Új hozzászólás Aktív témák

  • drzozo

    senior tag

    válasz Tsebacsi #5508 üzenetére

    Először is köszönöm a hosszú választ, mindig jobb ilyet olvasni, mint egy két mondatot. :R

    "Az 5.1/7.1 dilemmához: nem tudom elképzelni, hogy egy átlagember érez különbséget közöttük fülhallgatót tekinve. Ettől még lehet, hogy a jobb hallásúak közé tartozol, akkor vedd az előző mondatomat semmisnek."

    Közben találtam egy cikket erről. "A virtuális térhatást keltô áramkörök a térbeli elhelyezkedésnek megfelelôen az egyik vagy másik csatornában késleltetik a hangforrás jelét. A térhatás fokozása érdekében ezek az áramkörök olykor még a teremhang lecsengését is szimulálják. A virtuális „surround” szimuláció legfôbb elônye egyszerûsége és ebbôl fakadó olcsósága, hiszen két erôsítô és két hangsugárzó elég hozzá. Hátránya, hogy a szimulált hangzás által létrehozott térélmény jelentôsen elmarad a valós 5.1 rendszerektôl." - forrás

    Na már most a fentiből kiindulva, ha egy hangrendszer sem tudja úgy visszaadni, akkor mit várunk egy fejestől? :) :((( Bár lehet rossz konklúzió.

    Köszönöm a plusz ajánlást, őszintén szólva nem lettem előrébb, hiszen ismét nőtt a válaszható fejesek száma (part szakadt szindróma). A sound blaster tactic 3d-t pedig már árgépen sem találom. Mondjuk azt hiszem és ha az emlékeim nem csalnak, a napokban, mikor keresgéltem, néztem ezt, de valamiért tovább mentem mellette. Tehát.

    Megmaradtak:
    -Cooler Master Sirus 5.1
    -Razer Tiamat 7.1

    -Corsair Vengeance 1500 7.1
    -Razer Megalodon 7.1

    A Logitech G35-öt sajnálom amúgy, bár ez azért elég idegesítő lehet: "Itt jött elő az első negatívum, ami pedig az, hogy TS3-nál csak a füles jobb oldalán szól a beszéd (Dolby nélkül)."

    Igazából ismerem magam. Ha true 5.1-eset vennék, akkor utána azért fájna a szívem, hogy miért nem gyűjtöttem már rá többet a drágább true 7.1-re, ha pedig virtuális 7.1-et vennék, akkor meg azért, hogy miért nem true 5.1-et/7.1et vettem. :((

    Sajnos miskolci vagyok, ráadásul államvizsga közepén, szóval júniusig biztos nem tudok feljutni Pestre próbálgatni, addig meg nem feltétlen akarok ezzel várni, mivel ezen kattogna úgyis az agyam. Éppen ezért olvasgattam utána mélyebben, mert valószínűleg úgyis online rendelés lesz, így hát csak a felhasználói vélemények és a tesztek maradnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák