Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz PROTRON #1819 üzenetére

    Azért a korábbi olcsóbb megoldások sokkal gyengébbek is voltak és még külön kellett megvenni sok alkatrészt, hogy használni lehessen. Pont a kiegészítőkből volt ez üzlet a kereskedőknek. Az biztos, hogy egyre nőttek az árak is, ha nem alap dolog kell (még a raspi erősebb, nagyobb változatainál is vaskosan fog a ceruza).

    Az általam linkel tuccok most kifejezetten a pár hónappal ezelőtti, több lanos, 2.5G lanos érdeklődés kapcsán ragadták meg a figyelmemet. Ja igen, arra nem figyeltem, hogy olyan áron azok lehet nettó árak, még rájük jön az áfa és vámkezelés. Bár bruttót ír, rendeléskor levonja az áfát, ha a 150 eurós nettó határ fölé megy és akkor utólag kell befizetni azt.

    Ha valaki kisebb méretű normál számítógépet szeretne, még mindig sokkal költséghatékonyabb venni valami használt minipécét (lenovo, hp, dell, fujitsu). Meglepően olcsó némelyik (előfordul 4th gen intel i3as ssd-vel 4GB rammal 40eft körül, utóbbiak cserélhetőek) és netezni, youtubozni bőven jobbak, mint egy armos board. Bár lehet ilyen sem rossz, de ez is másra való [link], ha fogyasztás számít [link] . (barboneként 155 usd, bruttó).

    Nasnak meg megint más. Bár a kész megoldások ilyen árszinten is még eléggé limitált képességűnek tűnnek (valami realtek vagy marveles armos integrált cucc valsz). Szerintem saját építős megoldást ne válasszon aki ezt spórolásból csinálná elsősorban, mert érteni is kell vagy foglalkozni vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák