Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz Parci #31385 üzenetére

    "hány koronavírussal találkozunk úgy amúgy jellemzően? "

    [Tízezerből három koronavírusos és 69, a fertőzésen már átesett embert találtak]

    "A reprezentatív mintavétel alapján május első felében 2421 ember lehetett koronavírus-fertőzött, és 56 439 eshetett már át a fertőzésen Magyarországon."

    Ha a mutációira gondolsz, akkor [COVID-19 Will Mutate — What That Means for a Vaccine] "The new coronavirus is mutating, but very slowly " De ezt azt hiszem említette. Meg azt is, hogy a mutációknak a védőoltás szempontjából kisebb jelentősége van. Ha egy módszer jó, akkor az új mutáns ellen már sokkal gyorsabban lehet elkészíteni a hatékony oltást.

    "hogyhogy "csak" 500 ember halt meg itthon?"

    Ez még relatíve elég sok (az összefertőzöttekhez képest 14%). Azt pedig, hogy abszolút értelemben miért kevés a fertőzött szám is, azt pontosan senki sem tudja, de nagy valószínűséggel az van amit Merkely is mond: akkor történtek a lezárások, amikor még nagyon kevés volt a fertőzött. Mindenütt, ahol nagyobb a fertőzés, ott sokkal később intézkedtek.

    A második hullámot pedig szerintem meglehet előzni, vagy legalábbis méretében lényegesen lehet csökkenteni, a városi szennyvizek ellenőrzésével. Ezek időben jeleznek és így gyorsan meg lehet tenni a szükséges intézkedéseket, a lehető legkevesebb gazdasági, szociális, pszichikai mellékhatással. Másrészt az embereknek viselniük kell a maszkot, higiéniát szociális távolságtartást be kell tartani.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák