Hirdetés
Aktív témák
-
Zóti
csendes tag
Szóval az a kérdésem ,hogy tud e valaki kapcsolási rajzot ilyen USB link kábelre
mert a boltban4500ft és nem áll csak egy kábelből meg egy kis szilicium chip-ből -
-
ody42
senior tag
válasz steve@prhw #4 üzenetére
pontosan, általában az új gépeken már van alaplapi hálókari is, azokat meg egy sima UTP crosslink kábellel össze lehet kötni...
ami időd rámenne erre a forrasztgatós témára, inkább érdemes megvenned boltban...
[Szerkesztve] -
nagyúr
válasz steve@prhw #4 üzenetére
A mezei hálókarinál, amit írsz, elvileg 4,8x gyorsabb az USB2-es megoldás.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
-
Flashy
veterán
imho nem jönne ki kevesebből mint a bolti, drágák az usb illesztő IC-k. és a bolti működik, a házi meg hegylakózna az usb portokkal ahogy már írták az usb sebessége úgyis csak elméletileg ilyen gyors, a hálót meg erre találták ki... ennyiből kijön 2 hálókártya meg a kábel is, ha nem lenne integrálva.
-
Zóti
csendes tag
OK akkor asszem cross link kábel mellett döntök kössz
-
Zóti
csendes tag
ReJim: Amúgy régebben forrasztgattam sokat meg erősítőt is csináltam de nem SMD-ből és az már régen volt.
-
L3zl13
nagyúr
Gigabyteos hálókarcsi csöppet más kategória...
De még a gigabites sem annyira elterjedt. Szándékosan nem azt írtam. A lényeg az USB-s hálózati kapcsolat meg sem közelíti a névleges sebességet. Szvsz jó ha 200mbitet tud. És nem tudom duplex-e. Ha nem akkor egy az egyben 100-as UTP...Aki hülye, haljon meg!
-
veterán
DOH!
Megint új rekordot állítottam fel gondolkodás nélküli posztolásban.
Egyébként, amiről még nem esett szó - még ha talál is megfelelő IC-t (szvsz egy PIC itt nem igazán megoldás), hátra van a driver... na az még egy szép kis baleset...And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
mr_ricsi
veterán
Miért is kell ehhez elektronika?
Ha egy A-A kábelen X-be kötném a D+ és a D- vezetékeket és elnyisszantanám az U+-t, és sikerrel lopnék valahonnan egy link-szoftvert, miért ne működne a dolog?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
LukE
veterán
nemhogy SMD, de a tenyleg gyors USB csipek altalaban 60+ labu TQFP tokban, 0.5mm-es labkozzel vannak, esetleg BGA. Ezekhez meg nyakot gyartani sem gyerekjatek, nemhogy beultetni. (Microchip 18F4550 tud elvileg 12Mbit/sec-kel tudnak USB-n beszelgetni. Ujabb ATMega-k 20MIPS-evel sem lehet sokkal tobbet elerni. Efolott meg tudtommal nincs olyan, ami nehany db-ban be lehetne szerezni, es nyak keszites, beultetes, esetleg programozas (csipp es windóz is esetleg) is menne otthon)
mr_ricsi: es mit szol ket USB host, ha egymasra ereszted oket? (komoly kerdes, nem olvastam USB specifikaciot, szoval nem kizart, de lehet, hogy max fustjeleket adnanak.) Es esetleg ket gep, amik nem pont ugyan azt gondoljak a 0 es +5V-rol.
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Flashy
veterán
ha már itt vagyunk, mivel már ezerszer megbeszéltük ezt a témát itt a fórumon, ott említeni szokták kb ebben a fázisban, hogy firewire-höz viszont van egyszerű link kábel, mert az tudja ezt.
-
mr_ricsi
veterán
''szerinted akkor nem csinálnának egyszerűen ilyen ''cross usb'' kábelt, elektronika nélkül? hm?''
''Ha a kerék működne, akkor miért nem azt hasunálja a kardfogú tigris?'' - kérdezte az egyik ősember a másiktól.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
''mr_ricsi: es mit szol ket USB host, ha egymasra ereszted oket? (komoly kerdes, nem olvastam USB specifikaciot, szoval nem kizart, de lehet, hogy max fustjeleket adnanak.) Es esetleg ket gep, amik nem pont ugyan azt gondoljak a 0 es +5V-rol.''
Digitális áramkörök ebből nem szoktak nagy faxnit csinálni, legfeljebb nem működnek.
A két gép testjét gond nélkül össze lehet kötni, a +5V drótot pedig említettem a hozzászólásomban, hogy elvágnám.
Mi van akkor, ha a ''bumszli'' csak arra kell, hogy meg tudjuk különböztetni a link kábelt a ''sima'' USB-től?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Aktív témák
- Trump vagy Harris
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs