Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz BalanceR #114513 üzenetére

    "Ha nyernek?
    Amikor nyernek..."

    Valóban, a ha maximum annál a kérdésnél áll fenn, hogy lesz e ismét 2/3 vagy nem. Amúgy víruskezeléstől függetlenül a párt nagyon érzi a néplelket, szóval... Na de fejezzük is be a politikai offot. :)

    #114520:
    Nagyon nem reprezentatív minta, de végzettség szempontjából nálam az a helyzet, hogy a közvetlen munkatársak, velünk hasonló korú ismerősök nagy része diplomás. Nem nagyon van köztünk, aki büfészakos lenne.
    Az 50+-os rokonságban viszont nagy a szakadék, apám és anyám végzett gimnáziumot, mindenki más akár az én, akár a feleségem rokonságában szakmunkás, de vannak csak 8 általánossal rendelkezők is többen.
    Mégis az alacsonyabb iskolázottságúaknál vannak többen beoltva (1 kivétellel mindenki) és a legtöbben azzal az indokkal, hogy nem érdekel engem ez az egész, oltsanak be és hagyjanak békén! Lesz@rják az egészet, de a másik oldalról megközelítve, hogy hagyjatok mán', nem pedig úgy, hogy nincsisvírus/grafénoxid. Ilyen egy sincs közöttük.

    A magasabb végzettségűek közül akik be vannak oltva, azok legtöbben nem azonnal oltattak, hanem próbáltak minél több infót beszerezni, mérlegelni melyik oltást választják.

    Cs1csó: "bolt-gyógyszertár-munkahely hármason kívül"
    Nem tudom ez mennyire visszatartó erő, én most belegondoltam, hogy az esetek 99.9%-ában nálunk csak bolt, melóhely, illetve nálam edzőterem (amit ugye oltási nélkül is 2 perc alatt bárki meg tudott tavasszal is bundázni), ami beltéri és emberek közötti program. Évi 3-4 mozi, meg szintén 3-4 étterem van nálunk (ennyit meg simán el tud engedni az ember), a többi kinti program, illetve családlátogatások. Továbbá már a járvány elején is adott a munkáltató világjegyek a kijárási korlátozások alatt, hogy a nap bármely időszakában mozoghassak, ne csak este 10 előtt. Én sokat nem érzékeltem a korlátozásokból, mert a tömegrendezvények sosem érintettek. Ha sokan vannak így, akkor ez nem sokat jelent.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák