Új hozzászólás Aktív témák

  • tDr1v3r

    veterán

    válasz Vesa #100734 üzenetére

    Nem is értem az Astra mögött a parát... Izraelből meg az amerikai hadseregből is szállingózik hogy a Pfizer-nél meg (hasonlóképp minimális) esély van szívizomgyulladásra, akkor az nem gáz? :F Én csak a két mRNS-t meg az Astrát merem beadatni, de nálam akkor is ott motoszkál hogy kvázi az első nagy tömegben használt mRNS vakcina a Pfizer/Moderna covidosa, ki tudja a hosszútávú hatásokat... nem zavar senkit hogy ez egy totál új technológia, amit Phase 3-on és a kismamás/16-18-as klinikai teszteken kívül most kapja a nép nagy mértékben úgy, hogy nem is tudjuk mit okozhat pár év múlva? (És ezzel NEM akarok lebeszélni senkit se a beadatásáról, ha AZ és Pfizer közül kéne választanom utóbbit választanám én is, de sajnos a decemberi regisztrációm ellenére totál leszartak, csak kínaira hívtak be múlt héten ami elég para nekem.)

    És ez csak az AZ-Pfizer... Sputnikból nincs annyi beadatva hogy ismerjünk hasonló eseteket! Nem is értem hogy most miért vártak rengetegen az orosz oltásra, amikor nyugati is foglalható... arról legalább vannak számok és az EMA, aki hatalmas felelősséggel rendelkezik is vállalhatónak tartja. Az hogy a marketing hogyan sült el, azt hagyjuk is, ez stabil technológiára épül legalább és biztosított hogy fixen alakít ki valamilyen szintű védettséget.

    Én most az utóbbi napokban (drága péntekünk után) rengeteget vívótam, főleg azután hogy Siófokon a Pfizerek harmada megmaradt és ment a kukába... de eldöntöttem hogy most pénteken bevállalom az AZ-t és nem mondom le róla. Ha őszre lesz az indiai mutánshoz frissítő oltás az is simán rámehet Pfizerből, látva hogy nyugaton már most bátran kombinálják az AZ-t és az mRNS alapúakat tesztfázisban, itthon meg indoklás után is... és nincs negatív tapasztalat ahogy olvastam. 9 hónap után meg amúgy is újra kell oltani valszeg (AZ-nél még nincs tisztázva mert elvileg sejtszinten stabilabb védelmet ad), akkor meg mehet Pfizer amire az egész EU oltási terve épülni fog, ezt kivételesen időben lebeszélték rendesen úgy ahogy kell, meg ugye most is próbálgatják hogy mit tesz ha a vektoralapá Astrára nyomják rá. És a kormány is a látszatintézkedések ellenére úgy néz ki hogy ezen a vonalon mozog, még ha nem is annyira láthatóan...

    Az oltás és vírustagadók meg úgy őszintén... szopjátok be a vírust, döntsön le két hétig titeket is mint ismerőseimet a környezetemben, majd rájöttök hogy milyen egy retek szar ez. Utána sírjatok a maszk miatt hogy nem bírtok levegőt venni benne, szerintem utána lehet máshogy tekintetek rá. Vagy oltassátok be magatokat hogy olyan legyen itt is mint Izraelben, ha az összeesküvéselméletek mögött sejtett nemzetnél működik a vakcináció és hamarosan teljesen ki tudnak nyitni (maszkot elhagyva) akkor lehet ez is az út akár, nem? Saját magukat csak nem szúrnák tökön. :)

    disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

Új hozzászólás Aktív témák