Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz Parci #31452 üzenetére

    Nem tartom valószínűnek. A globalizáció ellenére ezek az enyhe megfázásos tüneteket okozó koronavírusok miért csak nálunk, vagy néhány más országban okoznak védettséget? Ezek elég régóta léteznek, és mivel csak enyhe tüneteket okoznak nagyon könnyen tudnak terjedni (a vírusgazdákat nem korlátozza a mozgásukban). Biztos, hogy a világon mindenütt nagy számban előfordulhatnak. A másik ellenérvem a kereszt-immunitás védelemnek a COVID-19 betegséggel szemben: az idősek nagy fokú érzékenysége, fogékonysága az új tipusú koronavírussal. Ők aztán ki voltak téve a más koronavírusokkal való fertőzöttségnek, mégis érzékenyek az új koronavírussal szemben.

    Másrészt genetikai okai is lehetnek ennek védelemnek (pl.: kicsit más konformációjú ACE2 receptor).

    Szociológiai okok, más üdvözlési szokások például Japánban, a lakosság elöregedése, fizikai állapota, éghajlat, D vitamin színt, stb., stb.,

    Magyarországon elegendő magyarázatnak tűnik az intézkedések időben való megtétele. Néhány fertőzés után azonnal intézkedtek. Persze voltak hezitálások, ellentmondások a politikusok megnyilvánulásaiban, de ez időben nem nyújtotta el a lezárásokat. A kórház kiürítések is használtak ebből a szempontból, persze más kérdés az, hogy egészen másképp kellett volna végrehajtani, másrészt a megfelelő védőeszközök és megfelelő logisztikával, szervezéssel elkerülhető lett volna.

    Nem lepődnék meg, ha nem csak egy oka lenne ennek a védettségnek....

    Egy érdekes cikk ebben a témában:
    [Are we underestimating how many people are resistant to Covid-19?]

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák