, Paragon NTFS valamint parancssorral való engedélyezés illetve valamilyen ingyenes program is van erre a célra, tehát ezek segítségével lesz NTFS írás, olvasás. Évek óta Tuxerát használok, tökéletesen teszi a dolgát.
-
total90
veterán
Nálatok is megőrül a MacBook ventilátora, ha Windows-t futtattok a gépen?
Teljesen normális módon, Boot Camp-el telepítettem egy legális Windows 10-et. Műküdik minden, csak a ventilátor maxon megy amíg vissza nem váltok macOS-re és rendesen forró a laptopHa nincs jó, ló a szamár is.
-
scream
veterán
válasz WhiteWalker #25894 üzenetére
Bár nem biztos, hogy jó ötlet a ventiket lefogni, ha max pörgetés mellett is forró a gép.
De nagy valószínűséggel a frissítések pörgetik így.
-
Chal
addikt
válasz total90 #25893 üzenetére
Bootcampes driverek és toolok fent vannak? Esetleg azokra nézz rá, frissítsd, telepítsd újra, stb.. Illetve egy SMC resetet mindenképpen nyomj. Mac-eknél ugye az SMC-nek hívott rendszer szabályozza a hűtést is, így a Windowsból nem is fogod tudni állítgatni.
Egyébként jár a dolog egyáltalán valós terheléssel? Nézd meg a windows-ban hogy pörgeti e valami a procit, ha eddig még nem tetted. Lehet hogy csak egy alkalmazásod kergült meg, és teljesen jogos az SMC reakciója.
[ Szerkesztve ]
-
DxO OpticsPro 9 Elite Edition - Windows, OS X
Korlátozott ideig ingyenes.
Mint más képfeldolgozó programok, a DxO Optics Pro 9 is feljavítja fotóidat. De ez a szoftver jobb munkát végez, mint bármely másik program.
Ez a program automatikus kijavítja a fényképeket. A fényképezőgépek(és optikák) minden egyes hibáját kiigazítja, beleértve objektív vignettálást, és a kromatikus aberrációt.
A DxO Optics Pro egy egyedülálló szoftver, ami a kép készítéséhez használt fényképezőgép és az objektív pontos márkája és típusa alapján javít a képeken.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest