Hirdetés
- Call of Duty: Warzone
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sultansmith
senior tag
Üdv!
egy igazán ütős 2.1-es rendszert szeretnék! olvastam az edifier márkáról, na meg a termékről, nagyszerű lenne, egy gondom van vele, nekem több hangerő kell. ebben tudna segíteni valaki? árban 20-30k körül, estleg kicsit fölötte, hosszú távra tervezném.
ami nekem fontos:
-pontos, odabaxós mélyek (dubstep)
-csicseregjenek a magasak, ne cincogjanak
-magasabb hangerőn se torzítson
-a közepei legyenek "melegek"
-nagy-nagy hangerő (esetleg lehet egy kicsit nagyobb )előre is köszi a tippeket!
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
sultansmith
senior tag
itthonra kellene. időnként egy-egy házibuli, jajam, de ritka, inkább a saját magam (na meg a szomszédok) szórakoztatására.
A sal20 nem hangzik túl jól, van itthon sal pa25 szettem, nem vagyok tőle elájulva, sőt. hangosnak hangos, de ennyi. valamint jó lenne 2.1-et csinálni, a subwoofer fontos lenne, bitang mélyeket akarok, egyáltalán nem zavar, ha nem stúdió hangkép, baxxon oda. a sal ezt nem tudja sajnos..
-
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #12826 üzenetére
így van, tökön akarom szúrni a hangminőséget! ez tetszett!
nem akarok vitatkozni az erősítők/hangfalak fizikájáról, de én úgy tudom, ha adott értékről 1db-el akarom növelni a hangerőt, akkor a watt az előző érték kétszerese lesz - valamikor régen olvastam erről egy leírást valami hangmérnökről. ugyanitt olvastam arról, amiről te is beszélsz, az érzékenység, ami ha jól tudom, pár centiről mérnek, és adott teljesítmény felvétele mellett, és hozzávetőlegesen 95-97 db környékén szokott alakulni, ez hivatott érzékeltetni hogy az adott cucc mennyire "hangos". jól mondom?
mivel az edifer szerintem tranyós megoldással játszadozik, aligha hiszem, hogy ez a teljesítmény elég lenne. egyébként nem akarom "tökönszúrni" a hangminőséget, de szeretnék mélyorientált lenni, ez az én heppem, ha úgy tetszik. minden másra van egy ilyenem, de most szeretnék egy "visszahallgató" rendszert is.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #12829 üzenetére
azért írtam, hogy nem akarok vitatkozni, mert nem voltam benne biztos, hogy jól tudom.
egyékbént akkor te most ajánlod az edifert, vagy nem?
mackie mellé nem veszek mélynyomót, mert egyrészt ő nem erre van kitalálva, másrészt hangváltó sincs benne erre az esetre, na meg egy teljesen másik gépen/helyen van, mint ahová a 2.1-et szánom. és különben is, szentségtörés lenne kb.
-
sultansmith
senior tag
-
sultansmith
senior tag
hai!
Erről mit gondoltok?
Zene keverésére és egyéb stúdiós dolgokra kellene, sajnos nincs jelenleg keret profi stúdiós cuccokhoz, ez pedig relatíve nagy frekvenciatartománnyal rendelkezik, és oda van írva hogy "Harmonikus torzitás: 0.3% 1 W 1 kHz". Én úgy tudom, hogy ez a stúdiómonitorokra jellemző. A subwoofer pedig azért lenne fontos, mert dubstep dolgokra lenne használva, és kell hogy halljak 50hz alatt is.
-
sultansmith
senior tag
válasz schawo #13686 üzenetére
a kérdés jó.
A dolog lényege én úgy tudom, hogy abban van, hogy noha a sugárzók nagy része képtelen leadni, az erősítők ugyanúgy leadják ezeket a frekvenciákat. több dolog is történik ebben az esetben, egyrészt a mély hangok megszólaltatásához kell ugyebár a legnagyobb teljesítmény, ezáltal maga az összteljesítmény nagy része elvész olyan hangok generálására, amelyeket nem is hallunk, így ha ilyen tartományokban is hagyunk a zenénkben olyan dolgokat, amelyeket igazából nem is akarunk odatenni, akkor buktuk a "loudness wart". A másik, hogy ezekben a tartományokban lehet megtalálni azt, ami a zenénket puffogóssá, merevvé teszi, ezekkel is csínnyán kell bánni. Ipod fülesen csak annyit fog érzékelni a kedves hallgató, hogy el van fojtva a dinamika, vagy hogy bármennyire is veszi hangosra, mindig halkabb lesz, mint a Britney Spears számai.
A dubsteppes szintikben pedig rengeteg ilyen járulékos hang van a mély tartományban, amelyeket vágni-kezelni kell.
Szerintem ezek fontosak.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
válasz #75128832 #25495 üzenetére
Érezhető lenne a váltás.
Csak nem lenne túl nagy. Meg nem is tudnád, hogy merre...
Egy 2.1-et cserélnél egy lehelettel jobb 2.0-ra. Kevesebb lenne a mély, máshogy szólnának a hangok, már csak a fadoboz miatt is, a hangkari váltás miatt pedig nem is tudnád értékelni, hogy mi változott és merre.Minőségi zenehallgatáshoz nagyobbat kellene lépni, de "csak hogy szóljon"-ra jó a mostani kettőpontegy is.
-
sultansmith
senior tag
Ha maga a hangfal "arca" a lehallgatóra néz, akkor nem számít hogy térben alatta vagy fölötte van.
Ideális helyzetben a hallgató, és a két hangfal egy egyenlő szárú háromszöget zár be. Ha nincsenek meg ezek a feltételek, akkor egy bang and olufsen sem fogja kihozni amire képes, de még csak a felszínt kapargatjuk...
-
sultansmith
senior tag
válasz hentes555 #25511 üzenetére
A 1250B-t nem is tudod majd értelmezni egy subos rendszer után, nem hiszem, hogy minőségi cseréről lenne szó.
Az alaplapihoz képest egy ilyen x-fi is nagy lépés lenne, érdemes meglépni, valószínűleg többet érne mint a hangfalcsere, a genius sw-hf 5000 nem eredendően rossz, inkább csak hízelgően komisz.
Ha igazi 2.0-át akarsz építeni ahhoz sokkal szélesebb sávú hangfalak kellenek, az pedig nem az az árkategória, ami most neked rendelkezésedre áll.
Van olyan, hogy valakinek nincs térhallása, de ez valszeg nem zenehallgatás során derült ki, hanem sokkal korábban, mikor nem tudta eldönteni, hogy melyik irányból jön a villamos, meg hiába csengetett a mikró, a mosogatógéphez ment kajálni.
A térhangzás az ember fejében rakódik össze a jobb és a bal fül által kapott információkból. Ha valakinek nincs térhallása az betegség.
Ha viszont nincs ilyen betegsége az embernek, de mégis nehezen megy a beazonosítás, még mindig okolható a hangfal, lévén kevés tere van, vagy a szobaakusztika, vagy mindkettő.
-
sultansmith
senior tag
válasz hentes555 #25513 üzenetére
A 1250B sokkal kisebb skálán mozog mind térben, mind pedig hangerőben. Jóval "dobozabb" hangzást kapnál, valamint a mély frekik sem lennének túlságosan előnyben. Kevésbé lenne "szórakoztató".
Nem lenne pénzkidobás egy alaplapit lecserélni 3500 forintért egy x-fi-re. Az alaplapinál bármi jobb. Nyilván, egy jobb rendszerrel még nagyobb lenne a változás, és az x-fi sem a történet legjobb figurája, de azért a mostani rendszeredhez pariban lenne. Ennél drágábbra, főleg egy külső dacra viszont már én is azt mondanám, hogy "pénzkidobás".
A másik, hogy a hifi fórumban kicsit "elszálltak", a te szinteden ez igenis előrelépés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
válasz hentes555 #25517 üzenetére
Alapvetően akkor az ízléseddel van a baj.
Ha letekered a subwoofert, akkor kb. 120 herz alatt semmit nem hallassz a zenéből, a hangváltó miatt. Ha neked így is tetszett, akkor azon nem a Kürbis fog megoldást hozni.
hallgass meg valahol egy igényes, igazi 2.0-át, és ha úgy is tetszik, akkor vágj bele, de előre szólok, hogy az igazán jó 2.0 már hi-fi topik, ott pedig nyisd ki a pénztárcádat..
-
sultansmith
senior tag
válasz hentes555 #25520 üzenetére
1. Az ajánlót nem én írtam.
2. Ebben az árkategóriában tényleg "jók".
3. Az 5.1-ben a centernek nagyon fontos szerepe van, én bekötném a helyedben, aztán ha úgy sem tetszik, akkor kalap kabát.
4. Amikor letekered az 5.1 sorroundjait és mélyeit, nem 2.0-át kapsz, ez ennél egy fél fokkal bonyolultabb.A kürbis jó. Tényleg jó. Mármint amennyit ezért a pénzért várni lehet. Ha tényleg nem tudsz megbékélni azzal, hogy van egy "nem rossz" 5.1-es rendszered, akkor vállald be!
A zene "nagyon" jól fog rajta szólni, minden mást fenntartásokkal kezelnék.
-
sultansmith
senior tag
válasz hentes555 #25524 üzenetére
Pontosan erről beszéltem. A x-fihez a dg több, mint kétszeres ár, na azt már tök fölösleges egy geniushoz. Persze megvenni meg lehet, enni nem kér, szaga nincs, gépben elfér, de a szűk keresztmetszet akkor már tényleg a genius lesz.
Amúgy ha fektetni akarsz 5.1-be, akkor onkyo táján nézegess szét, ott vannak nagyon jó dolgok.Amúgy meg ne hallgass senkire, csak a saját füledre
-
sultansmith
senior tag
válasz tibbike01 #25646 üzenetére
Ez így önmagában igaz, csak hát az ember szeret "hízelegni" a saját fülének, és saját magának is! (majd én jobban beállítom, naugye, kellett oda az a potméter amire az van írva hogy bass és fogalmam sincs milyen kúppal állít hány herznél, de hát a zenét érezni kell ugye... hangmérnökök, cöh, nevetséges... )
Meg van aki a pörköltet tejföllel eszi, van aki meg nem. Kérdés mindig az, hogy mi a cél: egy számomra tökéletes rendszer megalkotása (olcsóbb és valószínűleg csak neked fog tetszni, de hát ugye a te pénzed), vagy pedig egy tökéletes lehallgató rendszer, ami úgy adja vissza a zenét, ahogy a hangmérnökök megálmodták (drága, és nem biztos, hogy tetszeni fog az eredmény, tudniillik a hangmérnökök is szeretnek azért a saját fülüknek keverni, a jó ízlés határain belül, és egyáltalán nem biztos, hogy egy az ízlésetek. Az sem biztos, hogy mindannyiunknak van jó ízlése, vagy hogy egyáltalán hallott olyat, ami már nevezhető jó ízlésűnek, hogy aztán megtudja, tetszik-e neki vagy sem...)
Értem?
-
sultansmith
senior tag
válasz ToniSoprano #25649 üzenetére
"elvileg a középállás kellene, hogy a legidálisabb legyen úgy tudom."
Eredetileg az EQ szabályozók azért születtek meg, hogy a felhasználó a szobája, a lehallgató helysége hibáit korrigálja. Kisebb szobában jobban gyűlik a basszus, falhoz közel tett hangfalaknál is "dörmög" a dolog. Simán okés, hogy lejjebb tekered, ezzel korrigálod az elhelyezés és akusztikabeli hiányosságokat.
Ez teljesen rendben van így.
-
sultansmith
senior tag
válasz Wolverine #25717 üzenetére
Ha a lehallgató pontban, vagyis a füle vonalában lesz a sugárzók kónusza, akkor nem.
A lentebb, vagy föntebb, akkor romlik a térérzet és homályosnak fognak hallatszódni a hangok, a magasakat nem igazán fogja kihallani.
Magára a hangszóróra nincs hatással.
-
sultansmith
senior tag
Az állvány szerepe az akusztikában, hogy leválassza a hangdobozról magát a felületet, amin fekszik: nem hagyja, hogy rezgést adjon át, így a hangfalat fogod hallani, nem pedig az asztalt, amin van.
Ha egy ilyen állványt fából csinálsz meg, óhatatlanul is rezonálni fog, több dolog miatt is. Idővel szét is esik, ha hiszed, ha nem.
Csinálhatsz rendkívül masszívat, kitöltheted pl.: homokkal, hogy minél több rezonanciát felfogjon, de sosem fog olyan izoláltan szólni, mint a fém társai.[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #25832 üzenetére
Nem arról szólt a kérdés, hogy jó-e az állvány vagy nem jó, hanem arról, hogy milyen anyagból készüljön.
Persze, hogy bármilyen állvány jobb, mint bármilyen asztal.
Persze, hogy a fa is alkalmas állvány építésére.
Persze, hogy egy fém állvány jobb mint egy fa állvány.
Persze, hogy ha lehet választani, akkor válasszuk a jobbat.Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #25834 üzenetére
Aha, szóval előkerült az ultima ratio, hülyevagyok és kész...
Rendben, akkor ne vedd figyelembe, amit fentebb leírtam az állványok szerepéről az akusztikában. Jah, és nem a fa keménysége határozza meg, hogy milyen rezonátor, hanem az akusztikai tulajdonságai.
Ui.: valakinek még tetszhet jobban egy fa állvány hangzása, de aligha lehet ez cél bárki számára.
-
sultansmith
senior tag
válasz bookninja #25883 üzenetére
Látatlanban (hallatlanban) hogyan lehetne bárkinek is véleménye róla? A vélemény nem a szubjektív benyomások alapján születik meg? Mások véleményét elmondhatom, mert leírták páran külföldön már, de azzal vajon mennyivel lennél előrébb?
Szóval látatlanban az a véleményem, hogy szép ződ.
-
sultansmith
senior tag
válasz scottian #25893 üzenetére
Na most várjunk csak.
Ha jól láttam, jó pár hozzászólással ezelőtt még azt írtad, hogy a tv füles kimenetével dolgozol. Halkabbnak és mosottabbnak hallod, ami abból adódik, hogy más ellenállással dolgozik a tv azon a kimeneten, meg még sok minden másból, de ezt most hagyjuk.
Azzal nem is lesz előrelépés, akárhova kötöd.
Ha optikai kimenetből kötsz be aux bemenetbe, szükséged lesz egy átalakítóra, ami ugyan nem drága, de valamilyen szinten hatással lesz a hangra, negatív irányban. A Fiio-val ugyan jobban fogod magad érezni, de közel sem biztos, hogy ez meghozza azt, amit keresel. Ha csak simán a tv optikát tudnád összekötni a hifi bemeneteivel, már sokkal jobb lenne a dolog... Fiio és új hangfalak nélkül is.Persze csodát nem szabad várni.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #25898 üzenetére
az első részével nem vitatkozom, tiszta fizika, nincs probléma, csak én nem fejtettem ki ennyire. Mint látod nem is szükséges, elég annyi, hogy arról a kimenetről inkább tényleg csak fülest hajtson.
A második részét egyszerűen elírtam.
Több mint valószínű, hogy bármilyen da konverter jobb, mint amik a tévékben vannak.Amúgy te sem neki válaszolsz, hanem rámcuppansz, nem rajta segítesz, hanem engem fricskázol.
Biztosan sokkal jobban érzed magad tőle, de engem meg ez a süllyedés szomorít el, a legtöbb topikban ez megy...
-
sultansmith
senior tag
Tud valaki olyan webshopot, ahol ha megrendelem az unokaöcsémnek a hangfalat, akkor garantáltan megjön még keddig?
-
sultansmith
senior tag
válasz jjeahh #31630 üzenetére
Majd ha valamikor valaki hozzáértő megkérdezi, hogy ugyan, mire váltottad le a harman kardon rendszert, akkor el ne mondd neki, hogy behringerre...
Egyébként a soundsticks nem különösebben jó rendszer, de a Behringerrel még így sincs pariban.
-
sultansmith
senior tag
válasz jjeahh #31635 üzenetére
Önmagában egy 2.1-et nem igazán tudsz markánsan összehasonlítani egy 2.0-val.
Részletesebb, szebb magasak és közepek, sokkal kevesebb mély, viszont pontosabb, kevésbé mosott.
A BX 5-nél még nem nagyon van szájeltátó térérzet, még mindig inkább doboz.Kinek mi tetszik, meg kell hallgatni.
-
sultansmith
senior tag
Na azzal a kábellel lesz szép sok alapzaj.
Sima kisjack stereo kimenettből nem lehet TRS-t gyártani, és amire ezt az egészet kitalálták, értelmét veszti.
Mielőtt az ember vesz egy ilyen monitort a rendszernek is készen kell állnia, hogy kiszolgálja. Olyan forrás kell, ami tud TRS-t.
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #31653 üzenetére
Jahm, akkor bizonyítanom kell, hogy anno 2 évig használtam egy KRK-t, aztán egy Yamaha HS5-öt, subbal, most épp pedig egy hs7-et nyúzok, stúdiómunkára.
Nem, nincs. A TRS kábel éppen arról szól, hogy a kábel által összegyűjtött zajokat szűri (meg még sok más által).
Ez nem hitvita, ez fizika.
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #31653 üzenetére
Én pedig már szerkesztési időn túl vagyok.
Pontosan emiatt a belső zajok miatt kellene a külső egység, ami nem vesz fel semmit a "gépházból".
Egy jól beállított, TRS vagy XLR kábellel szerelt rendszernél nincs alapzaj.És igen, volt olyan, hogy nekem is alapzajos volt a rendszer, hiába a külső forrás és az XLR, sok minden más helyről is jöhet a zaj, de az biztos, hogy a rendszer a természetéből adódóan nem úgy lett kitalálva, hogy alapzajos lehessen.
Egyébként ezzel a vitával szerintem nem nagyon került közelebb a vásárláshoz. Az is biztos, hogy Behringer monitorai nem örvendenek túl nagy népszerűségnek hozzáértő körökben. Sőt.
Akkor már inkább az általad is tesztelt prodipe monitorok között válogatnék...[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
válasz TechN7ne #51567 üzenetére
Csak zárójelben jegyezném meg, hogy a régi NS az legendásan ROSSZ hangja volt, iszonyat túltolt közepei voltak, ezért mindenki túltolta rajtuk a mélyet meg a magasat, és voilá, létre is jött a diszkómosoly.
Pont, mint a gitártorzítók. Valójában senki nem akart gitárt torzítani, csak kevés volt a kraft, túl kellett tekerni, aztán erre végül egy korszak épült.
Szóval az NS10 legendás, de egyáltalán nem úgy szól, amitől leesne bárki bugyija. Főleg, hogy nagyon erősítő függő is a dolog, és valójában az a drága.
[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
válasz TechN7ne #51579 üzenetére
Ezt most nem értem, most akkor jóban vagyunk vagy nem? 🤪
Az NS10-nek egyáltalán nem volt lineáris (bár igazából a konstans lenne a megfelelő szó) frekvencia menete, ezért nem volt jó studiós monitor, ezért kevertek rajta teljesen más arányokat.
Hogy hangfalnak milyen, azt nem tudom, de ezen jellemzői miatt lett csak B hanggal, “hiszen ha azon jól a szól, akkor mindenen jól szól”.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bundle topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Call of Duty: Warzone
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest