Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t72killer
titán
válasz Karmko #98461 üzenetére
Ezt a kérdést - vagy hasonlókat - sztem nem egy gyászoló családnak kellene feltennie, hanem a nyugatnak, aki dollár-ezermilliárdokkal pénzeli Kínát, illetve hajókaraván-számra lapátolja oda a technológiát, know-how-t és munkahelyeket.
Egyébként igen valószínű, hogy maga a vírus természetes példány, ami persze még nem zárja ki, hogy olyan laborból lógott meg, ahol vizsgálták bármilyen célból.
#98501: ez egyre jobb . #98504: kb, mint a földbe állt laposföldhívő rakétaember
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Sir Pocok
őstag
Dobson Szabolcs fordításában:
A budezonid inhalációs szteroid 3 nappal lerövidíti a járóbeteg ellátás keretében kezelt 50 év feletti COVID-19 betegek gyógyulási időtartamát
A budezonid szteroid hatóanyagot egyébként asztma és krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére alkalmazzák. A fenti eredményt a Principle elnevezésű vizsgálat részeként 14 napon át naponta 2x800 mikrogramm inhalált budezoniddal otthon kezelt betegeken figyelték meg, szemben olyan betegekkel, akiket az Angliában szokásos gyógyszerekkel kezeltek.
Végül is az elemzésbe 751 budezonid és 1028 összehasonlító csoportba tartozó COVID-19 beteget vontak be. Ezek egyelőre köztes eredmények a 2021 március 25-ig gyűjtött adatok alapján.
Ugyanakkor az nem derült ki egyértelműen, hogy a budezonid csökkenti-e érdemben a kórházba kerülés kockázatát, ami egyébként alacsony volt mindkét csoportban és valamivel kisebb a budezonidot kapók között, mint az összehasonlító csoportban.
Ami azt illeti, ez az első olyan otthon használt hatóanyag, amelyről valóban igazolták, hogy csökkenti a gyógyulási időtartamot. A favipiravirral most zajlanak ilyen jellegű vizsgálatok.
Hivatkozás: Mahase E. Covid-19: Budesonide shortens recovery time in patients not admitted to hospital, study finds. BMJ. 2021 Apr 12;373:n957. doi: 10.1136/bmj.n957Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
nagyúr
válasz Motion_Blur #98513 üzenetére
Mi pedig nem fogjuk elfogadni, a végsőkig ellenállunk. Tiltsanak ki akkor mindenhonnan, leszarom.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Wn2tl
aktív tag
válasz Narxis #98511 üzenetére
Elég undorító aljas diszkrimináció, amit művelnek ezzel az oltási igazolvány korlátozással. Ne engedjék be a külföldieket vagy aki külföldre megy csak igazolvánnyal mászkálhasson az rendben van. De hogy a mindennapi életbe így belepofátlankodnak az elég bicskanyitogató (oltottként gondolom így nem érdekből írom).
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Narxis #98515 üzenetére
Így van, nekem tegnap 5 ismerősömet, családtagomat hívták fel + engem és mindenki nemet mondott a kínaira, és kérték a Pfizer/Moderna felvésését.
Abban is biztos vagyok hogy ennek nyoma lett, és listázzák azokat akik nem fogadják el az (orosz, kínai) oltást.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Gubu0101
veterán
“külföldre megy csak igazolvánnyal mászkálhasson az rendben van”
Nincs rendben En is kitartok ameddig tudok,hogy ne kelljen oltatni magam,de ne emiatt kelljen mar bele “kenyszerulnom”
De tudom,hogy ez lesz a vege,bar a hatarokon nem foglalkoznak mar semmivel szinte.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
t72killer
titán
"Ne engedjék be a külföldieket" - ez egy európai unióban elvileg nem műkszik, normális viszonyok közt nem lehet különbséget tenni a Bécsújhelyi és a Somogyhátsóborzasztói lakos között.
Persze nincsenek normális idők és az EU világrekorder ütemben tolja a fejetlencsirke-üzemmódot, úgyhogy bármi lehet még.
#98519: listázzák is és adjanak nekik azt, amit kérnek - vagy legalább hagyják őket békén addig, amíg nem jön egy adag mRNS a rendelőbe.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
Антей
tag
válasz Gsx-rr #98523 üzenetére
Ez jó kérdés. A lányom egy kis európai hercegségben él, már megkapta az oltásokat. Mivel 2-3 havonta haza(?)jön, így én is megpróbáltam megtudni, hogy vajon akkor ebédelhetünk-e együtt itthon egy étteremben. Az egyik kormányablaknál - telefonon - azt mondták, le kellene hivatalosan fordíttatni, kérelmet beadni, stb., de a javukra írom, hogy az is elhangzott, hogy bár magyar állampolgár (is) ettől még nem biztos hogy kaphat (magyar) "védettségi igazolvány"-t, hiszen nem itt oltották be, stb., stb. A lányom mikor elmondtam, jót nevetett, legfeljebb eszünk nálunk, na, bumm, nem megyünk együtt moziba/színházba, stb. se. Viszont arra meg ő lesz kíváncsi, hogy ha nyáron kimegyünk hozzájuk, vajon beengednek-e majd simán a magyar kártyával, mert náluk egyelőre tartja magát az a nézet, hogy EMA által engedélyezett vakcína... Vagy negatív teszt. Vagy karantén. Vagy idén mi nem megyünk.
-
Антей
tag
válasz Gsx-rr #98533 üzenetére
A feleségemnek és nekem viszonylag kiváltságos helyzetünk van, mert van közjegyző barátunk, ha másképp nem megy, vele hitelesíttetjük az oltási papírokat (Pfizer). Nem a kártyát, hisz' az ebben a tekintetben lóf@szt ér, és majd Luxemburgban a lányunk elintézi a belépésünket - ott azért más a bürokráciai értelmi szint -, ha addig nem lesz egységes vakcína útlevél.
-
addikt
Van valami statisztika arról, hogy a víruson átesettek közül hány %
- halt meg
- került kórházba
- tapasztalt súlyos tüneteket, szövődménnyel
- tapasztalt súlyos tüneteket, szövődmény nélkül
- minimális, alig észlelhető tüneteket
?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Sdi
addikt
válasz Gubu0101 #98520 üzenetére
"bar a hatarokon nem foglalkoznak mar semmivel szinte", de csak szinte. A kollégám erdélyi, a múlt héten haza ment és amikor visszafelé jött, a határon közölték vele, hogy 10 nap karantén. Van igazolványa, megkapta már mindkét oltását. Ennyit ér az egész.
Ja, és megvan már az állampolgársága.[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Motion_Blur
félisten
válasz radi8tor #98539 üzenetére
Én úgy tudom hogy a háziorvos döntési 'jogköre' az hogy kiszervez-e oltópontra, vagy sem. Nálunk a háziorvos szarik bele, de több családtagomnak, ismerősömnek elintézte a háziorvosa hogy mehessen oltópontra, jellemzően Pfizerért.
Hol lehetne regelni oltópontra?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
nagyúr
válasz radi8tor #98539 üzenetére
Az se garancia arra, hogy azt kapod amit szeretnél. Ha komolyan gondolták volna a választást akkor regisztrációnál egy legördülő menüben ki lehetett vona választani, hogy ki mit szeretne(plusz legyen egy Mindegy opció) és akkor a felesleges telefonálgatásokat is megelőzték volna de nem ez volt a cél.
Nem baj, egyelőre nem sürgős nekem. Várok ameddig kell.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Étteremben igazolni magad az vicc kategória. Személyit nincs joguk elkérni, anélkül meg hogyan igazolod hogy tied a kártya?
Hatóság simán lekérheti. Múltkor megállítottak a yardok kocsival. Mire mellém állt gyalogosan csak annyit kérdezett én vagyok az üzembentartó?
Másik alkalommal egyeztetni kellett a személyi számommal a kilétemet. Semmilyen igazolványt nem kellett elővenni.Száz szónak is egy a vége, majd a piac eldönti foglalkoznak-e a kártyával. Kb úgy fog ez is menni, mint a létszámellenőrzés mondjuk egy bankfiókban ahol nincs biztonsági ember (pl Erste bank). Annyian voltunk mint a heringek.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Sdi
addikt
válasz radi8tor #98546 üzenetére
Budapesti lakos, fővárosi munkahellyel, már magyar állampolgársággal, magyar oltással. Milyen ingázóról van szó ? Egyszerűen nincs még kialakult jogi szabályozás ezekre az esetekre. Állítólag folyamatban van.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com