Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Van valaki aki hallgatta már a két hangszórót? Esetleg megtudná mondani mekkora a különbség a két szett között. Van-e akkora eltérés hangminőségben mint az árukban?
GENIUS SP-HF1250B 2.0
Thonet & Vander Kürbis 2.0 -
olajecset
tag
Sziasztok!
Megvettem a Thonet & Vander Kürbis-t. Eddig egy Genius 5.1-es volt, több mint 5éves, ennek a hangjához tudom hasonlítani. Kissé tompa, és erőtlennek érzem. Mély hang nincs, a magasak kissé zavaróak, a közép erőteljesebb. De szép hangja van, a másik helységben is tisztán hallani. Egy hasonlattal élve, olyan mint egy vanília fagyi. -
olajecset
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Thonet & Vander Kürbis, a pc monitor mellé raktam az asztalra, de túl közelinek érzem a távolságot.
A, szembe kb 3 méterre, 2m magasra
B, hátam mögé a falra, 1méterre és 2m magasra tudom rakni.
Még megjegyezném, hogy a hangfal hátulján sokkal több mély jön ki, emiatt talán a fal elé kellene rakni.
1, veszek egy 3,5 jack 5m hosszabbítót
2, jack RCA-t de az 5m kevés
Nem tudom, hogy az alaplapi hangkártyának okoz-e problémát?
3, kiszedem a hangfalból az erősítő részt, és mind a kettőt kitoldom kb 6-7m hangfalkábellel
Ha van valami ötlet? -
olajecset
tag
Sziasztok!
Megnéztem a Kürbis-om műszaki leírását és kicsit elszomorított, hogy a jel/zaj 65 dB. Akkor ezért hallottam olyan erőtlennek a hangját. Bár igaz, hogy a torzítás csak 0.1% 1W-on, de ha feltekerem kb 10w-ra akkor 1% lesz a torzítása.
Egyébként a Kürbis-BT-vel megegyezik ezekben.
Kíváncsiságból a Hoch leírását is megnéztem volna, de nincs fent a gyártó lapján.
De nagyobb dB, nagyobb torzítást is eredményezhet? -
olajecset
tag
válasz lezso6 #31172 üzenetére
Lehet, hogy a fülem csak a mélyeket hiányolja, és ezért érzem kissé erőtlennek. Nem gondoltam, hogy ilyen sok fajta és tudású van. Majd rábírom magam és elmegyek egy hangszerboltba ahol esetleg meglehet hallgatni egy pár darabot. Amit még érdekesnek találok, az az usb bemenetes studio monitorok.
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Kb két hete hallgatom a Kürbist, napi 3 órát, eddig 50-70 cm-re volt, de a hang közelség és az erősítő búgása zavart. Ezért 5m jack-re raktam 3-4 m-re, nem igazán veszek észre jelromlást. Kétségtelen szépen be teli az 5x4-es szobát, de azért bulihangszórónak nem való. Kifejezetten komolyzenékhez illik a hangzása. Legjobban a vonósok szólnak, a ritmusosabbak kissé összemosódnak, dobok pop hát... Legtöbbször a Klasszik rádiót hallgatom, 1/3-ra hangosítva a hangszórót és a pc-t is, Ha ennél hangosabb, van valami zavaró a hangjában. Ez a véleményem, bár a témában analfabéta vagyok. -
olajecset
tag
Sziasztok!
Ha szétszedném az 5.1-es Genius mélyládát, és a külön dobozt csinálnék hangszórónak. Vagyis normál hangszóródobozt, hogy nem a dobozban legyen.
Szerintetek jobb hangja lenne, megéri a munkát?
Az ötlet abból jött, hogy filmnézés közben túl sok a dübörgő mély, és megnéztem a komolyabb mélyhangszórókat. -
olajecset
tag
Sziasztok!
Elkövettem egy fatális bakit, miszerint a pc equalizer-ét élő állásban hagytam. Gondoltam ez a normális, de miután az alapértelmezett-re vagyis (nincs)-re kapcsoltam, Ezek szerint az alaplapi hangkártyák equalizere képtelen normálisan kezelni a hangot, emiatt bármilyen kis változtatás is komolyan befolyásolja a hang minőségét. Úgy hogy megkövetem a tapasztalt zenehallgatókat. -
olajecset
tag
Sziasztok!
A Körbist szeretném összekapcsolni a tv-vel. A tv audio kimenetei: fejhallgató, optikai, arc HDMI. Szerintetek melyikkel lenne érdemes használni? -
olajecset
tag
válasz szasanyi #31550 üzenetére
Azt tudtam, hogy közvetlen nem köthető össze, csak a fejhallgatóval. Olvastam a fórumon, hogy rossz minőségű a kimenet.
(#31551) Degeczi : Gondoltam jobb hangminőséget lehet elérni egy átalakítóval, de pár ezer forintost még nem találtam.
(#31552) sas55 : Megnézem a menüjét, de új Samsung tv és még nem igazán ismerek.
Kösz a válaszokat!
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Nézegettem az M-Audio hangfalait de nem tudom mi a különbség a sima és a carbon között.
Valaki már hallgatott élőben BX6-ot és BX8-at? Olvastam olyan véleményt, hogy a BX8-nak hiányos a hangképe közép tartományban. Vajon a leírásban megadott teljesítmény az a felvett, RMS, vagy zenei?Nekem is van egy Kürbisem kiszedtem a hangszórót és a kezemben maradt a hangszórónak hátsó része egy beleragasztott mágnessel , hát visszaraktam. Az egyik oldalába bedobva a kabáttömítés. Egyébként jó hangja van, filmnézéshez is jó. Esetleg egy kis "tuningolás" jót tenne.
[ Szerkesztve ]
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Továbbra is nézegetem a stúdió monitorokat.
Valakinek van tapasztalata?
Mackie MR6 mk3
Pioneer S-DJ60X
Prodipe PRO8 V2
Yamaha HS7 Amit nem találok a decibel értéke.
Az alaplapi hangkártyám egész jó Realtek ALC1150, nem tudom lenn-e halható különbség egy 20-30 ezres külsőshöz képest.
Ami még fontos kb 3 méterről lenne hallgatva nem mindig szemből.
Kösz![ Szerkesztve ]
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Studio monitorhoz milyen külső hangkártyát érdemes venni 30 körül?
Úgy értem ami jobb az alaplapinál -
olajecset
tag
Sziasztok!
A monitor hangfalaknak kb mennyi használati idő kell a bejáratódáshoz, ill. mennyit változik a hangjuk?
Erről egy érdekes jutott az eszembe, vajon a boltokban a hangfalak milyen állapotban úgymond stádiumban vannak amikor összehasonlítják a vevők?
Legalábbis a Kürbis hangja és dinamikája nagyon sokat változott és szerintem javult is egy év alatt. -
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Gondoltam megírom a véleményemet, bár minimális tapasztalattal és tudással rendelkezem e téren. Már közel két hónapja hallgatom napi szinten a Mackie Mr6-ot. A hangja kissé teltebb lett, hátrafelé rengeteg mélyet nyom, ami csak akkor jönne előre ha fal előtt lenne. Szinte minden fajta zenébe kipróbáltam, az énekhang tűnik a legvalósabbnak rajta. Összességében kicsit tompának mondanám, de nagyon tiszta, órákig ellehet hallgatni. Valószínű a membrán anyaga komolyabban hatással van a hangra mint gondoltam. Mindenesetre szépen betölti a teret méretében és hangjában is.
Üdv.Laci -
olajecset
tag
Sziasztok!
Van egy pár stúdió monitorom és egy Audiobox usb interfész. Eddig nem volt semmi gond, most viszont egy új videokártyát raktam a gépbe, és kb egy-két percenként elmegy a hang egy pillanatra. Valakinek van ötlete?
Kösz! -
olajecset
tag
Szia!
Az alaplap Gigabyte H97-D3H, a BIOS-t nem tudom hogy mennyire friss.
Processzor i5-4590
Videokártya Gigabyte RX 460-as
Táp CORSAIR 450W
Windows 7-prof
A probléma független a terheléstől, windows lejátszóval, web rádióval és játék közben is szakadozik.
Egyszer olyat is csinált, hogy a magas elkezdett pattogni, ezért le is kapcsoltam, de másnapra ez meg szűnt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest