Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz Parci #18280 üzenetére

    irja az Origo, az RTre hivatkozva mint forras. aftonbladetet is irjak, de ott nincs link. ez volt a cikk az aftonbladeten btw, egy Linköpingi professzorra hivatkozva, aki errol a radioban is beszelt. aztan feljon a Századvég is a politikai szalhoz.

    egyebkent tenyleg nincs eleg lelegeztetogep es ha nincs eleg, akkor a fiatalabbakat preferaljak (illetve azokat akiknek jobb a tulelesi eselyuk), de ezt eddig is tudni lehetett. az aftonbladet cikk marcius 19.i, es ez lement a radioban, szoval szo sincs arrol, hogy ez valami titkolt informacio lenne.

    veszelyeztetett csoportban levoknel egyebkent explicit mindenki, hogy ne erintkezzenek emberekkel (kimenni oke, de tartsanak tavolsagot es vigyazzanak). pont. 80-90es korosztalyban egyebkent tenyleg 20-25% koruli a halandosag, ami az atlaghoz kepest magas.

    ---

    egyebkent ami a cikkben benne van es budapesti szempontbol erdekes:
    - svedeknel beszabadult a virus az idosotthonokba es ott nagyon sokan meghaltak.
    - svedeknel beszabadult a virus Stockholmban egy lecsuszottabb keruletbe, ahol relative surun laktak az emberek. lecsuszott az helyi / nyugati mercevel merve. visszanezve hala egnek Budapesten bezartak a kollegiumokat.

    megyek szerinti bontas, a lenyeg a "nya sjukdomsfall" (uj fertozottek szama).
    szamok szempontjabol lenyeges, hogy Stockholm sajat regio, Uppsala / Västman / Sörmland gyakorlatilag ingazo tav Stockholmbol es ott van Uppsala is ami a negyedik legnagyobb varos. Västra götaland Göteborg miatt erdekes, ott is nagyon sok fertozes volt.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák