Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz TBMC #20046 üzenetére

    Működne, én is használtam így már a gépemet kényszerhelyzetben. Az OSX-nek megvan az a jó tulajdonsága hogy pár klikkeléssel klónozható bármire, akár usb drivre-ra is, majd vígan bootol/fut onnét. USB3 esetén kb 220-240Mbyte/s sebességet tudtam elérni.

    Ugyanakkor felejtsd el, nem arra van kitalálva az a port hogy hosszú távon élesben használd róla a rendszert. Nyilván trim-ed ugyanúgy nem lesz (mitől lenne?), másrészt az USB busz működése teljesen más mint a sata-é. Egyrészt a fenti sebesség se egy nagy szám (de mondjuk a hdd-től jobb), de a legnagyobb gond hogy nincs olyan válaszideje mint a satának, és az időzítése sem jó. Gyakran látnál strandlabdát, ha sok-sok thread nekiállna nyúzni az ssd-t, egy link megszakadás után meg lehet hogy telepíthetnél újra mindent.

    Vagy vegyél használt gépet, vagy gyűjts még hozzá, esetleg keress fel valakit aki hajlandó beépíteni SZAKSZERŰEN egy ssd-t, vagy sshd-t. A szakszerűent azért emeltem ki, mert itt a fórumon is volt már rá példa, hogy valaki azzal emberkedett hogy több tíz imacben cserélt már hdd-t ssd-re, de fogalma sem volt a hőmérő szenzorról és az SMC működéséről.

Új hozzászólás Aktív témák