Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Sziasztok!
A lenti kérdéshez még annyi, hogy adott a lentihez hasonló bútor. Barna a bútor, fekete a TV.
A lenti két lehetőség butaság, mert minőségbeli romlást okoz vagy bátran lehet játszani az elhelyezéssel?
Oldalsó gipszkartonfalhoz rögzítve:
Felső bútorhoz rögzítve:
Mess with the best / Die like the rest
-
dudika10
veterán
Lehetőleg kerüljük a falra rögzítést, és hátsó reflexnyílással rendelkező dobozt semmiféleképpen nem rögzítünk a falra (kivéve ha előtte bezártuk a reflexnyílást, aminek akár pozitív hatásai is lehetnek ebben az olcsó szegmensben). Nyugodtan maradhat a bútoron a TV mellett, az a legstabilabb.
Az eredeti kérdésedre pedig:
A Vier USB-ről kapja a tápot, éppen azt boncolgatja az előző pár hozzászólás, hogy mi ezzel a baj (és egyébként sem megy vezeték nélkül). A Kürbis természetesen hálózatról kapja. Az alapzaj példányfüggő lehet (gyenge minőségbiztosítás miatt az egyes példányok eltérnek, ha jobbat szeretnél, több pénzt el kell költeni sajnos).
A TV-re csak kábellel fognak csatlakozni, vagy a fejhallgató kimenetre vagy egy DAC-n keresztül (+ párezer forintos költség) a digitális kimenetre.A BT pedig eléggé leszűkíti a lehetőségeid, meg is találtad azokat, amik vezeték nélkül működnek.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
ToniSoprano
addikt
Szerintem ilyen távirányítható hálózati aljzat is megoldás lehet a ki-be kapcsolásra: [link]
Mondjuk az OBI-s újságban hírdették, hogy ilyen távirányítót 3 beltéri plusz 2 kültéri dugasszal 4000 Ft-ért adnak, bár nem tudom milyen a minősége, meg hogy tényleg úgy van-e ahogy írták, még nem másztam el a boltba érte.Szerintem energiatakarékosság szemponjából elég jó lenne, főleg, ha pl. egy több fogyasztós elosztóra kötném pl. TV+ hangfal+ DVD lejátszó+SET TOP box kombinációra gondoltam, vagy a a töltős eloszó esetén amiből általában 4-5 töltő lóg ki oda is jó lenne ilyen.
Mondjuk én félek pl. attól ha ilyet használok akkor fel le kapcsolásnál szikra keletkezhet és pl. tönkreteheti a TV-t, vagy a hangfalakat ha azok rá vannak kötve. Ez előfordulhat, vagy felesleges a félelem?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Nem rémlik, h bárki is panaszkodott volna a Modecomok alapzajára!
Nincs nagy nekik.A trafó enyhe mechnikai búgása előfordulhat, de az nem alapzaj (alapzajnak az elektronika zaját hívják, amit a hangszórókból hallasz), nagyon halk, és TV-hez használva eleve lényegtelen, kizárt, h hallanád. Csak annak lehet kissé zavaró, akinek a munkaasztalán vannak a hangszórók, és nagyon közel úl hozzájuk (bár egy laptop ventillátora is jóval hangosabb)
A Kürbis-el is épp olyan esélyed van erre egyébként: lévén ugyanott készül, ugyanolyan alkatrészekből, így a trafója is azonos...
-
Degeczi
nagyúr
Semmit nem "spórolsz meg", mert nem csak a TV-t kötöd rá vezetékkel, de természetesen a két hangszóró is vezetékkel van összekötve - hiszen csak a jobb oldaliban van elektronika...
A telefont tudod vezeték nélkül rákötni, ennyi.
(a TV-nél pedig szokásos kérdés, h hogyan? A hangkimenet manapság digitális, tehát még egy külső DAC is kell, és akkor a TV-vel a hangerőt sem tudod szabályozni. Ezért többnyire csak a fejhallgató kimenet játszik, de gyakran ott is nehézkes, menüben elbújtatott a hangerőszabályzás)
-
Degeczi
nagyúr
Nem, a hangkimenet fix jelszintű - pont azért, h a TV szabályozása ne hasson rá!
(hiszen ha rákötsz egy erősítőt a jobb hangminőség miatt, a TV saját hangját teljesen leveszed, h ne az szóljon)A fejhallgató kimenet természetesen szabályozható, de nem mindenütt egyformán: van, ahol a normál hangerőállítás hat rá, mert a beépített hangszórók lekapcsolódnak ha be van dugva vmi a füles aljzatába,
sok TV-n azonban teljesen független a fejhallgató hangerőállítása (ebben is van logika, mert jellemzően egészen más hangerőt igényel a két üzemmód, így közös szabályozás esetén vagy a füles fog ordítani, vagy a hangszórók), és ezt az állítást sokszor csak menüben lehet megtalálni, nehézkesen (ami fejhallgatónál nem vészes, mert a reklámokat leszámítva ritkán kell állítani a hangerején, de egy külső aktív hangszórónál kényelmetlen).Ezért sokaknak szempont, h a TV-re kötött aktív hangszóróknak saját infrás hangerőszabályozása legyen, és akkor nincs mindezzel gond.
-
ToniSoprano
addikt
Nekem is Samsung TV-m van. kb. 4-5 éves, 100 ezer Ft volt karácsonyi akcióban és rádugom a fülhallgatót akkor felismeri és TV távirányítójával tudom állítani a hangerőt. Az más kérdés, hogy bizonyos hangerő felett nekem már zavaróan zúg a TV erősítője és ezért így nem szeretem használni.
A másik megoldás lehet pl. hogy nekem a DIGI-nél a SET-TOP boxon van szereó RCA kimenet és az RCA vezetékkel össze tudom kötni a hangfalakkal. A hangfal hangereje mindig 50%-ra van állítva és azon belül a SET-TOP box távirányítójával tudom szabályozni a hangerőt. Az én TV-men így hallhatóan jobb minőségű a hang, mintha a fejlhallgató kimenetet használnám és ki tudom kerülni a Samu TV erősítőjének a zúgását mert a TV-n 0-n van a hangerő.
Sajnos az én Samu TV-m erősítője, vagy valamije 35-40% felett már eléggé hallhatóan zúg, mondjuk apámé is detto, így örülök hogy ki tudom teljesen kerülni a TV erősítőjét.
De az én általam használt TV tényleg a legolcsóbb kategória, úgyhogy lehet a jobb, drágább TV-k nem zúgnak bizonyos hangerő felett sem.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Manapság valóban tipikusan 1W alatti a TV-k készenléti fogyasztása. Viszont sokaknak van mellette DVD lejátszó, CD lejátszó, házimozi erősítő, médiajátékos, Xbox, beltéri, stb. amik szintén esznek (ráadásul pl. egy IPTV beltéri jellemzően nagyon sokat fogyaszt "készenlét"-ben, akár 20W-nál is többet), és valóban nem mindent érdemes master/slave-re kötni, hiszen pl. zenét TV nélkül hallgat az ember, ill. a beltéri nagyon lassú hidegindulása miatt azt nem érdemes TV-vel vezérelni
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Én nekem a hangfalak miatt jutott ez eszembe, nem olyan egyszerű megtalálni hátul a bekapcs, kikapcs gombot, meg elmozdul a hangfal leverem, nekimegyek ilyemi, elsősorban emiatt nézegettem és vettem ezt. (Ja az én Panasonic mini-hifim, vagy 20 éves, nincs hozzá távirányító, akkor az volt a nagyszám, hogy CD lejátszó volt benne, meg dupla magnó és ez így került akkor asszem 60-70 ezerbe. Még most is egész tűrhetően szól, és működik minden rajta úgyhogy miért dobnám ki? Ja és van rajta bass-reflex nyílás elől is, meg hátul is ami kicsit vicces.)
Ami még előny lehet ezeken távirányítós dugaszokban, amit Degeczi említett először és én annyira nem is gondoltam erre, hogy rádiófrekvenciával működik és nem infrával, így nem kell azon izgulni látja-e az eszközt a távirányító. Falakon keresztül akár másik szobában is lekapcsolja, bekapcsolja a hálózatot/elosztókat, vagy a kütyüt pl. reggel kávéfőző. Egyébként ha nincs is akcióban, így utólag szerintem akkor is simán megérhet 6 ezret is, így kipróbálva nekem legalábbis ennyit is simán megért volna. Láttam a neten 5,5 ezerárt olyan távirányítót is ami 5 dugaszt is tud kapcsolgatni (bár csak 3-at adnak hozzá), így utólag lehet most azt venném, de persze így sem bánkódom.
-
Louro
őstag
LG 42LK530-as típusú tv-készülékre jack-en kívül van alternatíva, ahogy rá lehetne kötni hangfalpárt?
A csatlakozókról ezt találtam az LG oldalán. (A képet a manual 22. oldaláról szedtem ki.)
Vagy 30 alatt marad a Modecom vagy a Kürbis mellett ha kell még valamit venni, mi férhet bele? VAgy a jack is elégséges?
Mess with the best / Die like the rest
-
Degeczi
nagyúr
Ha veszel külső DAC-ot, akkor az optikai kimenetre is kötheted.
Ott sokkal jobb hangminőség várható (persze a DAC-tól függően: pár ezertől több tízezerig bármi előfordul, de már a néhány ezres is szinte biztosan jobb minőséget ad, mint a TV fejhallgatókimenete), viszont hangerőszabályozás csak a hangfalon lesz lehetséges, távvezérlővel nem. -
-
gubabela
senior tag
Ha nagyon nincs hely akkor valami első reflexest, vagy zárt dobozt keresnék, elsősorban az ajánlóban lévők közül. Vagy állványt hozzá. Ebayen ki lehet fogni használtban nagyon jókat, de pl stúdió monitoroknál nem árt meghallgatni a kiszemeltet előtte (akár a hitspace-ben), mert nem biztos, hogy neked tetszene a hangzása. Vagy ha nagyon nincs semmi, akkor használtban erősítő és külön passzív dobozok, de nem lesz egyszerű kürbis árban találni normálisat.
-
dudika10
veterán
Minden háklis rá. Az első reflexnyílással rendelkezők is, cska kevésbé.
Nem kell falra tolni. Ha falra tolod, azzal az elérhető hangminőséget nagyban korlátozod.(#32041) jjeahh: minimalista, design termék. Meglepődnék ha nem lenne egy 2-es szorzó az árában a hasonló hangminőségű, "kevésbé stílusos" dobozokhoz képest.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
SunMount3r
nagyúr
A gyártó honlapja szerint 3.5-ös Jack és RCA bemenet is van rajta, úgyhogy az összekötéssel nem lehet gond. (Amennyiben a forrásnak is van ilyen kimenete, pontosabban a kimenet egy dolog, a lényeg, hogy analóg legyen, a többit meg lehet oldani különböző kábelekkel, de Kürbis BT esetében ilyenre sem nagyon lesz szükség.)
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
ok köszi
Még egy láma kérdés:
van egy 2.1 hangfalszettem (Philips SPA1302/10 ) ezt váltanám le, de mi történne akkor, ha a GENIUS SP-HF 1250B a Philips (fa) mélynyomóra csatlakoztatnám, hogy több legyen a mély, mert ahogy olvasom abból nincs annyira sok, hülye elképzelés?[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Cs1csó
félisten
+1 Picco
egy tévén lehet optikai csatlakozó de az valószínűleg KIMENET hiszen ha pl. a tévébe bedugsz egy pendrive-ot amin van egy 5.1 DTS hangsávú film azt egy optikai kimeneten össze tudod akkor kötni egy házimozi erősítővel és akkor a hangot nem a tévén hanem akár valódi 5.1-es hangzásban is hallhatod. Egy bemenetnek nincs értelme.Amúgy nem sok értelme van a legjobb egy RCA-RCA összekötés bőven elég és akkor a tévé jobb-bal hangját kitolod a hangfalpárra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest