Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Qtya123 #114041 üzenetére

    Az indulás el lett azzal cseszve, hogy nem az immunológia-könyvek szerinti hosszabb időközzel adták az 1+2. dózist. Ezzel egy rakás problémát sikerült generálni:

    0. az "immunológiakönyv": hosszabb közzel adva erősebb és tartósabb védettség érhető el. Ezt azóta élesben ki is mérték, Pfizerrel csak 2 időtávra (a gyártói 3hét vs brit protokoll 12hét), Astrával hosszabb időtávokra is.

    1. a hosszabb időtávokkal a kezdeti, vakcinahiányos időkben lényegesen több embert lehetett volna oltani. A korabeli vuhani+alfa variánsok ellen egy dózis még időseknél is elégséges lett volna, azaz a tavaszi alfa hullámot sok helyen kinyírhatták volna oltással.

    2. több húzósabb mellékhatás kifejezetten a második dózis után jelentkezik. A tinik myocarditise pl, amit az antivaxxerek lobogtatnak. Ez vajon akkor is így jelentkezne és ilyen számban, ha pl hagynánk fél évet az 1+2 oltásdózisok között? Érzésre nem hinném.

    #114042: mivel egyenesen az állatvilágba visszament, szvsz teljesen felesleges az oltatlanokat vagy az oltottakat hibáztatni a mutánsok kialakulásáért: komoly tételben fogadnék, hogy a következő húzós variáns az állatvilágból fog visszajönni: egy macskát, nyércet, szarvast pl nem biztos, hogy kinyír egy emberre 20-30% halálosra kigyúrt és/vagy minden eddiginél immunitáskerülőbb kórokozó.

    [ Szerkesztve ]

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Új hozzászólás Aktív témák