Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    Sziasztok!

    Sajnos ismét szarakszik a G29-es kormányom, amit egyelőre még nem tudok minek betudni. Érdeklődnék, hogy másnál is fennáll e a jelenség. Korábban már írtam itt a problémáról de végül úgy néz ki, hogy csak átmenetileg sikerült áthidalni a dolgot, mint ahogy azt a Ligitech support felé intézett levelemben is leírtam amit itt olvashattok:

    Tisztelt Logitech!

    Adott a beregisztrált G29 kormányom ami ~2 hét múlva lesz 1 éves de sajnos az elmúlt időszakban több alkalommal merült fel vele probléma a működését illetően. Ezt megelőzően évekig ugyanazt az USB portot használtam a kormány csatlakoztatására (korábban Driving Force Pro)de nemrég történt valami mert az USB játékvezérlők beállítása alatt annak ellenére, hogy felismeri a vezérlőt és a státusza is OK, a TESZT panelen nem jelenik meg semmi, sem tengelyek, sem gombok, csak egy üres fehér párbeszéd panel. Játékoknál úgy jelentkezik a probléma, hogy pl. F1 2017-alatt nincs vagy csak részleges, alig érezhető FFB van, a gázpedált újra kellett konfigurálni és a korábbi gázpedál ikon -Z értékké változott, így ismét működik a gázadás de a FFB ugyanúgy nem jó. Project CARS alatt szintén újra kellett konfigurálni a gázpedált amiből a korábbi -Y helyett újra beállítva -Z lett, a kormányt pedig középállásból egyik irányba akár 1mm-t is elfordítva azonnal végállásba fordult. Sajnos a driver újratelepítése nem segített, addig próbálgattam az USB portokat míg végül sikerült normál működésre bírni a kormányt és az USB játékvezérlők beállítása TESZT paneljén is megjelent a vezérlő. Ez az állapot kb 2 hétig tartott. Bár látszólag a USB játékvezérlők beállítása alatt rendben van a kormány és a TESZT panelen is működik az F1 2017-ben újfent nincs FFB max a a kerékvetőknek egy kicsi, a gázpedált újból konfigurálni kellett mert nem reagált a gázadásra ugyanúgy mint ahogy a Project CARS 2 alatt is. Próbáltam a STEAM Játékfájlok épségének ellenőrzését lefuttatni, hogy nehogy a játékkal legyen gond de nem segített. Letöltöttem a legfrissebb driver-t (LGS_8.96.88_x64_Logitech) a régit uninstalláltam szándékosan egy 3th party uninstaller alkalmazással ami elvileg alaposabb tisztítást végez mint a beépített Windows-os, feltelepítettem a legutolsó driver-t de semmi nem változott.
    Az interneten keresgélve sokan összefüggésbe hozzák a problémát a Windows 10 Creators frissítésével és mi tagadás én is ezt használom és valóban mintha az óta jelentkezne ez a probléma.
    Kérem segítsenek kideríteni, hogy a kormánnyal vagy a Windows-al van e baj, illetve mit lehet tenni a hiba kijavításának érdekében!

    Válaszukat várom és előre is köszönöm!

    Remélem jól emlékszem, hogy magyarul is tudnak kommunikálni! Nekem így volt egyszerűbb :)

    Másnál nem jelentkezik esetleg hasonló jelenség?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák